Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Σκοπός μας η ανακούφιση και η ισότιμη αντιμετώπιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Συνεχίζει τις επαφές του ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης κ. Νίκος Μηλιώτης με φορείς και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θέλοντας να έχει πλήρως καταγεγραμμένα τα θέματα που τους απασχολούν. Ο συνδυασμός «ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2010 νέος δήμος νέες δυνατότητες» σκοπεύει να μην αφήσει σε δεύτερη μοίρα αυτούς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα και εισπράττουν περιορισμένη κατανόηση και βοήθεια από την πολιτεία.
Ο κ. Μηλιώτης επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης το χώρο του εξειδικευμένου ΚΕΚ της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, όπου συνομίλησε με τον Διευθυντή κ. Γιώργο Κοκόγια και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Με τη χρηματοδότησή τους να καλύπτεται κατά 60% περίπου από το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, το υπόλοιπο του προϋπολογισμού προβλέπεται από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Εκεί εστιάζεται το πρόβλημα, καθώς τα προγράμματα αυτά δεν προκηρύσσονται τακτικά και δημιουργούν καθυστερήσεις και ανατροπές στον οικονομικό σχεδιασμό. Στο σημαντικό έργο που γίνεται με την εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση αυτών των παιδιών, οι εκπαιδευτές έχουν και τη βοήθεια ορισμένων εθελοντών, καλύπτοντας έτσι τα κενά που υπάρχουν στο πρόγραμμα μαθημάτων. Η Μέριμνα αποτελεί ένα από τα 21 εξειδικευμένα φιλανθρωπικά σωματεία στην επικράτεια και το τρίτο στη βόρεια Ελλάδα. Επιπλέον, όπως είναι γνωστό, τα προβλήματά της σύντομα θα αποτελούν και προβλήματα του δήμου Κατερίνης καθώς η κρατική χρηματοδότηση θα γίνεται πλέον μέσω των δήμων.
Μετά το ΕΚΕΚ της Μέριμνας Παιδιού, ο κ. Μηλιώτης δέχθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία του συλλόγου νεφροπαθών, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου κ. Ασλανίδη και της γραμματέως κ. Δρούγκα. Αναλύοντας τα προβλήματά τους, τα οποία είναι αλληλένδετα με τα προβλήματα των νοσοκομείων, τόνισαν και το εξής ζήτημα. Παρά το πρόβλημα υγείας τους και την επίπτωση που έχει στην καθημερινότητά τους, δεν αναγνωρίζονται ως ΑμεΑ και δεν λαμβάνουν κανένα ειδικό προνόμιο.
Ο κ. Μηλιώτης έχει έρθει σε επαφή με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όχι μόνο λόγω της προσωπικής του ευαισθησίας για τα άτομα με αναπηρία αλλά και με σκοπό να χαρτογραφήσει τα προβλήματά τους και να διαπιστώσει την γενικότερη θέση που έχουν αυτή τη στιγμή στην κοινωνία του δήμου Κατερίνης. «Η κοινωνική ευαισθησία δεν πρέπει να εξαντλείται σε γιορτές και εκδηλώσεις, αλλά μέσω καθημερινής επαφής με τα προβλήματα να οδηγεί σε ρεαλιστικές υλοποιήσιμες λύσεις», τόνισε ο κ. Μηλιώτης.
Η νέα εποχή που φέρνει ο Καλλικράτης για τον διευρυμένο δήμο Κατερίνης, θα πολλαπλασιάσει τα ζητήματα και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής και είναι χρέος όσων ασχολούνται με τα κοινά να έχουν πλήρη γνώση και να βρίσκονται κοντά σε όσους δημότες έχουν ανάγκη. Οι αρμοδιότητες και γενικά ο ρόλος του νέου δήμου δεν πρέπει να μείνει κενό γράμμα, αλλά να αξιοποιηθεί από ανθρώπους ικανούς και αποτελεσματικούς και τέτοιοι είναι οι υποψήφιοι του συνδυασμού «ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2010 νέος δήμος νέες δυνατότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου