Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Με τη συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και του Δήμου Ελαφίνας Ανάπλαση του λόφου της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων στο Μοσχοπόταμο

Συνολικά 350.000 ευρώ επενδύονται για τη μετατροπή του λόφου σε χώρο αναψυχής και περιπάτου

Σε ανάπλαση του λόφου της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Μοσχοποτάμου με στόχο τη μετατροπή του σε έναν μοναδικό χώρο αναψυχής και περιπάτου για τους κατοίκους της περιοχής προχωρά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και ο Δήμος Ελαφίνας.

Πρόκειται για ένα έργο που αναδεικνύει τη συνεργασία των δύο βαθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και στην ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της Πιερίας.

Τη μελέτη του έργου εκπόνησε ο Δήμος Ελαφίνας και με έναν προϋπολογισμό που αγγίζει τις 350.000 ευρώ γίνεται ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής της εκκλησίας, ώστε ο χώρος να χρησιμοποιείται και για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των συλλόγων, αλλά και ως ένα σημείο αναφοράς για το χωρίο.

Με το έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας προϋπολογισμού 102.000 ευρώ, κατασκευάζεται ο δρόμος πρόσβασης από τον κεντρικό δρόμο προς την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, μήκους 100 μ. και πλάτους 6 μ., καθώς και η περιμετρική οδός μήκους 280μ. και πλάτους 3 μ. γύρω από το λόφο.

Επίσης, κατασκευάζεται αγωγός μεταφοράς των ομβρίων υδάτων και υποδομές ηλεκτροφωτισμού. Από την πλευρά του ο Δήμος Ελαφίνας συμπληρώνει τις βασικές υποδομές με το ποσό των 250.000 ευρώ όπου προβλέπεται η πλακόστρωση, η κατασκευή αίθριου και χώρων για τη φιλοξενία εκδηλώσεων που θα γίνονται στο δημοτικό διαμέρισμα.

Την εξέλιξη των εργασιών που βρίσκονται στο 50%, επέβλεψαν την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Ελαφίνας Πασχάλης Κατσάρας μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιο Σιαμάγκα.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Νομάρχης το έργο αναδεικνύει μια πανέμορφη περιοχή στον Μοσχοπόταμο και συγχρόνως δίνει πνοή στην ευρύτερη περιοχή, τονώνοντας τον θρησκευτικό τουρισμό.

«Το έργο είναι αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και του Δήμου Ελαφίνας, καθώς με τον Δήμαρχο, τα οκτώ χρόνια της θητείας του, συνεργαστήκαμε και υλοποιήσαμε πολλά έργα που ήταν σημαντικά και ωφέλιμα για την περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου και πρόσθεσε ότι η ανάδειξη τέτοιων χώρων δείχνει ότι η Πιερία διαθέτει πανέμορφες περιοχές.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσάρας ανέφερε ότι μέσα από το έργο αναδεικνύεται η σημασία τη συνεργασίας μεταξύ των τοπικών φορέων, η οποία, όπως είπε ο δήμαρχος φέρνει σημαντικά αποτελέσματα. «Το έργο ήταν μια αναγκαιότητα, εκτός από τη μεγάλη ιστορική σημασία που έχει ο τόπος», τόνισε ο Δήμαρχος και ευχαρίστησε το Νομάρχη για το ενδιαφέρον που έδειξε.

Ο κ. Σιαμάγκας ευχαρίστησε τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο για την παρέμβαση στο χώρο τονίζοντας ότι για τους κατοίκους του Μοσχοποτάμου η παρέμβαση στο λόγο των Αγίων Αποστόλων ήταν ένα χρόνιο αίτημα.
www.pierikoiantilaloi.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου