Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Τα νέα διαρθρωτικά μέτρα που θα τρέξουν μετά τις εκλογές

Μετά τις περιφερειακές εκλογές και καθώς δεν πάμε σε πρόωρες εθνικές εκλογές θα ανοίξουν όλα τα μεγάλα διαρθρωτικά θέματα.

Πράγμα που σημαίνει άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, αναδιοργάνωση όλων των εποπτευόμενων από το δημόσιο οργανισμών, συγκοινωνιακών φορέων και γενικώς επιχορηγούμενων από το κράτος φορέων.

Ταυτόχρονα θα ανοίξει θέμα κατάρτισης νέου μισθολογίου στο Δημόσιο με ενσωμάτωση επιδομάτων και διαφοροποίηση αμοιβών και συμβάσεων για τους νεοεισερχόμενους. Μαζί η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη δημιουργία ενιαίου κέντρου για το φάρμακο ώστε κεντρικά να ελεγχθεί το σύστημα και να εξασφαλισθούν εξοικονομήσεις. Θα επεκτείνει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα νοσοκομεία, και θα κινηθεί προς την ανασύσταση και τον απόλυτο έλεγχο των αποθηκών στα νοσοκομεία.

Θα επιδιώξει επίσης την απόσχιση από τα ασφαλιστικά ταμεία όλων των κλάδων υγείας και την δημιουργία ενιαίου κέντρου παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας με βάση τις υπάρχουσες δομές του ΙΚΑ και των κέντρων υγείας και τέλος θα προχωρήσει σε αναλογιστικές μελέτες και αξιολόγηση των επικουρικών ταμείων, με σκοπό τον εξορθολογισμό και την περικοπή των επικουρικών συντάξεων όπου δεν υπάρχουν πραγματικά αποθέματα εισφορών.

Θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη επέμβαση που θα έχει σημειωθεί ποτέ στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Και είναι αυτός ο λόγος που ο κ.Παπανδρέου έθεσε πρόωρα δίλημμα εθνικών εκλογών σε αυτοδιοικητική αναμέτρηση. Έναντι όλων αυτών επιδιώκει ανοχή και ελάχιστη δυνατή συναίνεση.Αν δεν την έχει τότε θα θέσει ευθέως το δίλημμα στον ελληνικό λαό και θα πάμε σε εκλογές το αργότερο μέχρι τα τέλη του προσεχούς Φεβρουαρίου.

www.insideinfo.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου