Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

900.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη σύνδεση του Νέου Νοσοκομείου με την Εθνική Οδό

Την αποκατάσταση της σύνδεσης του Νοσοκομείου Κατερίνης με την πόλη, τον άξονα ΠΑΘΕ (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) και το δρόμο προς Αγιο Δημήτριο, που εξυπηρετεί μεγάλο μέρος των οικισμών της Πιερίας, χρηματοδοτεί μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

«Για το λόγο αυτό δεσμεύτηκαν 900.000 ευρώ, καθώς θεωρείται έργο προτεραιότητας, δεδομένου ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα πρέπει να αποκτήσει επαρκείς προσβάσεις, τόσο με την αστική συγκοινωνία, όσο και με τα υπόλοιπα μέσα, ενώ πρέπει να διευκολυνθεί και η μετακίνηση των ασθενοφόρων. Η Κυβέρνηση αναγνώρισε την επείγουσα ανάγκη να υλοποιηθεί η σύνδεση, καθώς αφορά σε μια σημαντική νοσηλευτική μονάδα, που εξυπηρετεί μεγάλα πληθυσμιακά μεγέθη», επισήμανε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή.
Το νοσοκομείο μέχρι σήμερα συνδέεται χωρίς κόμβους με το δρόμο που διέρχεται από την περιοχή. Ο Δήμος Κατερίνης εκπόνησε μελέτη, με την οποία αποκαθισταται η μετάβαση και η απομάκρυνση από το νοσηλευτικό ίδρυμα, μέσω δικτύου και ισόπεδων κόμβων που κυκλώνουν τις εγκαταστάσεις του. Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί περιμετρική οδός γύρω από το νοσοκομείο, δυο ισόπεδοι κόμβοι και θα διαπλατυνθεί το οδόστρωμα μπροστά από το κτίριο. Σε δεύτερη φάση θα υλοποιηθούν και εργασίες πλακοστρώσεων και πεζοδρομίων.



πηγή:politispierias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου