Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Εθιμοτυπικές επισκέψεις στους Δήμους Κολινδρού και Αιγινίου της Σοφίας Μαυρίδου, υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, συνοδεία υπ. Περιφερειακών Συμβούλων του Συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»

Το Δήμαρχο Κολινδρού Θωμά Σολοποτιά επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου συνοδευόμενη από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Παναγιώτη Καζά, Παύλο Μπασδάρα, Δημήτρη Μπέη, Μαρία Ναβροζίδου και Λάκη Παπαϊωάννου. Για τα ενταγμένα και προς ένταξη έργα στο Δήμο Κολινδρού ενημέρωσε ο κ. Σολοποτιάς τους εκπροσώπους του συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας». Αναλυτικά, τα έργα είναι τα εξής:

- Δημιουργία Πολυδιάστατου πολιτιστικού αρχαιολογικού χώρου στον οικισμό Παλιαμπελών. Είναι ένα έργο ώριμο προς ένταξη για χρηματοδότηση.

- Αποχέτευση λυμάτων Τ. Δ. Λιβαδίου, για το οποίο έχει σταλεί τεχνικό δελτίο στο Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013. Διορθώθηκαν οι παρατηρήσεις και επανα-υποβλήθηκε.

- Αγροτική Οδοποιία Δ.Δ. Κολινδρού το οποίο είναι ενταγμένο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

- Αγροτική Οδοποιία Τ.Δ. Ρυακίων Δήμου Κολινδρού για το οποίο εστάλη μελέτη προς ένταξη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

- Αγροτική Οδοποιία οικισμού Παλιάμπελων Δήμου Κολινδρού για το οποίο εστάλη μελέτη προς ένταξη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

- Στεγανοποίηση λιμνοδεξαμενής στην τοποθεσία Ξυλαμίδι στο Τ.Δ. Ρυακίων, το οποίο στάλθηκε στην Πιερική Αναπτυξιακή για ένταξη στο leader.

- Διευθέτηση και ολοκλήρωση ανοικτού θεάτρου (Γ’ Φάση) – Αποπεράτωση Θεάτρου. Το έργο έχει ενταχθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού.

- Συμπληρωματικές εργασίες για την τοποθέτηση ελαστικού τάπητα (ταρτάν) στο χώρο του στίβου στο αθλητικό κέντρο του Δ.Δ. κολινδρού. Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Θησέας της Γ. Γ. Αθλητισμού.

- Κατασκευή προπονητηρίου (προκάτ) στο Δ.Δ. Κολινδρού. Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Θησέας της Γ. Γ. Αθλητισμού.

Επίσης, ο κ. Σολοποτιάς αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα – προτάσεις του Δήμου Κολινδρού που αφορούν:

- Την Περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής «Βούθνικα» με τη δημιουργία τεχνητού υγροβιότοπου – παιδότοπων και διαδρομών

- Τη δημιουργία Βυζαντινού Μουσείου – Πινακοθήκης

- Την αναστύλωση του υπάρχοντος Επισκοπείου Κίτρους

- Την κατασκευή δύο φραγμάτων στην τοποθεσία «Ντουπόνιτσα» Κολινδρού και «Κρασοπούλι» Ρυακίων

- Τη μελέτη για την εφαρμογή του νέου ΓΠΣ Κολινδρού

- Την αναβάθμιση των εκθετηρίων χώρων στο Λαογραφικό Μουσείο και τη γραφική απεικόνιση της επανάστασης του 1878.Στο Δήμο Αιγινίου
Στη συνέχεια ο συνδυασμός πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Αιγινίου Βασίλη Κόντο. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα του τόπου. Ο κ. Κόντος ενημέρωσε την κ. Μαυρίδου για τις 15 ώριμες μελέτες που υπάρχουν για διάφορα έργα, την καλή οικονομική κατάσταση του δήμου και κυρίως για το γεγονός ότι είναι από τους λίγους δήμους που δεν έχουν δάνεια, τα μικροπροβλήματα στην ύδρευση, το ειδικό βάρος και τα κονδύλια που επενδύθηκαν για την άρτια λειτουργία των σχολείων, την πορεία της χωματερής, την αναδάσωση που πραγματοποιείται στην περιοχή. Ο κ. Κόντος, τέλος, σημείωσε ότι ο Δήμος Αιγινίου είναι οργανωμένος και έτοιμος για τη νέα εποχή που φέρνει ο Καλλικράτης στα τοπικά δεδομένα.

Σοφία Μαυρίδου: «Στη νέα εποχή θέλουμε δήμους ισχυρούς και έτοιμους να διεκδικήσουν έργα ανάπτυξης»
«Ακούσαμε με προσοχή τους Δημάρχους Αιγινίου και Κολινδρού. Τους ευχαριστούμε για την ενημέρωση των ζητημάτων που αφορούν τις περιοχές τους. Η Βόρεια Πιερία καλείται στο άμεσο μέλλον να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό ρόλο. Οι προσπάθειές μας κατευθύνονται στην επιτυχή εφαρμογή του Καλλικράτη. Θέλουμε δήμους ισχυρούς και οργανωμένους, έτοιμους να διεκδικήσουν έργα ανάπτυξης. Η Βόρεια Πιερία μπορεί να αναπτυχθεί σε σύγχρονο Εμπορικό, Βιοτεχνικό και Διαμετακομιστικό Κέντρο με σεβασμό στην οικιστική ανάπτυξη και το περιβάλλον. Είμαστε δίπλα τους», σημείωσε η Σοφία Μαυρίδου. 

    Πηγή :politispierias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου