Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας: Μιχάλης Τρεμόπουλος Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: Μιχάλης Ντελής

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Πιερίας
«Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, μέσα στην κρίση, έχουμε αποδείξει ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για μια άλλη προοπτική, ποιοτική, οικολογική και αλληλέγγυα. Η εμπειρία μου από τη θέση του αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μας ανοίγει άλλους ορίζοντες και για τη νέα αιρετή Περιφέρεια. Για να μπορέσουμε όμως να εφαρμόσουμε τις προτάσεις μας, θα πρέπει να εμποδίσουμε το απαράδεκτο μοντέλο κακοδιοίκησης Ψωμιάδη, που γνώρισαν καλά οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, να επεκταθεί σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία».
Δήλωση του Μιχάλη Τρεμόπουλου


Η Πιερία, νομός του Ολύμπου και των Πιερίων, της ακτογραμμής των 100 χιλιομέτρων, έχει ανάγκη από μια αειφόρο ανάπτυξη.


H Οικολογία-Αλληλεγγύη λέει ΟΧΙ:

- Στην υποβάθμιση του φυσικού και παραδοσιακού ανθρωπογενούς περιβάλλοντος
- Στο μαζικό τουρισμό
- Στη λειτουργία των παράπλευρων διοδίων της εθνικής οδού στη νότια Πιερία

H Οικολογία-Αλληλεγγύη λέει ΝΑΙ:

- Στις πράσινες επενδύσεις και την καταπολέμηση της ανεργίας
- Στην αναδιάρθρωση της πρωτογενούς παραγωγής και την ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας για να σταματήσει η εγκατάλειψη της υπαίθρου και να ξαναζωντανέψει η τοπική αγροτική παραγωγή
- Στη στήριξη της ντόπιας βιοτεχνίας και βιομηχανίας για να αποκτήσει κουλτούρα καινοτομίας και ποιότητας, να είναι οικολογική και να δημιουργήσει θέσεις αξιοπρεπούς εργασίας
- Στην προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, του οικοτουρισμού, αγροτουρισμού, την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων, των αρχαιολογικών χώρων (Δίον, Πύδνα, Μεθώνη), του Όλυμπου, των Πιερίων, των Αλυκών Κίτρους κ.α.
- Στην κατασκευή της 13 ΠΑΘΕ, που συνδέει την Πιερία με την Ελασσόνα
- Στην άμεση λειτουργία του Βιολογικού Σταθμού Λιτόχωρου και σε όλους τους οικισμούς
- Στην εναλλακτική διαχείριση των σκουπιδιών
- Στην κατασκευή σχολείων στην Κατερίνη
- Στην κατασκευή του δρόμου που συνδέει την πόλη με το νέο Νοσοκομείο
- Στη βιώσιμη κινητικότητα
- Στην οργανωμένη οικιστική ανάπτυξη
- Στην ίδρυση και λειτουργία Βιοτεχνικών Πάρκων και Τεχνολογικού Πάρκου
-Στην άμεση έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου,την εκπόνηση Σχεδίου Διαχείρισης και νέου κανονισμού λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού
- Στη θεσμοθέτηση Εθνικού Πάρκου, για την προστασία του υγροτόπου εκβολών Αλιάκμονα, Ν. Αγαθούπολης και Αλυκών Κίτρους.

Οικολογία-Αλληλεγγύη
Γίνομαι μέρος της λύσης - Συμμετέχω

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Ντελής Μιχάλης

Γεννήθηκε το 1962 στην Ελασσόνα. Κατοικεί από το 1987 στην Κατερίνη. Είναι εκπαιδευτικός,
στο 2ο Γυμνάσιο Κατερίνης. Είναι συνδικαλιστής και επί μια δεκαετία εκπροσώπησε την Αυτόνομη
Κίνηση Καθηγητών στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πιερίας ως Αντιπρόεδρος ή μέλος της. Είναι ιδρυτικό μέ-
λος των Οικολόγων Πράσινων και διατέλεσε μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου. Είναι ιδρυτικό
μέλος της ΜΚΟ “Φίλοι του Περιβάλλοντος” στην Πιερία. Ασχολήθηκε επί δεκαετία με την εφαρ-
μογή προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία. Διατέλεσε Πρόεδρος, Αντιπρό-
εδρος και σήμερα Γενικός Αρχηγός του αθλητικού σωματείου Χειροσφαίρισης Γ.Α.Α.Σ. ΟΡΦΕΑΣ
Κατερίνης. Ζει σε αγρόκτημα και είναι μέλος του Περιβαλλοντικού και Οικιστικού Συλλόγου της
περιοχής. Η σύζυγός του είναι η φιλόλογος Βασιλική Τούρλα και έχει δύο παιδιά.

Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Πιερίας

Αναστασιάδου Σοφία

Γεννήθηκε το 1944 στο Κιάτο Κορινθίας. Σπούδασε κοινωνική εργασία στην Αθήνα και μετεκπαιδεύτηκε στην Κοινωνική Παιδαγωγική στο Εσλινγκεν Βυτεμβέργης. Εργάστηκε στην Κοινωνική Πρόνοια σε Ελλάδα και Γερμανία. Εδώ και δύο χρόνια είναι μόνιμη κάτοικος Κονταριώτισσας Πιερίας. Συμμετείχε στο οικολογικό κίνημα της Γερμανίας από τη δεκαετία του 1980. Εκλέχτηκε Δημοτική Σύμβουλος Βερολίνου το 1995 με τους Πράσινους, αρμόδια για θέματα κοινωνικά και πολιτισμού. Έλαβε μέρος στις Δημοτικές Εκλογές 2006 στο Δήμο Αθηναίων με το ψηφοδέλτιο Οικολογική Αθήνα. Στις εκλογές 2009 ήταν υποψήφια βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους στην Πιερία.

Ζουμπουλίδης Χρήστος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971. Διαμένει στο Λιτόχωρο από το 2006 και είναι δικηγόρος στην Θεσσαλονίκη από το 1998 και στην Κατερίνη από το 2009. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο από το πανεπιστήμιο του Εσσεξ Μεγάλης Βρετανίας. Διατέλεσε μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων, συντονιστής της Θεματικής Ομάδας Οικονομίας. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ “Φίλοι του Περιβάλλοντος” στην Πιερία. Έχει αναπτύξει δράση στις κοινότητες Ελεύθερου Λογισμικού και στα κινήματα για τα Ψηφιακά Δικαιώματα. Το 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής Πιερίας με τους Οικολόγους Πράσινους .

Μπάρτζος Παναγιώτης

Γεννημένος στο Βέλγιο το 1966 από Έλληνες μετανάστες. Στις Βρυξέλλες σπούδασε λογιστικά και διοίκηση επιχειρήσεων. Εργάστηκε για 20 χρόνια ως λογιστής στην Greenpeace, συγχρόνως ήταν και εθελοντής ακτιβιστής. Απέκτησε τη βελγική υπηκοότητα 24 χρονών. Πριν, η απόκτησή της ήταν σχεδόν ανέφικτη για τα παιδιά μεταναστών. Οι Βέλγοι Οικολόγοι ήταν αυτοί που έδωσαν πρώτοι τη μάχη. Από τότε στηρίζει τους Οικολόγους γιατί το ολοκληρωμένο πρόγραμμά τους συνάδει με τα πιστεύω του. Είναι κάτοικος Περίστασης Πιερίας. Εργάζεται ως ξενοδοχοϋπάλληλος. Είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων.

Καναβάς Δημήτρης

Γεννήθηκε το 1963. Από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετείχε ενεργά στο Οικολογικό Κίνημα. Κατά τη δεκαετία του ’80 και ’90 ήταν μέλος της συντακτικής ομάδας της «Οικολογικής Εφημερίδας». Συμμετείχε στην ανασυγκρότηση του οικολογικού χώρου. Είναι ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων. Ασχολείται επαγγελματικά με τη βιολογική μελισσοκομία.

Παρτόζης Ιωάννης

Γεννήθηκε το 1963. Είναι εκπαιδευτικός στο ΕΠΑΣ. Σπούδασε Μηχανολόγος στο ΤΕΙ Καβάλας και Παιδαγωγικά στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Ήταν για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ του Περιφερειακού Τμήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, είναι μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσολακκιωτών Σερρών. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.

enimerosipierias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου