Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Στρος-Καν: «Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο»

Οι προσπάθειες της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της κρίσης του ελλείμματος είναι σε καλό δρόμο, δήλωσε χθες ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν.

«Είμαι πολύ ευτυχής επειδή που βλέπω ότι (η Ελλάδα) είναι σε καλό δρόμο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει πραγματική τόλμη και κάνει ό,τι πρέπει να κάνει», τόνισε ο κ. Στρος-Καν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τραπεζών στη Φρανκφούρτη.

Ο επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. προειδοποίησε ότι η κρίση του δημοσίου χρέους στην Ευρώπη δεν έχει τελειώσει, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία πρέπει να κάνει περισσότερα για να διευκολύνει τις ανισορροπίες ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

«Η κρίση δεν έχει τελειώσει», τόνισε ο Στρος-Καν , χωρίς να κάνει άμεση αναφορά στο ιρλανδικό πρόβλημα.

«Η συνεργασία δεν προχωρά με ικανοποιητική ταχύτητα. Η αποκατάσταση του χρηματοπιστωτικού τομέα αργεί πολύ. Κι αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι αυτοί που χαράζουν την πολιτική δεν ασχολούνται όσο πρέπει με την πανευρωπαϊκή διάσταση του θέματος».

Οι αξιωματούχοι του Δ.Ν.Τ. έφτασαν στο Δουβλίνο, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να εξετάσουν τα βιβλία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Ιρλανδίας, προετοιμάζοντας το δρόμο για τη «διάσωσή» τους.

Ο Στρος-Καν δήλωσε ότι η Γερμανία πρέπει να αναλάβει το μερίδιο που της αναλογεί και να βοηθήσει.

«Ακριβώς όπως κι εμείς ανησυχούμε για τις παγκόσμιες ανισορροπίες, έτσι ανησυχούμε και για τις ανισορροπίες στο εσωτερικό της ευρωζώνης», πρόσθεσε.

Ο κ. Στρος-Καν δήλωσε ότι η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση αποκάλυψε τις οικονομικές «διαχωριστικές γραμμές» που υπάρχουν στην Ε.Ε., και τόνισε ότι οι ηγέτες των χωρών-μελών θα πρέπει να εμβαθύνουν τη μεταξύ τους συνεργασία για να εξασφαλίσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου