Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

69 εκατομμύρια δολάρια!!!!!!

Ένα κινεζικό βάζο που δημιουργήθηκε μέσα στη δεκαετία του 1740, βρέθηκε στο ξεκαθάρισμα που έγινε στους χώρους κατοικίας σε προάστιο στο Λονδίνο.

Το συγκεκριμένο βάζο συγκέντρωσε 43 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή 69 εκατομμύρια δολάρια, στον πλειστηριασμό που έγινε χθες βράδυ στο Λονδίνο, τίμημα που εκτιμάται πως φθάνει 40 φορές πάνω από την αρχική αξία του βάζου.
"Για ασιατική τέχνη, έχουμε εδώ ένα ρεκόρ", σχολίασε η Ελεν Πόρτερ, του οίκου Μπένμπριτζ στο δυτικό Λονδίνο, μιλώντας στο Reuters.
Ο αγοραστής, που τα στοιχεία του δεν είναι γνωστά, κατοικεί όμως στο Πεκίνο, θα πρέπει να καταβάλει κι ένα "εξτρά" 20%, σε φόρους, για να αποκτήσει οριστικά το βάζο.
Πράγματι, Κινέζοι αγοραστές πληρώνουν ακριβά ποσά, τελευταία, για να αποκτήσουν ωραία αντικείμενα, που ανήκουν στην πολιτιστική τους "κληρονομιά".
Πώς ακριβώς έφθασε, τελικά, στο Λονδίνο το βάζο, ύψους 16 ιντσών, παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο...
Υπάρχουν, μόνον, πληροφορίες ότι αυτό έγινε στη διάρκεια της 10ετίας του 1930.
Τον Οκτώβριο φέτος, στους Σόθμπι'ς, ένα άλλο κινεζικό βάζο της εποχής της δυναστείας Κουΐνγκ, έπιασε κοντά στα 33 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στο Χονγκ Κονγκ παμπάλαια κινεζικά κοσμήματα, άλλα είδη τέχνης και διάφορα ρολόγια κατάφεραν να συγκεντρώσουν άλλα 400 εκατομμύρια δολάρια.

pieria-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου