Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Συνέντευξη τύπου της Ν.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Συνέντευξη τύπου για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος του ΚΚΕ και των συνδυασμών της Λαικής Συσπείρωσης στην Πιερία, κατά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου έδωσαν χθες ο Γραμματέας του ΚΚΕ Πιερίας Παναγιώτης Σαββίδης, το μέλος του γραφείου της Ν.Ε. κ. Ρούτσας Αλέξανδρος και ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης Σταύρος Ανανιάδης.
Στη συνέντευξη τύπου τόνισαν μεταξύ άλλων: «Η αύξηση της δύναμης του ΚΚΕ στις τοπικές εκλογές, πανελλαδικά αλλά και στο νομό μας περικλείει σημαντική δυναμική, σηματοδοτεί μια νέα πορεία συσπείρωσης ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων εναντίων της πολιτικής, που εδώ και πάνω από 20 χρόνια οδήγησε στην επιδείνωση της ζωής του λαού, συνέβαλλε στην όξυνση της κρίσης και οδήγησε στη σύναψη του βάρβαρου, αντιλαϊκού, αντιδραστικού μνημονίου.
Δυναμώνει το ρεύμα αντιμονοπωλιακής, αντιιμπεριαλιστικής συσπείρωσης, κερδίζει η εναλλακτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ με στόχο τη λαϊκή εξουσία – οικονομία.
Εκτιμάμε ότι ένα μεγάλο μέρος της αποχής που σημειώθηκε, εκφράζει λαϊκή δυσαρέσκεια και καταδίκη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ, έχει σχετικά μεγαλύτερο πολιτικό βάθος σε σύγκριση με το αντίστοιχο φαινόμενο των ευρωεκλογών. Η αποχή αντανακλά επίσης σε σημαντικό βαθμό καταδίκη και απέχθεια απέναντι στα φοβικά και εκβιαστικά διλλήματα που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα.
Το ΚΚΕ θα κάνει ότι περνά από το χέρι του και όσο εξαρτάται από αυτό, για να συμβάλλει ώστε να κατανοηθεί ευρύτερα ότι η αποχή δεν αποτελεί όπλο πίεσης απέναντι στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική.
Ο δεύτερος γύρος των τοπικών εκλογών πρέπει πανελλαδικά αλλά και στη Πιερία να σηματοδοτήσει ένα νέο βήμα, μια νέα αρχή για την ανασύνταξη του κινήματος για την αντεπίθεση.
Η Ν.Ε Πιερίας του ΚΚΕ συνιστά λευκό ή άκυρο για τον Β γύρο για τις περιφερειακές εκλογές Κεντρικής Μακεδονίας, καμιά ψήφος στους εκλεκτούς των μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως και για τον Δήμο Δίου – Ολύμπου όπου θα κριθεί στο 2ο γύρο η δημαρχία και δεν υπάρχει το ψηφοδέλτιο της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» που στηρίζει το ΚΚΕ. Η θητεία των δυνάμεων αυτών και των στελεχών τους στα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης ως τώρα, είτε με τον μανδύα του «αντάρτη» είτε του «ανεξάρτητου» όπως του κυρίου Παπαθανασίου στο δήμο Δίου Ολύμπου δεν δίνει καμιά εγγύηση απειθαρχίας και αντίστασης στις αντιλαϊκές επιλογές του Καλλικράτη.
Ούτε η Ν.Δ, ούτε το ΠΑΣΟΚ θέλουν και μπορούν να αλλάξουν και φυσικά καμιά εμπιστοσύνη στα αναχώματα και τις εφεδρείες τους. Ο απεγκλωβισμός από τα δύο κόμματα της πλουτοκρατίας είναι το καλύτερο και αποφασιστικότερο βήμα για να ανοίξει ο δρόμος, προκειμένου να ζήσει ο λαός καλύτερες μέρες.
Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, η αυξανόμενη απήχηση της πολιτικής του στο λαό, δημιουργεί ανησυχία στα αστικά επιτελεία ότι το επόμενο διάστημα θα εκδηλωθεί με ένταση της επίθεσης, της συκοφαντίας και της προβοκάτσιας εις βάρος του ΚΚΕ.
Πρώτα δείγματα γραφής είναι τα αισχρά ψέματα και υπονοούμενα του συγκροτήματος ΛΑΜΠΡΑΚΗ και της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» περί σύμπραξης του ΚΚΕ με τη Ν.Δ ή άλλες αντιλαϊκές δυνάμεις στο 2ο γύρο, στο όνομα του κάλπικου «αντιμνημονιακού μετώπου» που καλλιεργούν τα αστικά επιτελεία, για να απορροφάται άφοβα η λαϊκή αγανάκτηση. Να πληρώσουν για το ψέμα και τη προβοκάτσια. Για αυτό ξαναλέμε ότι η Ν.Ε Πιερίας του ΚΚΕ συνιστά άκυρο ή λευκό στο 2ο γύρο για τις περιφερειακές εκλογές Κεντρικής Μακεδονίας, άκυρο ή λευκό και στο δήμο Δίου – Ολύμπου και να το πούμε όπως το λέει ο λαός μας «μαύρο» με όλη τη σημασίας της λέξης σε ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, στα αναχώματά τους για την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν.

/www.imerisiatispierias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου