Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέντευξη του Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Αστερίου Φαρμάκη στον "Ταχυδρόμο Πιερίας"

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του νοσοκομείου στις νέες εγκαταστάσεις. «Ζούμε ιστορικές στιγμές. Το νέο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης είναι πλέον πραγματικότητα και αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Την μετεγκατάσταση τη βιώνουν στο σύνολο της, όλοι οι Πιεριείς. Για τον λόγο αυτό οι στιγμές αυτές θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη της τοπικής κοινωνίας». Ειδική αναφορά έγινε από τον κ. Φαρμάκη, για την περιγραφή των συναισθημάτων που βιώνει τόσο η διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι, καθώς επίσης όλοι όσοι είναι εμπλεκόμενοι με την μετεγκατάσταση. «τα συναισθήματα που βιώνουμε είναι ποικίλα, για όλους εμάς που βλέπουμε το βήμα βήμα να υλοποιείται η μετεγκατάσταση. Είναι συναισθήματα δικαιοσύνης, συναισθήματα ελπίδας αλλά κυρίως συναισθήματα αξιοπιστίας. Την ώρα που ο πολιτικός κόσμος, όπως και η δημόσια διοίκηση προβληματίζουν την κοινή γνώμη με ζητήματα που σχετίζονται με την αξιοπιστία, η διοίκηση του γενικού νοσοκομείου Κατερίνης, αποδεικνύει το αντίθετο. Πως ότι υπόσχετε το πραγματοποιεί».
Ημερομηνίες ορόσημο οι 6 Σεπτεμβρίου και 15 Σεπτεμβρίου....
Με δύο ημερομηνίες ορόσημο η διοίκηση του γενικού νοσοκομείου σχεδιάζει την εξέλιξη του νοσοκομείου. Στις 6 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η μετεγκατάσταση του παλιού νοσοκομείου στις νέες εγκαταστάσεις. «Αυτόματα, προκύπτει διερεύνηση του αριθμού των προσφερόμενων υπηρεσιών της δημόσιας υγείας. Οι υπηρεσίες αναβαθμίζονται. Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινάμε την ανάπτυξη του νοσοκομείου. Μηχανήματα υπάρχουν. Προσωπικό υπάρχει. Αυτό που λείπει είναι η οργάνωση, την οποία και θέτουμε σε λειτουργία» σημείωσε ο κύριος Φαρμάκης.
«Λείπουν αρκετά τμήματα»
Ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Κατερίνης, αναφέρθηκε και στα τμήματα που λείπουν από τις νέες εγκαταστάσεις. «βασικά τμήματα, όπως το γαστρεντερολογικό, πνευμονολογικό, ουρολογικό, ογκολογικό δεν υφίστανται για την ώρα. Στα πλαίσια του σχεδιασμού και της ανάπτυξης τα τμήματα αυτά καθώς επίσης και άλλως ειδικοτήτων πρόκειται να λειτουργήσουν προσφέροντας περισσότερες υπηρεσίες στη δημόσια υγεία των κατοίκων της Πιερίας και όχι μόνο». Επιπρόσθετα σημείωσε ότι υπάρχουν κενές οργανωτικές θέσεις σε όλες τις ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτών, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού , οι οποίες και αναμένονται να καλυφθούν το επόμενο διάστημα. Θα υπάρξουν επίσης προσλήψεις εποχικού και επικουρικού προσωπικού.
«12 δρομολόγια Αστικού Κτελ Κατερίνης για το νοσοκομείο»
12 δρομολόγια Αστικού Κτελ Κατερίνης, οδηγούν στις νέες εγκαταστάσεις του γενικού νοσοκομείου Κατερίνης. Η αφετηρία βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και τα δρομολόγια ξεκινούν από νωρίς το πρωί., με το τελευταίο λεωφορείο να κλείνει τη βάρδια τα μεσάνυχτα. «Κάναμε τον συγκεκριμένο σχεδιασμό, ώστε να υπάρχει τακτική συγκοινωνία. Αν προκύπτουν ανάγκες που δεν καλύπτονται από τα συγκεκριμένα δρομολόγια θα φροντίσουμε να επιλυθούν με ακόμη περισσότερες διαδρομές», τονίζει ο κύριος Φαρμάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου