Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Εκτός ΝΔ ο ευρωβουλευτής Θ. Σκυλακάκης


Διεγράφη από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, έγινε γνωστό ότι κατόπιν αποφάσεως του προέδρου της ΝΔ, τίθεται εκτός της ΚΟ του κόμματος ο ευρωβουλευτής.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος, Γ. Τραγάκη, παρέπεμψε στην επιτροπή τον κ. Σκυλακάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της ΝΔ "γιατί με τις δηλώσεις του επέλεξε να θέσει τον εαυτό του εκτός κόμματος".

Αιτία για τη διαγραφή του ευρωβουλευτή ήταν δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, το πρωί, με τις οποίες εμφανιζόταν αντίθετος στην επίσημη γραμμή της ΝΔ για το μνημόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό να του ζητηθεί να παραιτηθεί και από την ιδιότητα του ευρωβουλευτή παραδίδοντας την έδρα του στο ευρωκοινοβούλιο στον επόμενο επιλαχόντα υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2009, Σταύρο Παπασταύρου.

Ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας στο ρ/σ "Βήμα 99,5", εξέφρασε την αντίθεσή του στην επίσημη γραμμή της ΝΔ για το μνημόνιο, όπως διατυπώθηκε από τον Α. Σαμαρά από το βήμα της ΔΕΘ. Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι αδύνατο να μηδενιστεί το έλλειμμα το 2011, προσθέτοντας ότι θα θέσει στα συλλογικά όργανα θέμα αλλαγής στάσης στο ζήτημα του μνημονίου.

"Θα είναι αυτοπυροβολισμός αν ανακοπεί η προσπάθεια του μνημονίου", είπε, συμπληρώνοντας ότι "η χώρα είναι στο χείλος του γκρεμού και κρεμόμαστε από το μνημόνιο".
πηγή:pieria-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου