Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

                                                Εμ κερατάδες, εμ δαρμένοι

 Κι εκεί που λες, βρε δεν πάνε να κουρεύονται όλοι τους, πολιτικοί και α-πολίτικοι, βουλευτές, υπουργοί, κόμματα και αποκόμματα και κυβερνήσεις, έτσι πως το κατάντησαν μπάχαλο το μαγαζί.
Κι εκεί που αποφασίζεις να μην ασχολείσαι πια με τα κοινά και με τα κενά ταμεία του κράτους, έτσι πως τα κατάντησαν διά της αρπαχτής και της λαμογιάς και του λαδώματος και όλων των συναφών σεμνών και ταπεινών διαδικασιών με τις οποίες κάποιοι αβγάτισαν μεν το βιος τους, έριξαν δε το καράβι πάνω στη ξέρα.
Κι εκεί που λες, ρε δεν πάτε στον αγύριστο ερίφηδες του κερατά που μια ζωή πληρώνουμε τα σπασμένα σας, τις ανικανότητές σας και τις ασχετοσύνες σας και τους πειραματισμούς σας, δεν αξίζετε ούτε μολύβι να ξοδέψουμε ούτε χαρτί ούτε λίγο χρόνο και μυαλό για να ασχοληθούμε με τις πομπές σας.
Εκεί λοιπόν που τα λες όλα αυτά, νά σου και σου προκύπτουν κάτι δηλώσεις και κάτι φωτομοντάζ από την Εσπερίαν, που σε βγάζουν έξω από τα ρούχα σου. Και λες.
Έ, όχι ρε γαμώτο, πρέπει να τα πω και να τα γράψω και να ξεσπάσω και να εκτονωθώ. Γιατί, δεν μπορεί να μας έχουνε μπαφιάσει εδώ και μήνες με τα οικονομικά μας χάλια και τα αδιέξοδα.
Και, νά μας κοροϊδέψατε, νά πάρτε μέτρα γιατί αν δεν πάρετε θα σας πάρουμε εμείς μέτρα για σώβρακα, νά θα σας στείλουμε επόπτες να σας προσέχουν και άλλα τέτοια εκνευριστικά.
Γιατί, εγώ ο αφελής και δυστυχής Έλλην πολίτης δεν είχα καταλάβει αυτό που κατάλαβε και ο τελευταίος κάτοικος του πλανήτη μας, ότι δηλ. για την παγκόσμια οικονομική κρίση ο φταίχτης είναι η Ελλάς!!!!
Ναι, δε λέω. Έφαγαν, και τι δεν έφαγαν, τα κατά καιρούς δικά μας σαϊνια. Γιατί βέβαια δεν άφηναν τις δουλειές τους, όσοι λίγοι δούλευαν, για να ασχοληθούν με τα κοινά έτσι, για τη ψυχή του πατέρα τους. Αλλά από εκεί και πέρα να βγαίνουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και να λένε ότι το μπατιρημένο ελληνικό μαγαζί είναι υπεύθυνο για την παγκόσμια κρίση, ε, αυτό πάει πολύ.
Και βέβαια καμώνονται πως ξεχνούν ότι εκείνο το ΝΑΤΟ τους μας έχει ρουφήξει το μεδούλι. Καμώνονται πως δεν βλέπουν ότι δική τους είναι η εταιρεία που είχε αναγάγει το λάδωμα σε επιστήμη εν Ελλάδι, διά να επιστρέφουν βέβαια τα χρήματα δια άλλης οδού στα δικά τους ταμεία. Ή μήπως τους διαφεύγει ότι δικές τους είναι οι γνωστές αλυσίδες καταστημάτων, έχουμε καμιά δεκαριά στην Πιερία, που όχι μόνο έγιναν αιτία να κλείσουν τα μαγαζιά τους χιλιάδες δικοί μας βιοπαλαιστές, αλλά και ότι τα τεράστια κέρδη τους γεμίζουν το γερμανικό κορβανά;
Αλλού το πάνε, και να με θυμηθείτε. Μας βάζουν τη θηλειά στο λαιμό, αγάντα Παπανδρέου, για να μας αναγκάσουν να συμβιβαστούμε σε άλλα θέματα, λέγε τα σκοπιανό ή κυπριακό ή Αιγαίο. Και μακάρι να πέφτω έξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου