Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Συνέντευξη στο "Ο.Β." της Σοφίας Μαυρίδου, υπ. Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας


«Εγγυώμαι για την Πιερία την εκπροσώπηση που της αξίζει»

Θα διεκδικήσω από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη αυτός ο προνομιακός νομός μας, που δυστυχώς είναι από τους πιο αδικημένους, να μπει στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του.

- Από Αντινομάρχης υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Τι στάθηκε εφαλτήριο για να ασχοληθείτε με τις Περιφερειακές εκλογές;

Η Περιφέρεια είναι η εξέλιξη του Νομαρχιακού θεσμού. Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική με κέρδισε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Εκλέχθηκα Νομαρχιακή Σύμβουλος και διετέλεσα Αντινομάρχης Πιερίας στο πλευρό του Γιώργου Παπαστεργίου, στην προηγούμενη θητεία (2003 - 2007). Από τη θέση της αντινομάρχη είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να ασχοληθώ με τα προβλήματα του νομού. Σήμερα μέσα από τον ενισχυμένο ρόλο του αντιπεριφερειάρχη μας δίνονται νέες δυνατότητες και προοπτικές. Θέλω να δω τον τόπο μου να ευημερεί και να καταξιώνεται στη θέση που του αξίζει. Οι συμπολίτες μου μπορούν να με εμπιστευτούν ότι θα εργαστώ με επιτυχία και από αυτή τη θέση. Ήρθε η ώρα μαζί μ’ όλες τις υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου να διεκδικήσουμε ένα μέλλον με προοπτικές, μια Περιφέρεια που αξίζει να ζεις με πολίτες που ευημερούν. Αυτές είναι οι θεμελιώδεις αρχές του συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» του Παναγιώτη Ψωμιάδη με τις οποίες ταυτίζομαι και συστρατεύομαι.

Είστε από τις λίγες γυναίκες στη χώρα που διεκδικούν το ρόλο της Αντιπεριφερειάρχη. Είναι δυσκολότερο για μια γυναίκα να είναι στην πολιτική σκηνή με αξιώσεις;

Θεωρώ ότι η συμμετοχή της γυναίκας στην πολιτική ζωή είναι επιβεβλημένη, αν και θα πρέπει να ομολογήσω ότι οι αντιστάσεις σ' εμάς είναι μεγαλύτερες, ίσως γιατί η κοινωνία μας αμφισβητεί ακόμη τη γυναικεία παρουσία στον πολιτικό βίο. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης εμπιστεύτηκε τη θέση σε μια γυναίκα με δυναμισμό, αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και κυρίως ισχυρή θέληση να υλοποιήσει στόχους. Τον ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε. Θα τον τιμήσω με το έργο μου την επόμενη των εκλογών. Σαφώς, ως γυναίκα και ως μητέρα, πρέπει να καταβάλλω προσπάθειες για να τα συνδυάσω όλα, αλλά νομίζω ότι με μεγάλη προσπάθεια και θέληση για δουλειά, μπορεί κανείς να πετύχει τους στόχους του.

Οι πολίτες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στα κόμματα και διαφαίνεται ότι θα υπάρχει μεγάλο ποσοστό αποχής. Ποια επιχειρήματα προβάλετε προκειμένου να πείσετε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες;

Δυστυχώς η χώρα μας πλήττεται τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά, από αλαζονικές συμπεριφορές και λανθασμένες πολιτικές, με αποκορύφωμα τα αδιέξοδα που έχει φέρει στη ζωή μας το μνημόνιο. Πιστεύω, όμως, και αυτό το μήνυμα προσπαθώ να μεταφέρω και στις συγκεντρώσεις που κάνουμε κάθε βράδυ, ότι δεν θα πρέπει να παραμένουμε παθητικοί αποδέκτες αλλά να αντιδράσουμε. Ο συνδυασμός μας, με αρχηγό τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, διαθέτει όραμα και αποτελεσματικές λύσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, στη νέα πρόκληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Προσωπικά εμπιστεύομαι την κρίση του πολίτη.

Τι απαντάτε στο δίλημμα που θέτει ο Πρωθυπουργός για ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ φέρει χαμηλά ποσοστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Η παγίδα είναι εντέχνως σχεδιασμένη αλλά και επικίνδυνη για τη χώρα μας καθώς είδαμε λίγες μέρες μετά από αυτές τις δηλώσεις του πρωθυπουργού τα spreads να εκτοξεύονται και πάλι. Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς. Δεν υποτασσόμαστε σε ψευτοδιλήμματα. Δυστυχώς ο κ. Μπόλαρης ήταν υπουργός της κυβέρνησης. Έτσι δεν μπορεί να αντιπαρέλθει τις δικές του δεσμεύσεις. Δεν μπορεί να παλέψει με ένα νόμο που ο ίδιος ψήφισε σε βάρος των ελλήνων πολιτών. Είναι εγκλωβισμένος. Εμείς όμως μπορούμε. Εμείς θα σταθούμε εμπόδιο στο νέο μνημόνιο που μας ετοιμάζουν με σκληρότερα οικονομικά μέτρα. Ζητούμε οι πολίτες να μας δώσουν τη δύναμη, γιατί η Μακεδονία δεν αντέχει άλλο. Η Πιερία έχει ματώσει, έχει συρρικνωθεί. Η Πιερία διεκδικεί την εκπροσώπηση που της αξίζει. Διεκδικεί μια ισχυρή περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Η Πιερία, ανεξάρτητη από κόμματα και κομματικές γραμμές, ψηφίζει τον άνθρωπο που έχει αποδείξει ότι μπορεί να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι, που ξέρει να διεκδικεί, που ξέρει να επιτυγχάνει, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ας υποθέσουμε ότι νικητής των εκλογών αναδεικνύεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Τι υπόσχεστε στους πολίτες της Πιερίας;

Ξέρετε πολύ καλά ότι θα αγωνιστώ μαζί με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ότι θα διεκδικήσω από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη αυτός ο προνομιακός νομός μας, που δυστυχώς είναι από τους πιο αδικημένους, να μπει στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του. Υπόσχομαι ότι θα εργαστώ με συνέπεια και ακούραστα. Δεν δίνουμε φρούδες υποσχέσεις. Και αυτό το διαπιστώνει κανείς και μέσα από το πρόγραμμά μας. Έχουμε συγκεκριμένες και απόλυτα ρεαλιστικές προτάσεις για όλους τους τομείς και σε κάθε γεωγραφική γωνιά του νομού. Δεσμεύομαι ότι θα διοικήσω ως Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας με βάση την κοινή λογική και συνέπεια λόγου και πράξης, που φαίνεται ότι έχει εκλείψει από την πολιτική τον τελευταίο καιρό. Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Αυτό που θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι για μένα η αυτοδιοίκηση είναι συνειδητή επιλογή και όχι προσωπικό γκάλοπ για επόμενους στόχους. Οι στόχοι μου σταματούν στην ισότιμη συμμετοχή της Πιερίας στις νέες εξελίξεις που φέρνει ο Καλλικράτης.

www.olympio-bima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου