Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ο Γιώργος, οι φίλοι του και το μέλλον της Ελλάδας

Όσο περνά ο χρόνος οι πιο παραγωγικοί και πολιτικά ανεξάρτητοι υπουργοί δηλώνουν ευθέως ότι η υπόθεση των διασωστικών μέτρων δεν βγαίνει, ότι η κυβέρνηση δεν διευθύνεται και ακόμη πως το σχέδιο είναι λειψό ή μάλλον δεν υπάρχει καν.

Σεκάνς από το κινηματογραφικό έργο του Λουίς Μπονιουέλ «Η κρυφή γοητεία της Μπουρζουαζίας»


Mιά κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη διαμορφώνεται στη χώρα μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Το πολιτικό κενό είναι εμφανές, η κυβέρνηση ζαλισμένη, οι υπουργοί κουρασμένοι και μπαϊλντισμένοι από την προσπάθεια και το σπρωξίδι των ξένων, χωρίς δυνάμεις και αντοχές, αλλά με διάθεση αμφισβήτησης και απόστασης από τον πρωθυπουργό και την λειψή παρέα του, που μόνο επικοινωνεί και δεν είναι σε θέση να παράξει αποτελέσματα και να μεταδώσει σιγουριά και εμπιστοσύνη.

Όσο περνά ο χρόνος οι πιο παραγωγικοί και πολιτικά ανεξάρτητοι υπουργοί δηλώνουν ευθέως ότι η υπόθεση των διασωστικών μέτρων δεν βγαίνει, ότι η κυβέρνηση δεν διευθύνεται και ακόμη πως το σχέδιο είναι λειψό ή μάλλον δεν υπάρχει καν.

Δεν διστάζουν μάλιστα να λένε στον κ. Παπανδρέου ότι πρέπει να λάβει τα μέτρα του, να ξεπεράσει την εικονική πραγματικότητα που του φτιάχνει ο Γιάννης Ραγκούσης και οι ανεπαρκείς φίλοι του, όπως η Τίνα, ο Παύλος, ο Χάρης και οι λοιποί συγγενείς που τον περιβάλλουν.

Όπως του λένε χαρακτηριστικά, αν δεν διώξει όλους τους άχρηστους φίλους του και δεν στρατεύσει τους καλύτερους που διαθέτει το κόμμα του ώστε να συγκροτήσει επιχειρησιακή και αποτελεσματική κυβέρνηση, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος όλο το σύστημα να ακινητοποιηθεί, να χαθεί η μπάλα στην οικονομία, να ξεφύγουν τα spread, να χαθεί η όποια εμπιστοσύνη που με κόπο κερδήθηκε το προηγούμενο διάστημα, να αρχίσει και πάλι ντόμινο διαρροής κεφαλαίων, να πέσουν και πάλι οι τράπεζες στην απραξία και έτσι να αρχίσουν να σκάνε τα μαγαζιά το ένα πίσω απ' το άλλο.

Στην περίπτωση αυτή η ανεργία θα εκτιναχθεί στα ύψη, μπορεί να φθάσει το 17%, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν συνθήκες ατέλειωτων κοινωνικών συγκρούσεων, ικανών να μετρατρέψουν την Ελλάδα σε έρημη χώρα, σε ζόμπι της μεταβιομηχανικής εποχής, που δεν θα βρίσκει διέξοδο από πουθενά.

Η χώρα έχει αυτή τη στιγμή απόλυτη ανάγκη από ένα πλαίσιο σταθερότητας και εμπιστοσύνης. το οποίο οφείλει να χτίσει ο κ.Παπανδρέου αξιοποιώντας τις καλύτερες δυνατές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, απευθυνόμενος ακόμη και στο αντίπαλο κόμμα και στον αρχηγό του Αντώνη Σαμαρά.

Αν δεν προβεί από τη Δευτέρα σε μεγάλες αλλαγές και αν δεν αναλάβει γενναίες πρωτοβουλίες η κυβέρνηση θα σαπίζει μέρα - μέρα και η χώρα θα μολύνεται βαρειά, μέχρι να οδηγηθεί θέλοντας και μη στις κάλπες, οι οποίες στην περίπτωση αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα μας φέρουν πολύ κοντά σε κυβερνήσεις συνεργασίες ή ακόμη και σε οικουμενικά σχήματα.

Διαλέγει λοιπόν και παίρνει..

www.insideinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου