Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ TOY ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.


Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη συνεδρίασε σήμερα το Εκτελεστικό Γραφείο του ΛΑ.Ο.Σ. με θέμα: �Αποτίμηση των αποτελεσμάτων των εκλογών και η Στρατηγική του Κόμματος�.
Μετά το τέλος της Συνεδρίασης ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσε:

«Χθες είχαμε μια μακρά συζήτηση στην Κ.Ο. του Κόμματος. Εμείς όπως γνωρίζετε, κάνουμε Κ.Ο. που όλοι παίρνουν το λόγο και όχι Κ.Ο. που ο αρχηγός ομιλεί και οι άλλοι εγκρίνουν δια βοής. Η συζήτηση έγινε, πρώτον, για να καταλήξουμε στα ασφαλή συμπεράσματα των αποτελεσμάτων των εκλογών, αλλά και αφετέρου για το τι θα κάνουμε στο 2ο γύρο.
Πιστεύω ότι υπάρχουν υπεκφυγές. Πρώτη υπεκφυγή είναι η κατά συνείδηση ψήφος. Υπάρχουν και προτάσεις εναντίον του νόμου που λένε: «πηγαίνετε και ψηφίστε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο». Εμείς δεν θα αποφύγουμε ούτε το λόγο της ευθύνης, ούτε βεβαίως θα ακολουθήσουμε αυτούς που λένε ότι «το Σύνταγμα είναι λαστέξ και ο νόμος είναι για να καταπατάται». Έχουμε μια σειρά προτάσεων και πρώτα για τους 3 μεγάλους Δήμους: Την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά.
Στην Αθήνα, ο ΛΑΟΣ και εκείνοι που τον στηρίζουν, φίλοι, οπαδοί, ψηφοφόροι ακόμα και εκείνοι που τον συμπαθούν, δεν θα μπορέσουν να στοιχηθούν με τον άνθρωπο που βγάζει μονομερώς αποφάσεις υπέρ των λαθρομεταναστών, που λέει ότι η ανακατασκευή των παραδοσιακών κτιρίων θα γίνει μόνο και μόνο για να φιλοξενήσει μέσα λαθρομετανάστες. Πιστεύουμε σήμερα πως η χώρα και ιδιαίτερα η πρωτεύουσα που βάλλεται και προσβάλλεται ευθέως και βαναύσως από τη παρουσία τόσο πολλών λαθρομεταναστών, δεν μπορεί κατά καμία έννοια να στοιχηθεί με την λογική του κ. Καμίνη.
Στη Θεσσαλονίκη το δίλημμα είναι κατά πόσο κανείς μπορεί να παρακολουθήσει την λογική Ρεπούση-Δραγώνα. Εάν μου λέγανε να βάλω ένα τρίτο πρόσωπο, το τρίπτυχο θα ήταν Ρεπούση-Δραγώνα-Μπουτάρη. Δεν θα μπορούσα ποτέ να πιστέψω πως οι Θεσσαλονικείς -οι οποίοι λόγω ευαισθησίας υπερέχουν στον πατριωτισμό- θα δεχθούν να εκλέξουν ένα Δήμαρχο ο οποίος θέλει να αλλάξει την Λ. Αγ. Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ. Και δεν επεκτείνομαι σε θέσεις που έχει αναπτύξει ο ίδιος, από την κοινή μας πορεία στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος αυτός -ενόψει των απειλών που διαγράφονται και βεβαίως της συμφωνίας που έχει ετοιμάσει το ΠΑΣΟΚ για το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Βαρντάσκα» με την ανοχή της ΝΔ, ή ως πρόδρομο την ΝΔ- μπορεί σήμερα να εξασφαλίσει καλύτερα από κάθε άλλον τα συμφέροντα του Δήμου Θεσσαλονίκης και των Θεσσαλονικέων.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο Πειραιάς μπορεί να έχει Δήμαρχο έναν άνθρωπο ο οποίος δεν μπόρεσε να δει τις ανάγκες του τόπου. Θυμίζω πως ο Νομάρχης Πειραιώς, ο κ. Μίχας έσκιζε κουστούμια όταν γινόντουσαν οι διαδηλώσεις για την Cosco. Ένας άνθρωπος που δεν είχε δει πως το μέλλον του Πειραιά, του λιμανιού αλλά και της χώρας περνάει από τις παρουσίες των Κινέζων στην περιοχή, δεν κάνει για μένα για Δήμαρχος. Πιστεύω πως ο κ. Μίχας πέρα των όποιων άλλων συνοδευτικών έχουν ακουστεί για τον ίδιο και που εγώ αδιαφορώ ή προσπερνώ, πιστεύω πως ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να είναι ο Δήμαρχος των ανθρώπων του Πειραιά. Ο Πειραιάς έχει συνηθίσει σε μια λεβεντιά και μία μπέσα που νομίζω σήμερα δεν εκπροσωπείται με τον καλύτερο τρόπο από τον κ. Μίχα.

Για την Περιφέρεια Αττικής, έχω κάνει μια δήλωση τον Ιούλιο μετά την επίσκεψη του κ. Σγουρού στο γραφείο μου. Η δήλωση εκείνη ισχύει και σήμερα.

Για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κανείς δεν έχει στο τσεπάκι του τους ψηφοφόρους. Ο καθένας έχει τους δικούς του ψηφοφόρους και ο καθένας έχει την δική του κρίση. Εγώ πάντως αν ψήφιζα στην Αταλάντη, θα ψήφιζα τον Θ. Χειμάρα.
Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον κ. Ν. Παπανδρέου για το εκπληκτικό 8%».
....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου