Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Στις Αλυκές Κίτρους χθες ο αντιπρύτανης του Α.Π.Θ. Συνεργασία με τους Δήμους Πύδνας και Μεθώνης για εκπαιδευτικές δομές

Με στόχο την δημιουργία υποδομών και έπειτα από συνεργασία που προηγήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, επισκέφτηκαν χθες το μεσημέρι την περιοχή Αλυκών Κίτρους, ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Ιωάννης Παντής μαζί με καθηγητές του τμήματος κτηνιατρικής του ΑΠΘ συνοδευόμενοι από τους δημάρχους Πύδνας Δ. Βασιλειάδη, Μεθώνης Κ. Αβραμίδη, δημοτικούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες της νομαρχίας. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

Στόχος της επίσκεψης ήταν να συζητηθούν οι προοπτικές για τη δημιουργία εκπαιδευτικών δομών και εργαστηρίων στην παραλιακή ζώνη των Αλυκών Κίτρους, με σκοπό την έρευνα γύρω από τις μυδοκαλλιέργειες.

Συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο μεταπτυχιακών. Στο πλαίσιο αυτό είχε ξεκινήσει συνεργασία της διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του αρμόδιου τμήματος κτηνιατρικής του ΑΠΘ, με το δήμο Πύδνας για να παραχωρηθεί έκταση στις Αλυκές, και να κατασκευαστούν υποδομές για την εξυπηρέτηση των φοιτητών.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Οι κύριοι Βασιλειάδης και Αβραμίδης δεσμεύτηκαν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και τόνισαν ότι η συνέχεια αυτής της προσπάθειας αναμένεται να γίνει από τη δημοτική αρχή του Καλλικρατικού δήμου Πύδνας - Κολινδρού, που θα εκλεγεί τον επόμενο μήνα.

ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ

Ο κ. Παντής μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η επίσκεψή τους στο χώρο αφορούσε την ενημέρωσή τους από τις δημοτικές αρχές, δήλωσε ότι το πανεπιστημιακό κλιμάκιο ενημερώθηκε από τους δημάρχους Πύδνας και Μεθώνης και ότι ο δήμαρχος Πύδνας δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τη δημιουργία των δομών με την προώθηση διαδικασιών παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και για ό,τι άλλο χρειαστεί.

Ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ εξήγησε ότι θα γίνουν συγκεκριμένες δομές που θα χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση και έρευνα γύρω από τις μυδοκαλλιέργειες και ευρύτερα γύρω από αυτή την παραγωγική διαδικασία.

Τέλος, μίλησε και για μυδοκαλλιέργειες στη Βόρεια Πιερία για τις οποίες είπε ότι αποτελούν μια σημαντική παραγωγική πηγή ανάπτυξης του νομού και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας. 

Πηγή: www.pierikoiantilaloi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου