Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Δυναμικό Ξεκίνημα της Πρωτοβουλίας Πολιτών


Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και αγωνιστικότητας έγινε η πρώτη ολομέλεια του συνδυασμού της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης. Στην ολομέλεια που έγινε χθες Τετάρτη στο Στέκι Πολιτών παραβρέθηκαν περισσότερα από 35 μέλη του συνδυασμού και συζήτησαν τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και για τις άμεσες προτεραιότητες του συνδυασμού και την καλύτερη οργάνωση της δουλειάς του.
Η Ολομέλεια έγινε μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, προβληματισμού, ευθύνης και αγωνιστικότητας. Έγινε μια πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος, το οποίο κατ αρχήν κρίθηκε θετικό αφού εξασφαλίζει την παρουσία του συνδυασμού στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, παράλληλα όμως ήταν και χαμηλότερο των προσδοκιών, προσδοκιών που ενισχύθηκαν το τελευταίο διάστημα από την ευνοϊκή αντιμετώπιση του συνδυασμού από τους δημότες.
Εκτιμήθηκε ανάμεσα στα άλλα ότι ο συνδυασμός δεν μπόρεσε να προσελκύσει αρκετά τους προβληματισμένους πολίτες οι οποίοι στράφηκαν στην αποχή το λευκό ή το άκυρο ενώ διαπιστώθηκε αναντιστοιχία των ψήφων στα περιφερειακά ψηφοδέλτια με τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού. Εκτιμήθηκε θετικά η παρουσία και η δραστηριότητα του συνδυασμού στην προεκλογική περίοδο, το άνοιγμά του σε πλατιά στρώματα δημοτών, η απήχησή του πολύ ευρύτερα του εκλογικού του ποσοστού, αλλά και το πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του.
Υπήρχε ομοφωνία στην αναγνώριση της ανάγκης ο συνδυασμός να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των δημοτών αλλά και στους στόχους που έβαζε ώστε να παρέμβει με τη δράση του στο δημοτικό συμβούλιο για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα στη διοίκηση του Δήμου, την συμμετοχή των δημοτών, την κοινωνική αλληλεγγύη, την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου.
Αποφασίστηκε να προχωρήσει ο συνδυασμός σε έκδοση εφημερίδας για την ενημέρωση μελών, φίλων και ευρύτερα των δημοτών, τον παραπέρα εμπλουτισμό της ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, την διοργάνωση συνεστίασης το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, την συγκρότηση ομάδων δουλειάς για την υποστήριξη του δημοτικού έργου.
Τέλος συγκροτήθηκε Γραμματεία από τους Αντώνης Μάντζιο, Γιώργο Περδίκη, Εύη Χιωτέλη, Σταματία Μπέση, Γνωσούλα Χαϊλατζίδου και Νίκο Παντελιάδη η οποία θα συντονίζει την δουλειά του συνδυασμού.

Το Γραφείο Τύπου
Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου