Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Σε εξέλιξη η διαδικασία για την στελέχωση ιατρών στο ΙΚΑ -ΕΤΑΜ

Συνάντηση της Βουλευτού Πιερίας Μαρίας Μίχου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας

Μια σειρά θεμάτων που αφορούν το Ν. Πιερίας συζήτησε η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη.
Πρόκειται για πάγια αιτήματα των Πιεριέων που αφορούν την υγεία, την απασχόληση και την στελέχωση υπηρεσιών του νομού.
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ
Η κα Μίχου ενημέρωσε τον κ. Κουτρουμάνη για το πάγιο αίτημα των σωματείων συνταξιούχων ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ Πιερίας, της Ένωσης Συνταξιούχων ΤΑΕ - ΟΑΕΕ Πιερίας, του Σωματείου Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών Πιερίας, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας, και του σωματείου ένωση συνταξιούχων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Πιερίας που αφορά την στελέχωση του κλάδου ασθενείας του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ κυρίως λόγω της απουσίας ορισμένων ειδικοτήτων αλλά και της χρονοβόρας αναμονής για εξέταση.
Όπως ενημέρωσε η Βουλευτής τον Υπουργό, οι ελλείψεις σε γιατρούς του υποκαταστήματος ΙΚΑ Κατερίνης έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, καθώς είναι υποχρεωμένοι είτε να πληρώσουν εξωτερικούς ιατρούς και ιατρικές εξετάσεις και να περιμένουν μήνες την κάλυψη μέρους του ποσού που κατέβαλαν, είτε σε ορισμένες ειδικότητες γιατρών να περιμένουν τουλάχιστον ένα μήνα προκειμένου να οριστεί ημερομηνία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα τους.
Όπως υπογράμμισε η Βουλευτής προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των σφαλισμένων θα πρέπει άμεσα να ενισχυθούν οι θέσεις του ιατρικού προσωπικού της Μονάδας του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ με ειδικότητες ακτινολόγου, οδοντιάτρου, ενδοκρινολόγου, καρδιολόγου ψυχιάτρου νεφρολόγου και δερματολόγου.
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
Από την πλευρά του ο Υπουργός Εργασίας, ενημέρωσε την κα Μίχου ότι έχουν ήδη προχωρήσει οι διαδικασίες για την πρόσληψη των ιατρού πρωτίστως ακτινολόγου, ωστόσο δεσμεύτηκε ότι θα στελεχωθούν με ιατρούς και οι υπόλοιπες ειδικότητες.
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Η κα Μίχου ενημέρωσε επίσης τον κ. Κουτρουμάνη για την έξαρση της ανεργίας την Πιερία και συζήτησε τους τρόπους αντιμετώπισης ιδιαίτερα ειδικών κατηγοριών ανέργων και κυρίως συμπολιτών μας που είναι κοντά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μεταξύ 55 και 64 ετών. Όπως επεσήμανε η Βουλευτής η Πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει για την κατηγορία αυτή των συμπολιτών μας που για διάφορους λόγους λίγο πριν τη συνταξιοδότηση τους είναι άνεργοι, και αντιμετωπίζουν προβλήματα πλέον επιβίωσης.
Τέλος η κα Μίχου αναφέρθηκε και στην μεγάλη ανάγκη αξιοποίησης και προβολής όλων των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισε, "η ανεργία καλπάζει και είναι σίγουρα το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Η ανάγκη στελέχωσης του ΟΑΕΔ και του ΣΕΠΕ είναι από τα θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν το Υπουργείο" πρόσθεσε η κα Μίχου.

Πηγή: www.pierikoiantilaloi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου