Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΙΩΤΗΣ: ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΓΥΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΑΣ

                                                                  Οφείλεις να ακούς τους πολίτες
* Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό της σε αυτούς που έχουν ανάγκη
* Χρειαζόμαστε παιδικούς σταθμούς για 900 παιδιά
* «Φαλακρή» πόλη η Κατερίνη
* Οι αιρετοί πρέπει να λογοδοτούν
Λένε ότι οι υπηρεσίες του παλιού Δήμου Κατερίνης είναι διαλυμένες. Ποια είναι η άποψή σας;
Δεν έχουν άδικο όσοι το λένε. Έτσι είναι. Κι εγώ το λέω. Οι πολίτες δεν εξυπηρετούνται όπως πρέπει άμεσα και γρήγορα. Έχουν αποδυναμώσει τις υπηρεσίες και τα γραφεία και λειτουργούν μόνο με ημέτερους. Στην Πολεοδομία είναι δύσκολο να εξυπηρετηθείς. Σε οδηγούν σε συγκεκριμένα γραφεία για να κάνεις τη δουλειά σου. Γι’ αυτό φωνάζουν οι μηχανικοί.
Αμέσως μετά τις εκλογές μόλις αναλάβουμε τη διοίκηση θα γίνει αναδιάρθρωση όλων των υπηρεσιών με νέο Οργανισμό και νέες Διευθύνσεις. Κανένας υπάλληλος δεν θα παραμεριστεί.
Πως χαρακτηρίζετε τη στάση του δημάρχου απέναντι στους πολίτες που ασκούν κριτική;
Καταρχήν να πω ότι οποιοσδήποτε συμμετέχει στα κοινά και ιδιαίτερα όποιος έχει ασκήσει διοίκηση να μην δέχεται την κριτική από τους πολίτες.
Αν δεν σου αρέσει η κριτική είναι άλλο θέμα. Οφείλεις όμως να ακούς τους πολίτες.
Οφείλεις να αποδέχεσαι την όποια κριτική. Δεν μπορείς όποιον ασκεί κριτική να τον πηγαίνεις στα δικαστήρια. Αυτό είναι πράξη εκφοβισμού και τρομοκρατίας κι όχι δημοκρατίας.
Είστε ευχαριστημένος από τις παρεμβάσεις στο πρόβλημα του κυκλοφοριακού της πόλης;
Πρόσφατα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο «μεγάλο έργο» όπως ανέφερε «που επιτελέστηκε στο Δήμο Κατερίνης που άλλαξε την εικόνα της πόλης». «Για «αναδιάταξη» της πόλης που συντελείται με τις παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό.
Ας μας πει στη βάση ποιας μελέτης και ποιας διαβούλευσης με τους πολίτες έγιναν οι παρεμβάσεις. Κοινή διαπίστωση είναι, και δεν το λέω εγώ γιατί ασκώ κριτική αλλά συμπολίτες μας, ειδικοί στο κυκλοφοριακό και συγκοινωνιολόγοι, ότι οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει είναι επιφανειακές και μάλιστα πολλές φορές επικίνδυνες για τους πολίτες. Δεν έγιναν στη βάση ενός ενιαίου σχεδιασμού αλλά καθαρά για λόγους οικονομικούς και εντυπωσιασμού.
Λένε όμως ότι αισθητικά είναι καλές οι παρεμβάσεις, είναι έτσι;
Αστεία πράγματα να μιλάνε για αισθητική όταν η πόλη είναι γεμάτη λακκούβες, στενά πεζοδρόμια και εμπόδια κίνησης. Αστεία πράγματα όταν εξαφάνισαν 1.000 θέσεις στάθμευσης. Αστεία πράγματα με τους περισσότερους κυκλικούς κόμβους και τους φοίνικες. Λες και είμαστε Μπαχάμες.
Λύθηκε το κυκλοφοριακό και η στάθμευση;
Το 2006 είχε δεσμευτεί και είχε ως πρώτη προτεραιότητα τη λύση του κυκλοφοριακού και τη στάθμευση. Τίποτε δεν έκανε. Στην οδό Τερζοπούλου, για παράδειγμα, μεταφερθήκανε αλλού 8 επιχειρήσεις γιατί τα ενοίκια είναι υψηλά και δεν υπάρχουν χώροι για στάθμευση.
Με τον Περιφερειακό δρόμο τελικά ποια είναι η αλήθεια;
Είναι ένας χρήσιμος δρόμος για το Δήμο. Είχε σχεδιασθεί και ήταν ώριμος από το 2006. Πέρασαν 4 χρόνια χωρίς να γίνει τίποτε. Ευτυχώς που το υποσχέθηκε ο κ. Μαγκριώτης, υφυπουργός Δημοσίων Έργων. Φαίνεται ότι η Πολιτεία μας ακούει λίγο. Αλλά δεν αρκεί αυτό, πρέπει να επιμείνουμε ώστε στις 18 Νοεμβρίου να είναι μέσα στα έργα του Προϋπολογισμού της Πολιτείας για το 2011.
Το ίδιο συνέβη και με το Πολιτιστικό Κέντρο. Γι’ αυτό ξαναρωτάμε «Σάββα ήρθαν τα λεφτά;»
Η Τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ είναι περίεργη. Δεν ξέρουμε τι πληρώνουμε. Εσείς τι θα κάνετε εφόσον εκλεγείτε;
Η ακολουθούμενη τιμολογιακή πολιτική είναι παραπλανητική. Τώρα, έρχονται 3 λογαριασμοί στη σειρά «έναντι» και με το νέο χρόνο, μετά τις εκλογές, θα έρθουν οι τσουχτεροί «εκκαθαριστικοί λογαριασμοί έτους» και θα τρίβουμε τα μάτια μας από τα λεφτά που θα κληθούμε να πληρώσουμε. Όλα είναι μια τεχνική εξαπάτησης των καταναλωτών.
Εμείς αντίθετα θα μειώσουμε τα τιμολόγια και θα βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό της σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Εξάλλου το νερό είναι δημόσιο αγαθό και όχι προς πώληση.
Έκανε κάτι για την ανεργία η προηγούμενη διοίκηση;
Ναι, την αύξησε αντί να τη μειώσει. Όχι ότι ο Δήμαρχος μπορεί να διαχειριστεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά με ενεργητικές πολιτικές μπορεί να συμβάλει στη μείωσή της. Έφτιαξαν με μεγάλη δημοσιότητα, παλαιότερα, ένα ηλεκτρονικό σύστημα που τρία χρόνια αραχνιάζει. Ας μας πουν γιατί.
Παρέλαβαν την πόλη με τη μικρότερη ανεργία και τη μεγέθυναν. Η προηγούμενη διοίκηση του κ. Αμοιρίδη είχε κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στην ανεργία. Απολυμένοι μαζικά από την ΚΟΡΤΑΓΚ, είχαν βρει δουλειά. Με τους νέους παιδικούς σταθμούς και τις δομές για τους ηλικιωμένους είχαν δημιουργηθεί αρκετές θέσεις εργασίας. Αυτά μέχρι το 2006. Αυτοί τι έκαναν; Πόσες θέσεις εργασίας δημιούργησαν; Καμία.
Υποσχέθηκαν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας για την Κατερίνη. Τι έγινε;
Ήταν η δεύτερη μεγάλη προτεραιότητα του απερχόμενου δημάρχου. Δεν έγινε τίποτε. Αντίθετα τακτοποιήθηκαν άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος και 5-6 συνεργάτες του. Αυτές ήταν οι «νέες» θέσεις εργασίας που δημιούργησε.
Ποια σχολεία έγιναν επί κ. Χιονίδη;
Υποσχέθηκε το 8ο Δημοτικό. Υποσχέθηκε το Ειδικό σχολείο που κτίζεται με χρήματα της Πολιτείας. Υποσχέθηκε να εξαλείψει τη διπλή βάρδια και απέτυχε. Τα 450 παιδιά για τους παιδικούς σταθμούς το 2006 τα έκανε 750. Δεν μας λέει όμως σε ποιους καινούργιους παιδικούς σταθμούς τα πήγε, αφού δεν δημιούργησε νέους. Που τα στοίβαξε 300 παιδιά; Όμως οι ανάγκες μεγαλώνουν. Οι δάσκαλοι και οι γονείς γνωρίζουν πολύ καλά το πρόβλημα, το ζουν άλλωστε. Σήμερα χρειαζόμαστε παιδικούς σταθμούς για 900 παιδιά.
Υπάρχουν άλλες υποσχέσεις του κ. Χιονίδη που δεν υλοποιήθηκαν την περίοδο 2007-2010;
Είναι πάρα πολλές οι υποσχέσεις και δεσμεύσεις που δόθηκαν απλόχερα και δεν τηρήθηκαν ποτέ.
1. Θα έδιναν οριστική λύση στα προβλήματα των ιδιοκτητών οικοπέδων του Καπνικού Σταθμού. Που είναι η λύση; Καθημερινά με συναντούν πολίτες και με ρωτάνε τι θα γίνει.
2. Υποσχέθηκε πλήρεις αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους τους συλλόγους και στήριξη του μαζικού αθλητισμού. Τι έκανε; Σταμάτησε το έργο που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη διοίκηση. Το Γυμναστήριο δεν λειτουργεί ακόμη. Είχε δημοπρατηθεί το έργο με πισίνα ολυμπιακών προδιαγραφών και δεν έχει γίνει.
3. Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο παλιό γκαράζ, στο Βατάν, είχε εγκριθεί επί Αμοιρίδη για 1.200.000 ευρώ και δεν έγινε ποτέ. Χάθηκαν τα χρήματα.
4. Θα διπλασίαζε το πράσινο στη πόλη. Τι έκανε;  Μερικές ελιές κι ένα φοίνικα στους κυκλικούς κόμβους και τις γνωστές πετούνιες. Η πόλη εξακολουθεί να μένει «φαλακρή» από πράσινο.
5. Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής ρημάζει και έχουν θεριέψει τα αγριόχορτα. Δεν το θυμάται κανείς. Μόνο κάποιες πινακίδες εξακολουθούν να το θυμίζουν. Το εγκατέλειψε.
6. Είχε υποσχεθεί την "άμεση κατασκευή διόροφου δημοτικού χώρου στάθμευσης στην Πλατεία Ευκαρπίδη". Δεν κατασκεύασε το έργο κι εγώ ρωτώ, ποιοι εισπράττουν τα χρήματα από το πάρκινγκ του Ευκαρπίδη; Αφού πληρώνουμε το δάνειο για την αγορά του χώρου γιατί δεν το κατασκεύασε;
7. Ο Πέλεκας προβλεπόταν να γίνει χώρος ξεκούρασης και αναψυχής και είχαν παρουσιαστεί κάτι ωραίες μακέτες με πολλά δένδρα και δρόμους, με  παγκάκια και αναψυκτήρια, με πεζόδρομους και ποδηλατοδρόμους. Αυτά στα σχέδια μόνο. Έχει γίνει μια ανεξέλεγκτη χωματερή.
8. Η Κατερίνη ήταν μέσα στις 17 πόλεις που εντάχθηκαν να γίνουν ποδηλατοδρόμοι το 2006. Πόσους έφτιαξε μέχρι σήμερα 4 χρόνια μετά; Ήταν στις δεσμεύσεις του.
9. Έλεγε ότι θα συνεργαστεί με τους συλλόγους των οικολόγων σε θέματα περιβάλλοντος και καθιέρωσης οικολογικής συνείδησης στους δημότες. Τι έκανε; Γίναμε πανελλήνια ρεζίλι με τον ΧΥΤΑ και τα απόβλητα που ρέουν στα χωράφια και στη θάλασσα μέσα από τα ρέματα. Και σε λίγο θα είμαστε πρώτο θέμα στις Βρυξέλλες.
10. Τα αέρια από τον ΧΥΤΑ φεύγουν στον αέρα. Αυτό παραβιάζει τις οδηγίες της Ε.Ε. και σε λίγο θα μας βάλουν πρόστιμα όπως σε άλλες περιοχές της χώρας.
11. Που είναι η ανακύκλωση των οικοδομικών απορριμμάτων;
12. Που είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας; Που είναι η περίφημη τηλεθέρμανση που θα μείωνε το ηλεκτρικό μας κατά 40 %; Αστεία πράγματα.
13. Που είναι τα περιβαλλοντικά συνέδρια στα Πλατανοδάση στα δημοτικά διαμερίσματα;
14. Έτσι δημιουργεί την οικολογική συνείδηση;
Ποια είναι η τύχη του ΒΙΟΠΑ Κατερίνης;
Το 2005 είχε δημοσιευθεί το ΦΕΚ 1480/τ.Β/27-10-2005 με το οποίο χωροθετήθηκε το Βιοτεχνικό Πάρκο Κατερίνης η έκτασή του αλλά και τα όρια και είχε εγκριθεί ο φορέας και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ο απερχόμενος δήμαρχος το απαξίωσε και το εγκατέλειψε για τους δικούς του λόγους και σήμερα δεν έχουμε ΒΙΟΠΑ.
Πόσα μουσεία έχει η Κατερίνη;
Κατά τον απερχόμενο δήμαρχο έχει τρία (3). Μουσείο Αρχαιολογικό. Μουσείο Καπνού και Λαογραφικό Μουσείο.
Τι θα γίνει με το κτίριο του Τσαλόπουλου;
Να μας πει ο απερχόμενος δήμαρχος πότε θα παραδώσει σε λειτουργία το Τσαλοπούλειο. Ξεχνά ότι πριν από ένα χρόνο ακριβώς το εγκαινίασε;
Εμείς λέμε ότι εφόσον εκλεγούμε, στο Τσαλοπούλειο θα στεγάσουμε Αυτόνομη Ολοκληρωμένη Υπηρεσία Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με διάφορες ειδικότητες επιστημόνων και θα διεκδικούμε προγράμματα κατευθείαν από τις Βρυξέλλες.
Πως θα μειώσετε τα χρέη που αφήνει ο κ. Χιονίδης;
Πάντως όχι με επιβάρυνση των δημοτών, γιατί θα ήταν άδικο. Μπορούμε να μειώσουμε τα χρέη που μέχρι την ώρα έχουν γίνει γνωστά και είναι πάνω από 50 εκατομμύρια με διάφορους τρόπους.
Ποιοι είναι αυτοί; Η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Ο Αναπτυξιακός Νόμος. Το ΕΣΠΑ και τα άλλα τομεακά προγράμματα της Περιφέρειας και των Υπουργείων. Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ (πρώην Θησέας). Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Αλλά και οι Δημοτικοί Πόροι.
Αν αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες, τότε δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν οι δημότες. Ούτε ένα ευρώ.
Λένε ότι ήταν χρέη του Αμοιρίδη.
Μα ο Αμοιρίδης άφησε μικρό χρέος, μόλις 3.75 εκατομμύρια άφησε. Και γι’ αυτά είπε ότι πήρε ένα ισόποσο δάνειο να τα εξοφλήσει. Τα υπόλοιπα πως έγιναν; Πότε δημιουργήθηκαν και για ποιο λόγο; Δεν υπάρχει διαφάνεια. Δεν υπάρχει λογοδοσία. Όλα κινούνται στο σκοτάδι. Εμείς θα κάνουμε πλήρη καταγραφή και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε ένα σχέδιο εξυγίανσης και αποπληρωμής με αναπτυξιακές δράσεις που θα έχουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα. Όπως είπα, στόχος είναι να μη πληρώσει ούτε ένα ευρώ επιπλέον ο πολίτης. Κανένας πολίτης. Ούτε ένας από τους ενσωματωμένους πέντε πρώην Καποδιστριακούς μικρότερους δήμους. Κανένας.
Πόσο είναι το χρέος που αφήνει ο κ. Χιονίδης;
Ένας οικονομικά υγιής Δήμος δεν χρωστά παρά μόνο αυτά που οφείλει από τις τρέχουσες συναλλαγές του. Και άντε να δεχθούμε ότι του οφείλει το κράτος 5 εκατομμύρια όπως λέει. Τότε γιατί πήρε δάνεια που ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια; Να έπαιρνε μόνο 5, όσα χρειάζεται, άντε και ακόμα ένα για μαξιλάρι. Τι τα ήθελε επιπλέον 45;
Αν μέσα σε 4 χρόνια χρέωσε το Δήμο 50 εκατομμύρια, με πόσα θα χρεώσει το νέο μεγάλο δήμο των 85.000 κατοίκων αν μείνει ακόμα μια τετραετία; Με 100, 200 εκατομμύρια; Δε ντρέπεται να φορτώνει βάρη στις πλάτες των δημοτών; Οι πολίτες θα κληθούν να τα πληρώσουν; Μπορεί η Κατερίνη να έχει τόσα χρέη όσα έχει η Θεσσαλονίκη; Εδώ πρέπει να απολογηθεί ο απερχόμενος δήμαρχος.
Λένε ότι κάποιοι ωφελούνται από το ΓΠΣ. Τι ισχύει;
Καταρχήν να πω ότι από το 2006 ήταν έτοιμο για υπογραφή το νέο ΓΠΣ με ομοφωνία των φορέων και δεν προχώρησε από τη διοίκηση που ανέλαβε μετά. Εμείς θα  θέλαμε να ενταχθούν και οι περιοχές των δήμων που απαρτίζουν πλέον τη Μεγάλη Κατερίνη και να περιλαμβάνονται όλα τα νέα διαμερίσματα.
Μας λένε ότι θα έκαναν αξιοποίηση των 2.200 στρεμμάτων στην Ολυμπιακή Ακτή που είναι δημοτική περιουσία. Που είναι η μελέτη; Έγινε ποτέ;
Λένε ότι προστατεύουν τη δημοτική περιουσία από καταπατητές. Είναι έτσι;
Το αντίθετο συμβαίνει. Το 1990 ήταν 2.500 τα δημοτικά στρέμματα στην Ολυμπιακή Ακτή. Το 2006 ο ίδιος ο απερχόμενος δήμαρχος τα χαμήλωσε σε 2.000 στρέμματα.
Εσείς τι υπόσχεστε στους δημότες του νέου μεγάλου δήμου Κατερίνης;
Ποιότητα ζωής, προστασία του περιβάλλοντος, πολιτισμό και τουρισμό, πρόνοια-υγεία και παιδεία, ανάπτυξη, αγροτικό εισόδημα και ισχυρά χωριά.
Θέλουμε ένα Δήμο να αξίζει να ζεις σ’ αυτόν. Θέλουμε μια πόλη να αξίζει να ζεις σ’ αυτήν. Θέλουμε τους παλιούς Δήμους και τα χωριά μας να αξίζει να ζούμε σε αυτά.
Η ανάγκη για φθηνό νερό, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες, για πάρκινγκ, για παιδικό σταθμό στη γειτονιά, για καλή και ασφαλή κυκλοφορία, για λεωφορεία με πυκνά δρομολόγια για τα χωριά μας, για υγεία και πρόνοια για τους αδύναμους, για ασφαλή σχολεία και καθαρό περιβάλλον για τα παιδιά μας.
Ποιο εξειδικευμένα;
Στη χρονική αυτή συγκυρία, ερχόμαστε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας  τίμια και ειλικρινά.
Θέλουμε έναν Δήμο πρότυπο, έναν δήμο με ταυτότητα.
Θέλουμε ένα Δήμο λειτουργικό και ανθρώπινο.
Θέλουμε ένα Δήμο οικονομικά εύρωστο.
Θέλουμε έργα στις γειτονιές και τα χωριά μας.
Θέλουμε ποδηλατοδρόμους.
Θέλουμε σύγχρονες αθλητικές υποδομές και βιοκλιματικά σχολεία.
Θέλουμε πολιτιστικές υποδομές και δράσεις.
Θέλουμε αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.
Θέλουμε πράσινο και ανάπλαση των υποβαθμισμένων περιοχών.
Θέλουμε τα αγροτικά μας προϊόντα να είναι αναγνωρίσιμα.
Θέλουμε οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας να ξέρουν που να απευθυνθούν.
Θέλουμε ασφαλείς και καθαρούς δρόμους.
Θέλουμε συγκοινωνιακό δίκτυο που να εξυπηρετεί τον πολίτη.
Θέλουμε ασφάλεια.
Θέλουμε δίκαιη μεταχείριση για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Θέλουμε οι μητέρες να μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς το άγχος αν θα βρουν μια θέση γι’ αυτά στον παιδικό σταθμό.
Θέλουμε ο πολίτης του πιο απομακρυσμένου χωριού να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τον πολίτη της πόλης.
Κάποιοι είπαν ότι δεν έχετε πρόγραμμα;
Μην πιστεύετε τίποτε αυτές τις μέρες, Απλά πηγαίνετε στο Ίντερνετ (διαδίκτυο) και μπείτε στην ιστοσελίδα μας. http://www.nikosmiliotis.gr
Εκεί θα βρείτε όλους τους άξονες του προγράμματος μας. Τόσο απλό είναι.
Ασχοληθήκαμε περισσότερο με την ουσία και λιγότερο με το φαίνεσθε. Επιπλέον, το πρόγραμμά μας είναι κάτι «ζωντανό» που μπορεί συνεχώς να εμπλουτίζεται με προτάσεις και ιδέες των συμπολιτών μας. Ήταν στις στρατηγικές μας επιλογές να μην τυπώσουμε πολυτελείς σελίδες μόνο για εντυπωσιασμό. Όπως είπα, θέλουμε την ουσία.
Γιατί επιμένετε στη διαφάνεια;
Στις δημοτικές εκλογές του 2006 ο απερχόμενος δήμαρχος έταξε τα πάντα, μέχρι και τηλεθέρμανση. Δεν έκανε τίποτε ουσιαστικό, αντίθετα υπερχρέωσε το Δήμο με 50 εκατ. (τόσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα) και ταυτόχρονα παραβιάζει κατάφορα τους νόμους και εμπαίζει τους πολίτες.
Λέει «διαφάνεια παντού» και παρανομεί. Θέλετε παραδείγματα;
1. Παραβιάζει το περιεχόμενο του ΦΕΚ 2621/Β/31-12-2009) για τις ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ. Με πεζοδρόμια της τελευταίας στιγμής που δεν είναι ασφαλή για τους πολίτες, και σε πολλές περιπτώσεις είναι μάλιστα επικίνδυνα.
2. Παραβιάζει τους κανόνες δανεισμού και συνάπτει δάνεια που τελικά θα επιβάλει στους πολίτες να πληρώσουν. Ξέρουν οι κάτοικοι της Πέτρας, των Πιερίων, της Παραλίας, της Ελαφίνας και του Κορινού ότι αυτοί θα πληρώσουν τα δάνεια του Σάββα; Δεν υπάρχουν λεφτά γιατί τα σκορπίζει χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα.
3. Παραβιάζει την αρχή της ανεξάρτητης ενημέρωσης των πολιτών. Οδηγεί στα δικαστήρια όσους δεν συμφωνούν με τις δικές του απόψεις. Έσυρε στα δικαστήρια δημοσιογράφους και ενεργούς πολίτες, κρατούσε σε ομηρία παραγωγικές δυνάμεις, ενεργούς ανθρώπους του τόπου μας. Δεν λειτουργεί έτσι η Δημοκρατία!
4. Παραβιάζει την αρχή της διαφάνειας αφού δεν αναρτά στο Διαδίκτυο τις αποφάσεις των Οργάνων Διοίκησης (Δημοτικού Συμβουλίου και Δημαρχιακής Επιτροπής) του παλιού Δήμου Κατερίνης. Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει νόμο για τη διαφάνεια που η απερχόμενη διοίκηση την παραβιάζει συστηματικά.
5. Παραβιάζει την αρχή της λογοδοσίας. Δεν οργάνωσε καμιά λογοδοσία για τα πεπραγμένα του τετραετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος 2007-2010. Ο Νόμος όμως λέει πως πρέπει να λογοδοτεί. Και δεν εννοώ τη λογοδοσία- παρωδία που κάνει στο Συμβούλιο με δικά του «μαγειρεμένα» νούμερα. Ουδέποτε έκανε απολογισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο ή οπουδήποτε αλλού για τα όποια αποτελέσματα του Προγράμματος. Είναι υποχρέωσή του. Το λέει ο νόμος.
Παρατηρούμε μια μεγάλη συμμετοχή νέων επιστημόνων στο ψηφοδέλτιό σας. Τι σημαίνει αυτό;
Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας είναι συγκροτημένο από νέους ανθρώπους νέους επιστήμονες και αυτοδιοικητικά στελέχη με εμπειρία. Το 85% των υποψηφίων συμβούλων είναι νέοι που δοκιμάζονται για πρώτη φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές και προέρχονται όλοι από την τοπική κοινωνία, πετυχημένοι επαγγελματικά,  κοινωνικά καταξιωμένοι, με ήθος και όρεξη να προσφέρουν για το νέο μεγάλο δήμο της Κατερίνης. Δεν τους ρώτησα από πού προέρχονται και τι «χρώμα» έχουν. Αυτό που συμφωνήσαμε ήταν ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά και ότι στο επίκεντρό μας θα είναι ο πολίτης! Αυτόν θα υπηρετούμε.
Λίγες μέρες πριν από την κάλπη τι θα λέγατε στους πολίτες;
Μπορώ να σας κοιτώ στα μάτια δίχως υπεκφυγές και δίχως μαύρα γυαλιά. Άλλοι φορούν μαύρα γυαλιά γιατί δεν μπορούν να σας κοιτάξουν στα μάτια. Φοβούνται την οργή σας.
Εμπιστεύομαι τους πολίτες. Στόχος μας είναι να εκλεγούμε από την πρώτη Κυριακή.
Σας ευχαριστώ θερμά.
www.imerisiatispierias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου