Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ο Αγγελιοφόρος για τις εκλογές στον Δήμο Δίου - Ολύμπου

Εξι είναι οι... μονομάχοι στο δήμο Δίου - Ολύμπου.
Ο ιστορικός Νίκος Λάππας, έχοντας τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, είναι επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα αρχή - νέα ελπίδα». «Στη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας με τον ''Καλλικράτη'', ο νέος δήμος Δίου - Ολύμπου καλείται να λύσει τα προβλήματα στις βασικές του υποδομές και την ίδια στιγμή να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά παντρεύοντας τον Ολυμπο, το αρχαίο Δίον και τις καταγάλανες ακτές του Ανατολικού Ολύμπου. Σ' αυτή, λοιπόν, την προσπάθεια ο συνδυασμός μας έρχεται να δώσει τη δική του δυναμική και να κάνει το δήμο μας δήμο - πρότυπο, με νέους ανθρώπους, ανοιχτά μυαλά και καθαρή σκέψη», αναφέρει ο κ. Λάππας.

Ο δικηγόρος Κώστας Δημόπουλος, πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί τον εκλεκτό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το δήμο Δίου - Ολύμπου. Είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ολύμπια Γη».

Ο νυν δήμαρχος Λιτοχώρου, Θανάσης Τσιφοδήμος, που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, κατεβαίνει κόντρα στον Κώστα Δημόπουλο, επικεφαλής του συνδυασμού «Κίνηση ευθύνης για το δήμο Δίου - Ολύμπου». «Τιμήθηκα με την ψήφο των συμπολιτών μου και σεμνύνομαι να πιστεύω πως ως δήμαρχος Λιτοχώρου υπηρέτησα το θεσμό με μετριοπάθεια και ανιδιοτέλεια, χωρίς ηγετικές υπεροψίες. Η πίστη στη διαφάνεια ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της δικής μου ταυτότητας στην ενάσκηση των καθηκόντων μου. Θέλω να κοιτάω στα μάτια όλους τους συμπολίτες μου και ως δήμαρχος Δίου - Ολύμπου, αλλά προπαντός όταν παύσω να είμαι δήμαρχος. Γιατί επαγγελματίας της πολιτικής ούτε υπήρξα ούτε θα γίνω. Ηθελα να θυμούνται όλοι ότι έγινα δήμαρχος για να υπηρετήσω το θεσμό και όχι μετά από αποτυχημένη θεσοθηρία είτε ως υποψήφιος βουλευτής είτε ως υποψήφιος νομάρχης. Κοντολογίς, δεν έψαχνα για ένα ρόλο, όπου κι αν τον έβρισκα. Επέλεξα το ρόλο μου στην αυτοδιοίκηση, τον υπηρέτησα χωρίς σκιές και αυτό αποτελεί την παρακαταθήκη μου σήμερα», υπογραμμίζει ο κ. Τσιφοδήμος.

Ο Γιώργος Παπαθανασίου, που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, κατεβαίνει ως ανεξάρτητος, ενώ ήταν επί χρόνια δήμαρχος Λιτοχώρου, επικεφαλής του συνδυασμού «Ενότητα, ανάπτυξη, νέα πορεία». «Η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των δημοτών είναι το πρωταρχικό μας μέλημα. Δίνουμε άμεση προτεραιότητα στην ύδρευση, με καθαρό και υγιεινό νερό για όλους τους οικισμούς του δήμου, στην καλύτερη και αποδοτικότερη οργάνωση των ΚΕΠ, στην οργάνωση της εσωτερικής δημοτικής συγκοινωνίας, στη μέριμνα για την παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας, στην ενίσχυση των δικτύων κοινωνικής προστασίας, στην αποτελεσματική οργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας, στην ενδυνάμωση του ρόλου των εθελοντικών οργανώσεων», σημειώνει ο κ. Παπαθανασίου.

Η δασκάλα Κατερίνα Κουρίτα είναι η υποψήφια δήμαρχος του ΚΚΕ στο δήμο Δίου - Ολύμπου. «Το ζήτημα των διοδίων, είτε μετωπικά είτε πλευρικά, που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σε όλες τις εθνικές αρτηρίες της χώρας και η αύξηση της τιμής των ήδη υπαρχόντων, είναι ζήτημα πολιτικό που έχει και τοπική έκφραση. Η κατασκευή πλευρικών διοδίων στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς αφορά όλο το λαό. Η ιδιωτική εταιρία σε κάθε κόμβο θα επιχειρεί να στήνει διόδια για να μην περνάει κουνούπι χωρίς να πληρώνει…», αναφέρει η κ. Κουρίτα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει το δικό του υποψήφιο στο δήμο Δίου - Ολύμπου. Πρόκειται για τον αρχιτέκτονα μηχανικό Γρηγόρη Βεγλιρή, που είναι επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή πορείας». «Η ''Αλλαγή πορείας'' θεωρεί τις επερχόμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ως ευκαιρία για δύο πράγματα. Από τη μία να εκφραστεί όχι απλά η δυσαρέσκεια του κόσμου για την πολιτική στενού κορσέ του μνημονίου, αλλά να υπάρξει και από την κάλπη πολιτική διέξοδος συνολικής προοδευτικής πρότασης. Από την άλλη, οι πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στις αυτοδιοικητικές επιλογές που έχουν βλάψει ανεπανόρθωτα τη συμμετοχή και τη δημοκρατία, τους δημότες και το περιβάλλον. Η διοίκηση του νέου δήμου έχει χρέος να προστατεύσει το δημόσιο πλούτο και εκτάσεις, τους δημότες από τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και το πολύτιμο παρολύμπιο περιβάλλον. Η ''Αλλαγή Πορείας'' θα παλέψει σε αυτήν την προοπτική», τονίζει ο κ. Βεγλιρής.
politistispierias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου