Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Η υπ. Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου από την Κ. Μηλιά:

«Θέλουμε το νομό μας πρωτοπόρο και διεκδικητικό»
Επίσκεψη σε Άγιο Δημήτριο, Κάτω Μηλιά, Φωτεινά, Καρυές και Μ. Μηλιά

Τις διεκδικήσεις της για τη δυτική (ορεινή) Πιερία παρουσίασε η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου κατά την περιοδεία της σε Άγιο Δημήτριο, Κάτω Μηλιά, Φωτεινά, Καρυές και Μ. Μηλιά. Συνοδευόμενη από υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού του Παναγιώτη Ψωμιάδη «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», η Σοφία Μαυρίδου πραγματοποίησε ομιλίες και αντάλλαξε απόψεις με τους κατοίκους για τα προβλήματα και τις προοπτικές της περιοχής.

Μιλώντας στην Κ. Μηλιά, η κ. Μαυρίδου σημείωσε: «πιστεύουμε στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των ορεινών όγκων μας (δασική, κτηνοτροφική, τουριστική, πολιτιστική και περιβαλλοντική ανάπτυξη), ανάδειξη και αξιοποίηση των τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Κεντρικός στόχος μας είναι η δημιουργία ενός τοπικού μοντέλου ενδογενούς ανάπτυξης με την ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και την ένταξη τους της αναπτυξιακής προοπτικής των Πιερίων».

Στη συνέχεια η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Πιερίας παρουσίασε στους κατοίκους το πλαίσιο των διεκδικήσεων του συνδυασμού για την περιοχή υπογραμμίζοντας την ανάγκη ανάδειξης του δασικού πλούτου της περιοχής: «Τα δάση της περιοχής συγκροτούν έναν επίγειο φυσικό παράδεισο που προσφέρεται για όλα τα είδη του σύγχρονου τουρισμού. Οι δρόμοι και τα μονοπάτια που διασχίζουν την ορεινή περιοχή επιτρέπουν στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά την ποικιλομορφία της χλωρίδας, πανίδας και την ομορφιά του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος».

Μεταξύ άλλων, η κα Μαυρίδου αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του καταφυγίου της Άνω Μηλιάς, την ανάδειξη του δασικού πλούτου της περιοχής μέσα από τη σωστή δασική διαχείριση, την κατασκευή δασικού χωριού, τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, την επίλυση των θεμάτων της ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης, την αναστήλωση και ανάδειξη του ιστορικού Πύργου των Λαζαίων αλλά και την ανάδειξη των τοπικων αγροτικών προιότνων καθώς και την προώθηση του αγροτουρισμού.

Καταλήγοντας, η κ. Μαυρίδου έδωσε το στίγμα της υποψηφιότητάς της υπογραμμίζοντας «Ο νομός μας θα πρέπει να είναι πρωτοπόρος και διεκδικητικός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου