Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

7.750.000 ευρώ για το Πολιτιστικό Κέντρο της Κατερίνης

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ
Θα κατασκευαστεί στην περιοχή των ΚΤΕΛ

Εντάχθηκε σήμερα στο ΕΣΠΑ η ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου Κατερίνης, με προϋπολογισμό 7.750.000, έπειτα από πρόταση που υπέβαλε ο δήμος Κατερίνης. Το συνολικό ποσό που εγκρίθηκε ανέρχεται στα 7.750.000 ευρώ και περιλαμβάνει την ανέγερση ενός κτιρίου με υπόγειο και 3 ορόφους.

Το Πολιτιστικό Κέντρο θα κατασκευαστεί στον ελεύθερο χώρο που βρίσκεται ανατολικά των ΚΤΕΛ και θα αποτελείται από 4.700 τμ χρήσιμων χώρου, ενώ ο όγκος του κτιρίου θα είναι 18.000 κυβικά μέτρα.

Η χωρητικότητα του θεάτρου θα 488 θέσεις, ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός θέσεων για μια πόλη όπως η Κατερίνη. Ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την ανακοίνωση της χρηματοδότησης αυτής, ανέφερε πως η Κατερίνη ήταν αδικημένη όλα τα χρόνια σε σχέση με άλλες πόλεις που ήδη έχουν ένα σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο.
«Η Κατερίνη πλέον αποκτά έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών που τον δίνουμε στους ανθρώπους του πολιτισμού του δήμου για να τον αναδείξουν», είπε ο κ. Χιονίδης. Επιπλέον, ο κ. Χιονίδης, ευχαρίστησε θερμά τους ανθρώπους που κατέθεσαν ψυχή, όπως είπε, για να εγκριθεί η χρηματοδότηση γι αυτό το έργο. Συγκεκριμένα, ευχαρίστησε τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Πούλιο, ο οποίος έκανε τη μελέτη, καθώς και τις κυρίες Τριανταφύλλου και Χρονάκη, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης επεσήμανε και τις προσπάθειες που έγιναν από τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου για να αποκτήσει η πόλη ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο, αλλά δεν ευδοκίμησαν. Σημείωσε δε πως το κόστος της μελέτης που υπέβαλε ο δήμος και εγκρίθηκε κόστισε 53.000 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ, αν και η διοίκηση του Γιάννη Αμοιρίδη είχε εκπονήσει αντίστοιχη μελέτη ύψους 400.000 ευρώ, αλλά το έργο δεν έγινε ποτέ!

Ο κ. Χιονίδης δήλωσε πως το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι συγκεκριμένο και η δημοπράτησή του αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους, προκειμένου την Άνοιξη να ξεκινήσουν οι εργασίες και η υλοποίηση θα κρατήσει 24 μήνες. « Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να απορροφούμε κονδύλια για αυτό και η Περιφέρεια μας έδωσε επιπλέον 850.000 ευρώ και στην περίπτωση του ΧΥΤΑ, αλλά και στις δεξαμενές της Κατερίνης», δήλωσε ο κ. Χιονίδης. 


Πηγή:www.olympio-bima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου