Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Η ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΔΥΝΑΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Είναι για μένα μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, ανάμεσα σε ανθρώπους με τους οποίους με συνδέουν πολλές καλές στιγμές. Θυμάμαι πάντα ότι σημαντικό μέρος της επαγγελματικής μου διαδρομής, πάνω από μια δεκαετία, το πέρασα ανάμεσά σας, είτε ως καθηγητής στο φροντιστήριο είτε ως καθηγητής στο Λύκειο Λεπτοκαρυάς. Έτυχε μάλιστα να είμαι ο πρώτος καθηγητής που ανέλαβε υπηρεσία στο νεοσύστατο τότε Λύκειο. Αισθάνομαι λοιπόν εδώ, στη Λεπτοκαρυά, ότι βρίσκομαι μεταξύ γνωστών και φίλων και κυρίως μεταξύ νέων ανθρώπων με τους οποίους για δεκαπέντε χρόνια μοιραστήκαμε κοινές εμπειρίες. Είναι λοιπόν, όπως καταλαβαίνετε, για μένα μια ιδιαίτερα ανθρώπινη στιγμή. Η παρουσία σας εδώ με τιμά ιδιαίτερα και σας ευχαριστώ γι΄ αυτό.
Σήμερα όμως βρίσκομαι εδώ και με μια νέα μου ιδιότητα, με την ιδιότητα του υποψηφίου δημάρχου του Δήμου Δίου – Ολύμπου. Βρίσκομαι λοιπόν σήμερα μπροστά σας, μπροστά σε ανθρώπους με τους οποίους προσωπικά εγώ αλλά και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μου θέλαμε να είμαστε συνδημότες, από την πρώτη κιόλας αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του Καποδίστρια το 1998. Βέβαια , όπως όλοι γνωρίζετε, κάποιοι τότε δεν επέτρεψαν αυτήν την εξέλιξη, κάποιοι , που σήμερα είναι φανατικοί υπέρμαχοί της και θέλουν να την υπηρετήσουν.

Η αποψινή παρουσία σας στέλνει καθαρό μήνυμα.
Είμαστε πλέον πολλοί, είμαστε πια το μεγάλο, το πλειοψηφικό ρεύμα της νίκης. Η κοινωνία των πολιτών πυκνώνει καθημερινά τις τάξεις του συνδυασμού μας, και αυτό πλέον το γνωρίζουν όλοι.
Η «Κίνηση Ευθύνης» γίνεται καθημερινά κίνηση συνευθύνης. Όλος αυτός ο δημόσιος διάλογος που αναπτύξαμε τον τελευταίο μήνα εξελίσσεται σε συμβόλαιο τιμής μεταξύ μας, και στη δική μου συνείδηση προσλαμβάνεται ως εντολή. Εντολή για δημοκρατία και διαφάνεια, εντολή για αποτελεσματική αντιμετώπιση των υπαρκτών προκλήσεων του νέου μας μεγάλου δήμου.
Διεκδικώ την εμπιστοσύνη σας γιατί πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια ως δήμαρχος Λιτοχώρου , προσέφερα σημαντικό έργο, το οποίο αξίζει να συνεχιστεί και να διευρυνθεί για όλους πλέον τους δημότες του νέου μας δήμου. Όλοι γνωρίζουν ότι η πολιτική διαδρομή μου δεν έχει εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, δεν έχει σκιές , δεν έχει κληρονομικά χαρακτηριστικά. Είμαι κι εγώ ένας από εσάς, κι όχι ένας επαγγελματίας της πολιτικής για εσάς. Πιστεύουμε πολύ περισσότερο ότι η πολιτική δεν πρέπει να είναι επάγγελμα, δεν πρέπει να είναι μία ακόμη ευκαιρία μετά από αποτυχημένες υποψηφιότητες είτε στη θέση του βουλευτή είτε στη θέση του νομάρχη. Με άλλα λόγια , δεν αναζητώ κάθε φορά καινούριο ρόλο. Η δική μου πορεία είναι μόνο στην αυτοδιοίκηση. Αυτήν υπηρέτησα έως τώρα και αυτήν σκοπεύω να υπηρετήσω ως αυριανός δήμαρχος του δήμου Δίου – Ολύμπου.
Είναι γνωστές οι πολιτικές μου θέσεις και γνωστή η πεποίθησή μου ότι τα κόμματα, αποτελούν πράγματι ,τα κύτταρα της δημοκρατίας. Δεν δικαιούνται όμως, να θυσιάζουν τους εφικτούς στόχους των μικρών κοινωνιών στη γενικότερη θεώρησή τους. Δεν έχουν το δικαίωμα τα κόμματα να μας επιβάλλουν τους δημάρχους των Αθηνών. Εμείς θα διαλέξουμε ως Δήμαρχο, αυτόν, που αγωνίζεται επαγγελματικά , κοινωνικά και τώρα και πολιτικά, μαζί σας.
Έχουμε τα ανθρώπινα και αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά να μετατρέψουμε το δήμο μας σε « δήμο των πολιτών» , σε βήμα σύνθεσης διαφορετικών απόψεων , θέσεων και προτάσεων. Χρειαζόμαστε την ισχυρή συμμαχία των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας μας, την περιφερειακής αναπτυξιακής πολιτικής του τόπου μας και της ευημερίας των οικογενειών μας.
Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου εκλέγουμε το νέο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Δηλώνω ότι είτε από τη θέση του Δημάρχου είτε από τη θέση του Δημοτικού συμβούλου , θα ασκήσω τα καθήκοντά μου από την πρώτη μέρα. Μπορούν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι για το δήμο Δίου-Ολύμπου να το ισχυριστούν αυτό;
Και επειδή δεν θέλω να μιλάω με υπαινιγμούς , ήρθε η ώρα όχι μόνο να θέσουμε αλλά και να πάρουμε απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Παρά το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα ερωτήματα έχουν ξανατεθεί και δεν έχουν απαντηθεί για περισσότερο από μία εβδομάδα, καλώ και από δω τον κ. Παπαθανασίου, επιτέλους να απαντήσει. Χρόνο μπορεί να αγοράζει, την νοημοσύνη όμως των πολιτών δεν μπορεί να υποτιμά. Οι πολίτες πρέπει ν’ αποφασίσουν ενημερωμένοι για τις τύχες του νέου μας δήμου.
Αφού ο κ. Παπαθανασίου επιμένει να μη δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα του λαού της νότιας Πιερίας
Του αφιερώνω τη μια και μοναδική τηλεοπτική εμφάνιση που δικαιούμαι προκειμένου να έρθει σε δημόσιο διάλογο μαζί μου!
Τίς τελευταίες μέρες προγράμματα υποψηφίων δημάρχων και των συνδυασμών τους έρχονται στα σπίτια σας. Εμείς φροντίσαμε πριν φτάσει το δικό μας να ζητήσουμε πρώτα την γνώμη σας. Ζητήσαμε να μάθουμε τους προβληματισμούς σας,τις ιδέες σας,τις προτάσεις σας,και είναι για μας πολύ μεγάλη χαρά οτι εκατοντάδες απο σας μας καταθέσατε τις προτάσεις σας μέσω του εντύπου που ήρθε στα σπίτια σας τις τελευταίες εβδομάδες.Μέσα λοιπόν απο αυτήν την επικοινωνία,σας καταθέτουμε με την σειρά μας σήμερα τις δικές μας σκέψεις για το αύριο του νέου μεγάλου δήμου.
Τρεις , κατά την άποψή μας, είναι οι άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθούμε.
Α) Η διοικητική ανασυγκρότηση του νέου Δήμου.
Β)Οι υποδομές και η χάραξη τουριστικού σχεδιασμού του νέου δήμου
Γ)Η αγροτική ανάπτυξη και πολιτική, κυρίως για το βόρειο τμήμα του νέου δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου