Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΜΗΛΙΩΤΗ --Οι πολίτες του νέου Δήμου Κατερίνης έδωσαν το σύνθημα για την αλλαγή από την Πλατεία Ελευθερίας Νίκος Μηλιώτης: «Θέλουμε Ανάπτυξη και Ευημερία για όλους. Ισότητα, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία! Ισχυρό Δήμο σε γερά Θεμέλια!»










ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
4 Νοεμβρίου 2010
«Κατερίνη 2010 νέος δήμος νέες δυνατότητες»

Οι πολίτες του νέου Δήμου Κατερίνης έδωσαν το σύνθημα για την αλλαγή από την Πλατεία Ελευθερίας
Νίκος Μηλιώτης: «Θέλουμε Ανάπτυξη και Ευημερία για όλους. Ισότητα, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία! Ισχυρό Δήμο σε γερά Θεμέλια!»

Την κεντρική του ομιλία έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης κ. Νίκος Μηλιώτης, μπροστά σε μεγάλο πλήθος δημοτών, στην Πλατεία Ελευθερίας. Μπροστά σε ένα ακροατήριο με παλμό και ενθουσιασμό, ο κ. Μηλιώτης έθεσε τους άξονες του προγράμματός του, τονίζοντας ότι ο νέος Δήμος Κατερίνης και οι πολίτες του αξίζουν το καλύτερο και σίγουρα πολλά περισσότερα από όσα τους παρέχονται σήμερα.
Στην ομιλία του, ο κ. Μηλιώτης αναφέρθηκε στην αρνητική πραγματικότητα που ζουν σήμερα οι πολίτες της Κατερίνης και στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει «μια Δημοτική Αρχή που ξέρει τι κάνει, πώς να το κάνει και κυρίως γιατί το κάνει», ώστε να οδηγήσει σε Ανάπτυξη και Ευημερία. «Από την Κυριακή, θα έχουμε νέα δημοτική αρχή. Αυτή θα είναι η δικιά μας συμπολιτεία. Η συμπολιτεία όλων των δημοτών που γεννήθηκε μέσα από τις καρδιές μας και τραβά μπροστά. Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα».

«Έβαλαν τον πήχη ψηλά και πέρασαν από κάτω! Εμείς πορευόμαστε τίμια και ειλικρινά»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Κατερίνης αυτή τη στιγμή. Αναφερόμενος στην απερχόμενη διοίκηση, τόνισε ότι, «τα 4 χρόνια που πέρασαν, ο δήμαρχος που φεύγει, έκανε ελάχιστα! Σπατάλησε χρήματα χωρίς λογοδοσία, χρέωσε το δήμο Κατερίνης, σε 4 χρόνια, με 50 εκατομμύρια ευρώ! Θα του δώσετε την ευκαιρία να τα κάνει 100 εκατομμύρια; Φτάνει πια!»
Καταδεικνύοντας τα έργα βιτρίνας που γίνονται, ειδικά το τελευταίο εξάμηνο, ο κ. Μηλιώτης ξεκαθάρισε ότι ο εμπαιγμός έφτασε στα όριά του. «Οι πολίτες το έχουν καταλάβει! Όλοι εμείς θα κληθούμε να πληρώσουμε τα χρέη! Έβαλε υποθήκη το μέλλον του Δήμου μας! Διοίκησε με λίγους και εκλεκτούς. Αφήνει τεράστια χρέη σε τράπεζες, προμηθευτές και κατασκευαστές. Οι καθαρίστριες στα σχολεία είναι απλήρωτες από το Σεπτέμβριο! Κάθε μέρα έρχονται διαταγές πληρωμής στο Δήμο!
Με αλαζονικό και προκλητικό τρόπο, τακτοποιεί και εξυπηρετεί «ημετέρους». Μας κοροϊδεύει όλους! Υποτιμά τη νοημοσύνη μας! Αν Δήμαρχε των κόμβων, οι κυκλικοί κόμβοι δείχνουν την έξοδο, αυτή θα είναι η πορεία σας την Κυριακή!».

«Με νοικοκύρεμα και τον πολίτη στο επίκεντρο, χτίζουμε ισχυρό Δήμο σε γερά Θεμέλια»

Στο κύριο μέρος της ομιλίας του, ο κ. Μηλιώτης παρουσίασε τους 5 άξονες πάνω στους οποίους έχει βασιστεί το πρόγραμμά του για την τετραετία που έρχεται. Αυτοί είναι:
- Η Ανάπτυξη, οι Επενδύσεις και οι νέες θέσεις εργασίας, μέσω επιχειρησιακού επενδυτικού σχεδίου.
- Η διεύρυνση των κοινωνικών υπηρεσιών και η στήριξη των αδυνάτων.
- Η στήριξη της αγροτικής παραγωγής και της αγροτικής οικογένειας.
- Η επένδυση στον Τουρισμό και το Περιβάλλον, η δημιουργία και βελτίωση των Υποδομών.
- Η Επένδυση στην Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό.

Με άφθονα παραδείγματα, ο κ. Μηλιώτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη λειτουργία Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας, ΚΕΠ Υγείας, στη θέσπιση Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και τη σύνδεση Τουρισμού και Πολιτισμού με την Αγροτική και την Κτηνοτροφική Παραγωγή. Ακόμα, τόνισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην Εκπαίδευση με την βελτίωση των υπαρχόντων και την κατασκευή νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων.
«Ο δήμος μας ΑΛΛΑΖΕΙ. Αλλάζει επειδή σχεδιάζουμε σωστά. Και θα βρούμε τα χρήματα για να κάνουμε όλες τις περιοχές πιο όμορφες και πιο λειτουργικές. Όπως απαιτεί η εποχή μας. Με νοικοκύρεμα και ρεαλιστικούς στόχους. Με επίκεντρο τον πολίτη! Θέλουμε ένα Δήμο χωρίς χρέη, με ταυτότητα, ανθρώπινο. Έργα στις γειτονιές και τα χωριά μας, ποδηλατοδρόμους, ασφαλείς και καθαρούς δρόμους.»
Κλείνοντας ο Νίκος Μηλιώτης ζήτησε από τους δημότες να του δώσουν την εντολή για συνετή διαχείριση, με συνέπεια και διαφάνεια. «Δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Με λογοδοσία και σκληρή δουλειά, αλλά κυρίως με σεβασμό σ’ εσάς. Όλοι μαζί, χτίζουμε ισχυρό Δήμο σε γερά Θεμέλια!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου