Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

O Κώστας Κουκοδήμος στους Δήμους Πέτρας, Πιερίων και Ελαφίνας

Στους δήμους Πέτρας, Πιερίων και Ελαφίνας συνεχίστηκε ο κύκλος των συναντήσεων του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών με τις απερχόμενες διοικήσεις ενόψει του Καλλικράτη.
Στο δήμο Πιερίων
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, οι δυνατότητες ανάπτυξης αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στους δήμους ενόψει του Καλλικράτη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο κ. Κουκοδήμος με το δήμαρχο Πιερίων κ. Βαινά.
Ο κ. Βαινάς αναφέρθηκε στην οικονομική στενότητα και τις περικοπές των δημοτικών πόρων, που φρέναραν σημαντικά έργα υποδομής στους δήμους, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως έγκαιρα οι δήμοι πρέπει να ενισχυθούν με πόρους, αφού όπως είναι γνωστό προστίθενται μια σειρά από αρμοδιότητες σ’ αυτούς. Στο δήμο Πέτρας


Οι δυνατότητες ανάπτυξης που ανοίγονται με τον Καλλικράτη βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο της συζήτησης του κ. Κουκοδήμου με το δήμαρχο Πέτρας κ. Θ. Παπαδημητρίου.
Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε με τη σειρά του στην ιδιαίτερη βαρύτητα που πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη των ορεινών περιοχών του νομού αλλά και στην οικονομική συγκυρία, περιγράφοντας τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει και οι δήμοι με τη μείωση των εσόδων και το πάγωμα των χρηματοδοτικών προγραμμάτων όπως ο «Θησέας».
Στο δήμο Ελαφίνας
Το θέμα της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών που πρέπει επιτακτικά να δει η πολιτεία αλλά και οι δυνατότητες ανάπτυξης των δήμων στη νέα τους μορφή συζητήθηκαν στην συνάντηση του κ. Κουκοδήμου με τον δήμαρχο Ελαφίνας κ. Πασχάλη Κατσάρα.
Ο κ. Κατσάρας τόνισε πως στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης στο δήμο μετά τον Καλλικράτη θα πρέπει να τεθεί το θέμα της αποχέτευσης των δημοτικών διαμερισμάτων, ενώ ανέφερε πως σε επίπεδο αρδευτικών έργων ο δήμος Ελαφίνας έχει ολοκληρώσει σημαντικά έργα και είναι σε εξέλιξη επίσης σημαντικά έργα υποδομής.
Σημείωσε πως ο δήμος Ελαφίνας έχει τεθεί ήδη σε κατάσταση προετοιμασίας για τη μετάβαση στη νέα εποχή των δήμων.
Ο κ. Κουκοδήμος
Από την πλευρά του ο κ. Κουκοδήμος τόνισε πως οι δήμοι, λίγους μήνες πριν την εφαρμογή των συνενώσεων έχουν άτυπα «παυθεί», αφού οι χρηματοδοτήσεις για νέα έργα έχουν παγώσει και οι μειώσεις των πόρων σε πολλές περιπτώσεις είναι τέτοιες που δεν επαρκούν ούτε στο να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες.
Πηγή:www.pierikoiantilaloi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου