Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Από την ήττα Ομπάμα στη δοκιμασία Παπανδρέου

Πρόσφατα είχαμε γράψει για κοινή μοίρα Ομπάμα - Παπανδρέου και προβλέπαμε ότι οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και οι περιφερειακές στην Ελλάδα θα δώσουν ,τηρουμένων των αναλογιών, περίπου τα ίδια μηνύματα.Στις ΗΠΑ ο Ομπάμα τιμωρήθηκε γιατί δεν κατάφερε να τιθασεύσει την κρίση και επειδή εγκλωβίσθηκε στα γρανάζια του συστήματος μην μπορώντας να κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε και εδώ πιθανότατα την προσεχή Κυριακή ο κ. Παπανδρέου να πάθει τα ίδια, να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα εχθρικό και ανυπόμονο εκλογικό σώμα ,που δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Με τη διαφορά ότι εδώ δεν υπάρχει εθνική αυτονομία στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής, αυτή έχει εκχωρηθεί από τον περασμένο Μάιο, προσφέρθηκε ως εγγύηση για το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, ως ενέχυρο έναντι της χρεοκοπίας.

Υπό αυτή την έννοια η ελληνική περιπλοκή θα είναι διαφορετική και πιθανώς να φέρει πολιτικές εξελίξεις που θα ξεπερνούν μια στροφή σαν και αυτή που θα αναγκασθεί να κάνει στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Ομπάμα. Για τον κ.Παπανδρέου δε τίθεται ζήτημα συντηρητικής στροφής, αλλά αντοχών στην άσκησή της.

Ίσως το βράδυ της Κυριακής η αποδοκιμασία να είναι έντονη και ικανή να δοκιμάσει τις αντοχές του κ.Παπανδρέου. Πράγμα που μπορεί όντως να οδηγήσει σε πρόωρες εθνικές κάλπες και να ανοίξει ο δρόμος για ένα ελληνικό εφιάλτη που θα δεν θα έχει προηγούμενο.

www.insideinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου