Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Στην πόλη μας βρέθηκε χθες ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος "Είμαστε Υπουργείο Ασθενείας"

Η Τρόικα στην Κατερίνη για να δει πόσο καλά δουλεύει το νέο Νοσοκομείο

Στην πόλη μας βρέθηκε χθες ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος επισκέφθηκε το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Εκεί ο κ. Υπουργός είχε συνάντηση με το Διοικητή κ. Αστέριο Φαρμάκη, αλλά και τον Διοικητή του ΨΝΠΟ κ. Μανώλη Κοσμαδάκη παρουσία και των 3 Βουλευτών ΠΑΣΟΚ Πιερίας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης στο συνεδριακό κέντρο του Νοσοκομείου ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, αναφέρθηκε στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και συζήτησε τα προβλήματα του προσωπικού.

Υπουργείο Ασθενείας

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε πως πρώτος στόχος του Υπουργείου είναι η συγκράτηση των πόρων και με αυτό το κομμάτι θα ασχοληθεί η ηγεσία μέχρι και τον Απρίλιο. "Είμαστε αναγκασμένοι μέχρι τον Απρίλιο να είμαστε λογιστές υγείας και όχι υπουργοί. Και αυτό είναι κρίμα", τόνισε.

Παράλληλα, ανέφερε πως η Ελλάδα δεν έχει υπουργείο Υγείας, αλλά "Υπουργείο Ασθενείας" αφού όπως συμπλήρωσε δεν γίνεται τίποτα στον τομέα της πρόληψης.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, ανέφερε, στις αρχές του νέου έτους το υπουργείο προγραμματίζει μία κίνηση στην κατεύθυνση της διατροφής και της άθλησης.

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Υπουργός, από το 2011, τα 7 ασφαλιστικά ταμεία θα καλύπτουν τα τεστ μαστού και τραχήλου, κάτι το οποίο και σήμερα βέβαια γίνεται, από το 2011 όμως θα είναι υποχρεωτικό για τις γυναίκες άνω των 45 ετών να κάνουν μία φορά το χρόνο.

Νοσοκομείο Πρότυπο

Πρότυπο χαρακτήρισε το Νοσοκομείο της πόλης μας ο κ. Λοβέρδος, αφού όπως είπε έχουν γίνει μειώσεις στα έξοδα και ένας σημαντικός εξορθολογισμός των δαπανών. "Το Νοσοκομείο προχωράει αλματωδώς. Είναι ένα παράδειγμα το οποίο συγκροτεί τη δική μας φιλοσοφία, τη φιλοσοφία της κυβέρνησης", είπε και πρόσθεσε πως το αμέσως επόμενο διάστημα ο ίδιος θα καλέσει την Τρόικα να το επισκεφθεί για να δει την συστηματική δουλειά που γίνεται.

Μέχρι τέλη του έτους οι προσλήψεις

Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός δεν παρέλειψε να συγχαρεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κατερίνης για την εθελοντική εργασία που προσέφεραν έτσι ώστε να γίνει η μεταφορά στο νέο κτίριο με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Κατανοώ τον κόπο σας και είμαι υποχρεωμένος, είπε χαρακτηριστικά. Παρόλα αυτά ο κ. Λοβέρδος αντιμετώπισε τη δυσαρέσκεια των νοσηλευτών οι οποίοι του διαμαρτυρήθηκαν πως δεν παίρνουν ρεπό και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν χρωστούμενα είναι περίπου 15.000 ημέρες εργασίας.

Απαντώντας ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε πως μέχρι τέλη του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Αναφερόμενος στο θέμα των προσλήψεων και ιδιαίτερα στο θέμα της μονάδας εντατικής θεραπείας που διαθέτει το νοσοκομείο αλλά δεν υπάρχει το προσωπικό ο υπουργός επεσήμανε ότι οι προσλήψεις σε αυτό το κομμάτι είναι προτεραιότητα.

Από Δευτέρα η πειραματική λειτουργία του Κέντρου Μαστού

Αναφορά έγινε και στο θέμα της λειτουργίας του Κέντρου Μαστού στην Κατερίνη όπου ο διοικητής του νοσοκομείου επανέλαβε τις δεσμεύσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου υγείας κ. Πολύζου ο οποίος είχε δεσμευτεί για τη λειτουργία του.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Φαρμάκης από τη Δευτέρα ξεκινά πειραματικά η λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού, οι γιατροί έχουν ενημερωθεί και μένει όπως είπε ο κ. Φαρμάκης η εκπαίδευση του προσωπικού στο υπερσύγχρονο μηχάνημα που διαθέτει το νοσοκομείο. Η πλήρης λειτουργία του Κέντρου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τέλη του χρόνου, ενώ το ζητούμενο είναι όπως είπε η βουλευτής κα Μίχου η ασφαλής λειτουργία και το πιο αποτελεσματικό όπως είπε θα ήταν να προκηρυχθούν οργανικές θέσεις εξειδικευμένων γιατρών για να λειτουργήσει ο μαστογράφος.

www.pierikoiantilaloi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου