Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Κορινού της υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Κορινού κ. Νίκου Αβραμίδη πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης, η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου συνοδευόμενη από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» του Π. Ψωμιάδη. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση των δύο πλευρών η οποία επικεντρώθηκε στα προβλήματα του δήμου αλλά και τις προοπτικές που φέρνει ο «Καλλικράτης» στην περιοχή αφού ενώνεται με τον Δήμο Κατερίνης. Ο κ. Αβραμίδης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για συγκεκριμένα ζητήματα του δήμου Κορινού επισημαίνοντας κυρίως το πρόβλημα της ποιότητας του νερού σε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου, την έλλειψη αποχετευτικού δικτύου σε πολλούς οικισμούς, την ύδρευση με αμιαντοσωλήνες σε ποσοστό 80%, το πρόβλημα της σύνδεσης των ξενοδοχειακών μονάδων της παραλίας με το βιολογικό καθαρισμό του Κορινού.

Ειδική μνεία έκανε ο Δήμαρχος στο θέμα του παραλιακού οικισμού της «Ολυμπιάδας» όπου έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και πλέον άρχισε η δημοπράτηση των έργων οδοποιίας, ύδρευσης και αποχέτευσης. Ο κ. Αβραμίδης τόνισε ότι το έργο είναι από τα πιο σημαντικά στην παραλιακή ζώνη του νομού και μπορεί να επιφέρει σημαντικά οφέλη στον τουριστικό και οικονομικό τομέα της περιοχής και ζήτησε την αρωγή όλων των φορέων για την υλοποίηση του εγχειρήματος. Επίσης, σημείωσε ότι ο δήμος διαθέτει πολύ καλές σχολικές υποδομές και ένα άρτια οργανωμένο σύστημα καθαριότητας.

«Είναι καθήκον όλων μας να περιφρουρήσουμε το έργο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα σε κάθε περιοχή του νομού και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την ανάπτυξη και ευημερία του τόπου. Ο Δήμος Κορινού είναι ένα νευραλγικό κομμάτι της Πιερίας με πολλές και σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης. Ειδικότερα, η παραλιακή ζώνη του Κορινού μπορεί να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της Πιερίας», σημείωσε η κ. Μαυρίδου. 
Πηγή: politispierias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου