Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ..............

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
 

Σε λίγο καιρό, θά’ χουμε Δημοτικές εκλογές. Νέοι αιρετοί άρχοντες θα προκύψουν απο την ψήφο μας και οι ελπίδες μας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής θα θεριέψουν. Πάλι θα κάνουμε όνειρα, πως όλες οι υποσχέσεις των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν και οι πόλεις και τα χωριά μας θα αγαλιάσουν.

Για άλλη μια φορά, οι Δημοτικές εκλογές πολιτικοποιούνται. Γίνονται δυστυχώς απο τώρα το βαρόμετρο για τις μακρυνές ακόμα γενικές εκλογές, γιατί έτσι συμφέρει στους άφρονες, στους καιροσκόπους και αλαζόνες. Ο λαός μας, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αλλάζει πολιτική γνώμη και ετοιμάζεται να αλλάξει και κυβέρνηση. Αυτό, μαρτυράει έλειψη σοβαρού κριτηρίου, έμφυτη αστάθεια και εύκολο αναπροσανατολισμό. Λοξοδρομεί επικύνδινα σε άλλους δρόμους που στο παρελθόν τους γνώρισε και πλήρωσε με δεινοπαθήματα την πορεία του σ’ αυτούς. Γελιέται και πιστεύει τους λογάδες, τους επιτήδειους, τους ατσίδες. Ξεχνάει πως είναι δεμένος στο άρμα του καπιταλισμού και παραπαίει σκεπτόμενος πως μπορεί η δεξιά που την ένοιωσε χρόνια στο πετσί του θα άλλαξε και θα έγινε αγγελούδι. Δεν έμαθε ακόμη πως όλοι αυτοί που του παριστάνουν τον εθνοσωτήρα, είναι οι ίδιοι άνθρωποι, απο την ίδια παράταξη και κλίκα, απο τα ίδια τζάκια και πως αγωνίζονται μόνο για την πάρτη τους, για την τάξη τους και τα άνομα συμφέροντά τους. Μασάει το παραμύθι τους και τις υποσχέσεις τους με αφέλεια και ραγιάδικη σκέψη.

Στην Αθήνα, θα έχουμε και γυναίκα υποψηφία. Είναι μάλιστα και αυτή απο τζάκι. Παπαρδέλα απο τις λίγες, σχίζεται δήθεν για μας, αλλά, στο βάθος ενδιαφέρεται για τη φήμη της που τη χρειάζεται για ευρύτερες προσδοκίες και επιδιώξεις. Ομως, η Αθήνα δεν είναι λεσβία για να θέλει θηλυκό για Δήμαρχο. Αντίθετα, ζητάει αρσενικό και μάλιστα βαρβάτο, που να φουντώνει και να καίγεται για τα προβληματά της και τις αναπλάσεις της.Θα πρέπει λοιπόν, να βασανίσουμε το μυαλό μας και να βρούμε ανάμεσα στους άντρες υποψήφιους τον πιθανότερο νικητή, τον καλύτερο αγωνιστή, να τον ψηφήσουμε με φανατισμό, να τον στηρίξουμε και να βαδίσουμε μαζί του για ενα πιο ανθρώπινο μέλλον. Πρέπει ακόμα να καταλάβουμε, πως για πολλά κακά που ταλανίζουν την Πρωτεύουσά μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι αίτιοι και φταίχτες. Γι’ αυτό, μας χρειάζεται μια άλλη λογική, μια αλιώτικη νοοτροπία, που δεν συμβιβάζεται με τον οχαδερφισμό και την απάθειά μας. Μας λείπει αλληλοσεβασμός, αγώνας και δράση για τα κοινά, μια ιδιαίτερη προσπάθεια που θα εξυπηρετεί το σύνολο. Ενας διαφορετικός πολιτισμός!!!

www.palamidis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου