Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

8η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων και Αγροτικής Τεχνολογίας Τα Εγκαίνια από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη

Η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων και Αγροτικής Τεχνολογίας είναι πλέον θεσμός. Για 8η συνεχή χρονιά διοργανώνεται στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2010 στο Δημοτικό Στάδιο Καρίτσας από το δήμο Δίου, , με τη συμμετοχή των δήμων Λιτοχώρου και Ανατολικού Ολύμπου και υποστηρίζεται από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Πιερίας, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ν. Πιερίας και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ο Δήμος Δίου ένας κατεξοχήν αγροτικός δήμος με κύρια παραγωγή τον καπνό, με την ολοκλήρωση της συγκομιδή του κάθε Σεπτέμβρη, από παλιότερα γιόρταζαν το γεγονός γνωστό με την επωνυμία «Κριτσμάς».
Όμως, η μεγάλη ποικιλία των αγροτικών προϊόντων που παράγει η Πιερική γη, οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις και οι απαιτήσεις των καιρών, άνοιξαν το δρόμο ώστε ο δήμος να δώσει ένα νέο χαρακτήρα στη μικρή αυτή γιορτή, μετατρέποντάς την σε μία πρωτοποριακή και αναγνωρισμένη αγροτική έκθεση στη Βόρεια Ελλάδα.
Με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου, την ποιοτική - βιολογική γεωργία, την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών μας πόρων, τις εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην ύπαιθρο, το καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, τη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό και την προβολή και διακίνηση των τοπικών προϊόντων, δημιουργήθηκε η νέα σημερινή πραγματικότητα.
Έτσι η έκθεση αποτελώντας πλέον θεσμό δίνει νέες δυνατότητες και προοπτική στην αγροτική οικονομία της περιοχής.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ Κώστα Σκανδαλίδη αύριο Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010 στις 19:30 στο Δημοτικό Στάδιο Καρίτσας.
Στην έκθεση συμμετέχουν 80 και πλέον επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, καθώς και μεμονωμένοι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα με 100 περίπου περίπτερα.

Συμμετέχουν επίσης δημόσιες υπηρεσίες και φορείς που έχουν σχέση με τον αγροτικό τομέα, αλλά και πολιτιστικοί φορείς και εικαστικά εργαστήρια.

Στο χώρο θα λειτουργούν επίσης ταβέρνες και ζαχαροπλαστεία με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης, καθημερινά 17:00 μ.μ. με 24:00 μ.μ.



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/9/2010

7:00 μ.μ. Διαγωνισμός κρασιού- ηδύποτων

8:00 μ.μ. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από πολιτιστικούς συλλόγους Ν. Πιερίας

9:00 μ.μ. Συναυλία με την παραδοσιακή ορχήστρα & χορωδία δήμου Δίου


ΣΑΒΒΑΤΟ 18/9/2010

7:30 μ.μ. Εγκαίνια της έκθεσης

8.00 μ.μ. Επίσκεψη στα περίπτερα της έκθεσης

8:30 μ.μ. Χορευτικό αντάμωμα των πολιτιστικών συλλόγων με τη συνοδεία Χάλκινων και πνευστών της Μακεδονίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/9/2010

7:00μ.μ.«Η Eνέργεια στον Aγροτικό Tομέα»,
ενημερωτική ομιλία από τον κ. Τιτάκη Ιωάννη,
Πρόεδρο & Διευθύνοντα σύμβουλο της ΕcoEnergia A.E.

7:30 μ.μ. Διαγωνισμός γευσιγνωσίας

8:00 μ.μ. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από πολιτιστικούς συλλόγους
Ν. Πιερίας

9:00μ.μ. Ηπειρώτικο γλέντι με τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΨΑΛΗ


Στο χώρο θα λειτουργήσουν:
• «Ταξίδι στο χρόνο κατασκευάζοντας παραδοσιακές κούκλες» από την Καλλιτεχνική Ομάδα του Παλαιοντολογικού και Ιστορικού μουσείου δήμου Πτολεμαϊδας.
• έκθεση χειροποίητου παραδοσιακού κοσμήματος της κα. Γιωργίας Βαγενά
• παιδική γωνιά (ώρες λειτουργίας: 7μ.μ.-9μ.μ.)
• έκθεση παιδικού βιβλίου με την επιμέλεια του βιβλιοπωλείου «Ηλιάτορας»
• εικαστικές δημιουργίες με ανακυκλώσιμα υλικά με την επιμέλεια της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Δίου
• ζωγραφίζω τη φύση……με την επιμέλεια του εργαστηρίου ζωγραφικής-βιβλιοπωλείου «Γραμματοσειρά» (Παρασκευή 17/9, ώρα 7μ.μ.)
• κάνε κόμπο στο μαντήλι μην τελειώσει το παιχνίδι ……παιχνίδια από τους προσκόπους Κατερίνης (Σάββατο 18/9, ώρα 7μ.μ.)
• δημιουργική απασχόληση με υλικά από τη φύση με την επιμέλεια των φίλων της Τέχνης «Λογο/τέχνημα»(Σάββατο 18/9, ώρα 7μ.μ & Κυριακή 19/9, ώρα 8μ.μ.)
• παίζουμε ΤΕΧΝΗ σχεδιασμός εκπαιδευτικού προγράμματος από το καλλιτεχνικό εργαστήρι Ηλιάτορας-ART (Kυριακή 19/9 και ώρα 7μ.μ)



πηγή:www.pierialife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου