Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ελλάς, η χώρα των… επιδομάτων!


ΤΟ σημερινό άρθρο θα μπορούσε να εκληφθεί και ως ευθυμογράφημα! Πέρα για πέρα όμως κυριολεκτεί…
ΜΕΣΑ στην τρέλα που κυριαρχεί στον τόπο της «φαιδράς πορτοκαλέας» εντάσσονται και τα πάσης μορφής επιδόματα του Δημοσίου…
***
* ΑΝ θα λέγατε σε κάποιον συμπολίτη σας ότι κάποιοι κρατικοδίαιτοι, πλην του τακτικού μισθού τους, εισπράττουν και επίδομα… πλυσίματος χεριών, θα δυσκολευόταν να σας πιστέψει…
Και όμως, συμβαίνει στον ΟΣΕ!!!
* ΑΝ θα λέγατε ότι υπάρχει επίδομα… ζεστάματος αυτοκινήτου, που στο σύνολό του ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο (!), θα σας έπαιρναν για τρελό!..
… Και όμως, υπάρχει και αυτό το επίδομα, που έμεινε από την εποχή που οι οδηγοί ζέσταιναν τα λεωφορεία του Οργανισμού επί 10–15 λεπτά!..
***
ΕΛΛΑΣ, η χώρα των… επιδομάτων, και ποιος θα μπορούσε να το αρνηθεί…
…Είναι απίστευτο, αλλά στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ υπάρχουν σήμερα 137 επιδόματα. Τα περισσότερα από τα οποία έχουν τη δική τους πρωτοτυπία!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Δημόσιο πληρώνει συνολικά για μισθούς 6 δισ. ευρώ… Ενώ για επιδόματα 7 δισ. ευρώ!!!
***
ΑΠΟ τη σωρεία των 137 επιδομάτων, ενδεικτικά θα σας αναφέρω μερικά:
– Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης των υπαλλήλων!.. (Λες και δεν είναι υποχρέωσή τους να προσέρχονται κανονικά στη δουλειά τους!).
– Επίδομα ύπνου!..
– Επίδομα απόδοσης…
– Επίδομα… γάλακτος!..
– Επίδομα… προπέλας! (Σε λιμενικούς) κ.λπ. κ.λπ.
***
ΓΙΑ να μη νομίσετε ότι υπερβάλλω, σας παραθέτω (μαζί με τη φωτοτυπία) την πληρωμή ενός πρασινοφρουρού από τη ΔΕΗ. Απολαύστε τα επιδόματά του όπως επίσημα αναγράφονται στη σχετική απόδειξη (το κείμενο δημοσίευσα πριν από καμιά δεκαριά χρόνια):
«…Εκτός από τις υπερωρίες του που ξεπερνούν τους κανονικούς μισθούς δύο μαζί άλλων εργαζομένων, έμεινα άναυδος από τα επιδόματα που έχουν εφευρεθεί. Να μερικά από αυτά: Ποσό κλιμακίου, επίδομα Η.Β.Μ.Φ., επίδομα εξομάλυνσης (τι να ’ναι πάλι αυτό;), επίδομα 14 εργαστ. διαν., προσαύξηση νυκτερ. εργασίας, προσ. εξαιρ. ημερών, προσ. εξαιρ. νυκ., επίδομα… απλών ωρών (για φαντάσου!), υπερεργασία κανον. ημερ., υπερ. εξαιρ. νυκ. και τράβα κορδέλα! Καιρός τώρα είναι να θεσπιστεί και… επίδομα σκοτώματος μυγών!..).

***
ΓΙΑ όλα τα παραπάνω εξωφρενικά, σας πρόλαβα στην αρχή του άρθρου, διαβεβαιώνοντάς σας, ότι δεν πρόκειται για ευθυμογράφημα. Επιβεβαιώνεται όμως το λεχθέν από τον μεγάλο Κωνσταντίνο Καραμανλή ότι «η Ελλάδα είναι ένα απέραντο τρελοκομείο»!..
www.adesmeytos.gr 12-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου