Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ο κ. Παπανδρέου μας «τίμησε» με την «κριτική» του, αλλά δεν μας τίμησε όταν εμείς τον καλέσαμε να επισκεφθεί τη Νομαρχία μας για να ενημερωθεί από κοντά για όλα τα θέματα –ούτε ήρθε κανείς Υπουργός αν και τους καλέσαμε. Δυστυχώς, δεν τίμησε ούτε το λαό της Θεσσαλονίκης, στερώντας κονδύλια που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση βασικών προβλημάτων όπως η σχολική στέγη. Γι’ αυτό και για το 2010 έδωσε μόλις 2 εκατ. ευρώ για τη σχολική στέγη, έναντι 20 που πήραμε πέρυσι και, φυσικά, ενώ οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες!

Προφανώς οι συμβουλάτορες του Πρωθυπουργού δεν τον ενημερώνουν σωστά και τον εκθέτουν. Αλλιώς δεν θα έκανε ειδική αναφορά στη σχολική στέγη και στην Κορώνεια.

Γιατί από διοίκηση και κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ παραλάβαμε στεγνή τη λίμνη το 2003 και τώρα τη γεμίσαμε με 2 μέτρα νερό χάρη στα έργα της Νομαρχίας.

Γιατί τρία υπουργεία της κυβέρνησής του, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτε παρόλο που είναι αρμόδια για τις γεωτρήσεις, για την αλλαγή των καλλιεργειών και των αρδεύσεων κλπ.

Γιατί παραλάβαμε το 2003 από διοίκηση και κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ διπλοβάρδια στο 38% και με πολύ μεγάλο αγώνα τη μειώσαμε στο 10%.

Μετά από 20 χρόνια εγκατάλειψης, ένα είναι βέβαιο: έχουμε χορτάσει από ολοκληρωμένα σχέδια εδώ στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία. Έργο δεν βλέπουμε.

Όμως με τεχνητά διλήμματα και «σλόγκαν πολιτικές» δεν ξεγελιέται πια ο κόσμος. Το μόνο πραγματικό δίλημμα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι: θέλουμε περιφερειάρχη που διεκδικεί για τον τόπο απέναντι σε κυβέρνηση οποιουδήποτε κόμματος ή θέλουμε περιφερειάρχη –κυβερνητικό εκπρόσωπο, περιφερειάρχη του μνημονίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου