Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Μήνυμα του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θ. Παπαγεωργίου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940



Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Κατερίνη 27 Οκτωβρίου 2010



Μήνυμα του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θ. Παπαγεωργίου
για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940


Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και υπερηφάνειας για το θάρρος που αντέταξε ο ελληνισμός στις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού.
Τιμούμε τη μνήμη των Ελληνίδων και των Ελλήνων που πολέμησαν και έπεσαν για την Ελεύθερη Πατρίδα. Γιορτάζουμε την αυθόρμητη θυσία του ελληνικού λαού για την Εθνική Ανεξαρτησία.
Είναι ημέρα τιμής για όλους εκείνους τους ανώνυμους που απέδειξαν ότι μέσα σε κάθε απλό άνθρωπο μπορεί να κρύβεται ένας μεγάλος ήρωας, σε όλους εκείνους που πρόσθεσαν στο μεγαλείο του Ελληνικού Έθνους.
Η γενιά του ’40, μια από τις δυναμικότερες γενιές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, έδωσε σκληρές μάχες για αξίες και ιδανικά και δίδαξε έμπρακτα τη σημασία των όρων της φιλοπατρίας, της αυταπάρνησης και του ηρωισμού.
Είναι πολύ σημαντικό να γιορτάσουμε συνειδητά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Να θυμηθούμε και να εξάρουμε τις σημαντικές θυσίες των Πιεριέων στον πόλεμο του '40, στην εποποιία των Αλβανικών βουνών, αλλά και της Εθνικής Αντίστασης στα Πιέρια, τον Όλυμπο και σε κάθε γωνιά της Πιερίας ενάντια στον κατακτητή.
Στις μέρες μας, τώρα που η Πατρίδα μας έρχεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις, όλοι οι Πιεριείς, όλοι οι Έλληνες ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να συμπαραταχθούμε με ομοψυχία σ’ αυτόν το νέο αγώνα, στέλνοντας παντού το μήνυμα της αισιοδοξίας, της ελπίδας, της νίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου