Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ο Δημαρχος Λιτοχωρου και υπ. Δημαρχος Διου – Ολυμπου Θανασης Τσιφοδημος στην πρωτη του ανοικτη ομιλια α απο τον “Αγιο Σπυριδωνα”:

“Κατέρχομαι στις εκλογές
ελεύθερος από δεσμεύσεις”

Παρουσία πλήθους κόσμου που αποδέχτηκε την ανοιχτή πρόσκληση του Θανάση Τσιφοδήμου στην πρώτη του ανοικτή ομιλία, o υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου απεύθυνε μήνυμα ενότητας, σύνθεσης και νίκης στις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες, δεσμευόμενος παράλληλα πως οι πολίτες του “Άγιου Σπυρίδωνα” με τη δύναμη της ψήφου τους θα διεκδικήσουν τον πρώτο λόγο και τον καθοριστικό ρόλο για την περιοχή τους.

Αναφορικά με την υποψηφιότητά του ο Θανάσης Τσιφοδήμος είπε:
Κατέρχομαι λοιπόν στην εκλογική αναμέτρηση απερίσπαστος από δεσμεύσεις, προσηλωμένος στο χαρακτήρα της αυτοδιοικητικής λειτουργίας που καλούμαι να υπηρετήσω, εμφορούμενος από την πεποίθηση ότι μπορώ να τα καταφέρω καλύτερα από τους άλλους. Την πεποίθησή μου αυτή εδραιώνει η πορεία μου στο Δήμο Λιτοχώρου και οι παροτρύνσεις των ανθρώπων με τους οποίους άμεσα ή έμμεσα συνεργάστηκα κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μου. . Πρέπει να έχει το δικαίωμα και ο γιος του τσαγκάρη να είναι Δήμαρχος.

Είναι ήδη γνωστό ότι υπάρχουν άλλες 5 υποψηφιότητες για το Νέο Δήμο. Δε θα φύγω να αναφερθώ και στους υπόλοιπους. Θα το κάνω όχι με διάθεση κακής κριτικής- όλοι καλοί είναι- αλλά για να σας οδηγήσω στη σύγκρισή. Μπορείτε να ρωτήσετε τους συγχωριανούς μου Λιτοχωρίτες για το ποιόν των υπόλοιπων υποψηφίων. Τους ξέρουν όλους πολύ καλά. Δείτε τι θα σας πουν και αποφασίστε. Τον έκτο της παρέας ίσως ξέρετε καλύτερα εσείς. Η επιλογή δεν είναι εύκολη. Κρίνετε και συγκρίνετε.

Παρέμεινα στον τόπο μου 48 χρόνια τώρα, αγωνίστηκα και αγωνίζομαι επαγγελματικά, κοινωνικά και τώρα πολιτικά. Έτυχα της εξαιρετικής τιμής να προτιμηθώ από τους παλιούς συνδημότες μου και να είμαι σήμερα Δήμαρχος Λιτοχώρου. Θεωρώ πως πέτυχα πολλά. Τουλάχιστον δε θα ακούσετε κακές κουβέντες για εμένα από τους Λιτοχωρίτες. Πιστεύω πως πλέον έχω την εμπειρία, την ικανότητα, αλλά καθόλου πολιτική φθορά.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λιτοχώρου και υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου αναφέρθηκε εκτενώς στις προγραμματικές του δεσμεύσεις για το σύνολο των δημοτικών διαμερισμάτων, τη διοικητική ανασυγκρότηση του νέου Δήμου, τις προτάσεις του για την τουριστική ανάπτυξη και τις υποδομές. Χαρακτηριστικά για το Δήμο Δίου ανέφερε:

H Ανάπτυξη της Αγροτικής Οικονομίας στο νεοσύστατο Δήμο μας αποτελεί για μας έναν από τους τρεις βασικούς άξονες που καθορίζουν την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας. Ειδικά στο Δήμο Δίου αποτελεί το κυρίαρχο πρόβλημα μιας και στο σύνολό της η περιοχή χαρακτηρίζεται ως γεωργοκτηνοτροφική.

Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να σταθεί αρωγός στο κυρίαρχο αυτό ζήτημα με συγκεκριμένες προτάσεις, απόψεις και ιδέες, άμεσα υλοποιήσιμες και εφαρμόσιμες ώστε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο να απαντήσουμε στις σημερινές προκλήσεις.

Ο καπνός ήταν και είναι βασική καλλιέργεια για την περιοχή σας και πρέπει να παραμείνει διότι είναι συνδεδεμένη με τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό του Νομού. Οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσης θα πρέπει να αποφευχθεί. Σε συνεργασία με την ομάδα σας, την ομάδα της Ένωσης καθώς και τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες καπνού του Νομού θα πάρουμε πρωτοβουλίες για την παραμονή της ποικιλίας Κατερίνης στην περιοχή.

- Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με συγκεκριμένες και συγκροτημένες προτάσεις το πώς θα επιστραφεί η απώλεια του 50% από τις επιδοτήσεις στον καπνό από το 2010 έως το 2013 που μεταφέρεται από τον πρώτο πυλώνα στον δεύτερο σύμφωνα με παλιότερη απόφαση της Κομισιόν που σήμερα είναι σε ισχύ.

-Ειδική μνεία στην ειδική γεωργία και την διατροφική γεωργία . Τονίζουμε ότι αποτελεί λύση για συμπληρωματικό εισόδημα λόγω εδαφοκλιματολογικών συνθηκών.

-Δεντροκαλλιέργειες (ακτινίδια, δαμάσκηνα, μήλα, αχλάδια και σταφύλια).

Αξιοποίηση εγκαταστάσεων και εμπορία Ένωσης Αγροτικών Συν/σμών και ¨ΖΕΥΣ¨, δύο σοβαρών και αξιόλογων μονάδων της περιοχής που στα χέρια σας μπορεί να αποτελέσει ισχυρό όπλο για την ανάπτυξη της ¨Άλλης Γεωργίας¨ στην περιοχή μας.

- Έχουμε την εμπειρία, τους συνεργάτες, την γνώση, την θέληση να κάνουμε τα παραπάνω πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου