Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

"Όχι στα διόδια της υπανάπτυξης της Πιερίας"

Κινητοποιήσεις στα διόδια Μαλγάρων και Λεπτοκαρυάς

Κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του αντιτίμου των διοδίων διοργάνωσαν την Κυριακή στα Μάλγαρα και στην Λεπτοκαρυά η Επιτροπή Ακρίβεια - Stop Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Αγώνα κατά των νέων διοδίων στην Πιερία και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας.
Τα μέλη της οργάνωσης "Ακρίβεια Stop Θεσσαλονίκης" και οι κινήσεις πολιτών από το νομό Πιερίας πραγματοποίησαν κατάληψη για περίπου δύο ώρες στα διόδια των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυάς, αφήνοντας τους οδηγούς να περνούν χωρίς την καταβολή αντιτίμου. Μέλη της Επιτροπής Αγώνας κατά των νέων διοδίων στην Πιερία συμμετείχαν στην κινητοποίηση στα Μάλγαρα, αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς με το σύνθημα "Όχι στα διόδια της υπανάπτυξης της Πιερίας".
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΜΑΛΓΑΡΑ
Ο συντονιστής της Επιτροπής Αγώνα, Παναγιώτης Αγγελίδης ανέφερε ότι πρόκειται για μια αύξηση που επηρεάζει άμεσα στην Πιερία, διότι πολύς κόσμος από το νομό μετακινείται καθημερινά στη Θεσσαλονίκη.
"Σίγουρα θα έχει επιπτώσεις η αύξηση και ευτυχώς που δεν λειτουργούν τα διόδια στο Αιγίνιο, διότι αν λειτουργούσαν και εκεί, τότε όλα τα οχήματα θα περνούσαν μέσα από το Αιγίνιο, κάτι που γίνεται σήμερα στα Μάλγαρα και στα Κύμινα. Η κατάσταση εκεί, έχει γίνει αφόρητη. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο. Οι μισθοί μειώνονται, απολύσεις γίνονται και αυτοί αυξάνουν τα διόδια. Έχουμε την εντύπωση ότι η κοινωνία μας έχει χωριστεί σε δύο τμήματα. Ένα μικρό τμήμα που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να εισπράξει και ένα άλλο τμήμα μεγάλο, το οποίο αγωνιά κάθε μέρα αν θα μπορέσει να επιβιώσει τα επόμενα χρόνια και τους επόμενους μήνες.
Στη Λεπτοκαρυά το πρόβλημά μας είναι τα παράπλευρα διόδια που κατασκευάζονται, παρά την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας. Αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα, συνεχίζουν να κατασκευάζουν διόδια, αδιαφορώντας για το κόστος που θα έχουν στον τουρισμό και στην τοπική οικονομία.
Θα πρέπει αυτοί που μας κυβερνούν πρέπει να τα διορθώσουν. Φαίνεται, από όλες τις πλευρές ότι αυτή είναι απαράδεκτη, το κοινοβούλιο είναι πανίσχυρο που την υπέγραψε, πιστεύουμε ότι είναι και πανίσχυρο να την προσβάλει και να τη διορθώσει. Δεν έχουν δικαίωμα ένα εργαλείο ανάπτυξης όπως είναι ο δρόμος να το μεταβάλουν σε εργαλείο μείωσης της ελευθερίας μετακινήσεων μας".
ΑΙΤΗΜΑ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Το μέλος της επιτροπής αγώνα Ηλίας Τσιτλακίδης, πρόσθεσε πως διαμαρτύρονται για τη μεγάλη αύξηση της τιμής των διοδίων στα Μάλγαρα, αλλά και επειδή θέλουν να υπενθυμίσουν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί για την περιοχή της Λεπτοκαρυάς σε σχέση με τα διόδια.
"Θέλουμε να υλοποιηθεί η συμφωνία των πέντε σημείων. Έχουμε δηλώσει ότι δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας και για αυτό έχουμε και νέα διευρυμένη συνεδρίαση της Επιτροπής αγώνα την Τετάρτη, όπου καλούμε όλους τους νέους δημάρχους να πλαισιώσουν την επιτροπή μας. Θεωρούμε ότι ο αγώνας δεν έχει σταματήσει και θα συνεχίσουμε μέχρι να έχουμε μια δίκαιη λύση για συνολικά για το θέμα των διοδίων. Μια λύση η οποία δεν θα προδιαγράφει ένα ζοφερό μέλλον για τον τουρισμό μας, για τις μεταφορές μας, μια λύση η οποία θα δίνει εναλλακτικό δίκτυο. Αυτό απαιτεί η δημοκρατία μας".

Πηγή: www.pierikoiantilaloi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου