Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Δέσμευση του Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας για Κέντρο Πρόληψης Μαστού στη Πιερία - Θα λειτουργήσει στο νέο νοσοκομείο από τοv Δεκέμβριο

Τη διαβεβαίωση ότι από το Δεκέμβριο θα λειτουργήσει το Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό σε χώρο του νέου νοσοκομείου, είχε η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου, από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Νίκο Πολύζο.
Η κα Μίχου έθεσε το θέμα στον Γενικό Γραμματέα κατά τη επίσκεψη του την Παρασκευή το απόγευμα στο νοσοκομείο, όπου ο κ. Πολύζος με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ.Χρήστο Ζηλίδη, συναντήθηκε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρουσία των βουλευτών του νομού, του διοικητή του νοσοκομείου, του διοικητή του ΨΝΠΟ και εκπροσώπων του ΕΚΑΒ.
Όπως χαρακτηριστικά είπε η κα Μίχου η λειτουργία ενός Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού στην Κατερίνη είναι επιβεβλημένη. Η Βουλευτής το είχε ζητήσει εγγράφως από το Υπουργείο Υγείας από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε.
«Πιστεύω ότι γυναίκα η οποία εκλέγεται, δε νοείται να μην ενδιαφέρεται για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα» υπογράμμισε η κα Μίχου και αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία στην οποία υφίστανται οι γυναίκες της Πιερίας οι οποίες αναγκάζονται να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη, με σημαντική οικονομική επιβάρυνση.
Όπως πρόσθεσε η Βουλευτής μέχρι σήμερα οι γυναίκες της Πιερίας παραπέμπονται στις λίστες των δημοσίων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, όπου περιμένουν έως και τρεις μήνες για να κάνουν μια εξέταση μαστογραφίας ή αν έχουν την οικονομική δυνατότητα καταφεύγουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
«Πιστεύω ότι είναι άμεση ανάγκη για τις γυναίκες του νομού να ιδρυθεί ένα Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό υψηλής ευκρίνειας και χαμηλής δόσης ακτινοβολίας. Η ίδρυση ενός Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού στην Κατερίνη ή η λειτουργία μιας νέας μονάδας με εξειδικευμένο όμως προσωπικό εντός του νέου νοσοκομείου θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής δεκάδων γυναικών και στη μείωση της εξάπλωσης της νόσου λόγω της πρόωρης διάγνωσης».
Προς τη κατεύθυνση αυτή είχαν συντονιστεί και είχαν προχωρήσει σε ενημερωτικές δράσεις πολλοί φορείς του νομού, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τη κοινή γνώμη αλλά και την Πολιτεία. 

Πηγή: politispierias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου