Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ο Καστανίδης ανακοίνωσε προσλήψεις Δικαστικών υπαλλήλων


Από το 2011 αναμένεται να δοθεί μια μικρή «ανάσα» στα δικαστήρια, καθώς θα προσληφθούν 150 διοικητικοί υπάλληλοι. Ο αριθμός αυτός είναι ιδιαίτερα μικρός, καθώς οι κενές θέσεις υπολογίζονται  σε 2.380, ενώ οξυμένο είναι το πρόβλημα και στα δικαστήρια της Κατερίνης. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης με τον Γιάννη Μαλτζάρη και το Νίκο Παπανικολάου χθες στο εκλογικό κέντρο του Μάρκου Μπόλαρη στον πεζόδρομο της Μ. Αλεξάνδρου.
lefteria.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

21/2/2011

Παρά τις επανειλημένες διαβεβαιώσεις σε όλα τα ΜΜΕ ήδη από τον Οκτώβριο του 2010 και παρά την πολύ πρόσφατη επανάληψη των δεσμεύσεων του Υπουργείου (στη διάρκεια της τελευταίας ,προ μηνός ,συνέντευξης τύπου του κ. Τπουργού Δικαιοσύνης) για προσλήψεις από την 1/1/2011 , όλων των 148 δικαστικών υπαλλήλων που κρίθηκαν διοριστέοι στον διαγωνισμό του 2009..
Οι διορισμοί αυτών των ανθρώπων σήμερα και ενώ πλησιάζουμε τα τέλη του Φεβρουαρίου 2011 , βρίσκονται ακόμη «στον αέρα» .
Αντιμετωπίζουν δε,την παντελή άγνοια και την «αδυναμία (;;) της διοίκησης και των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου να αποκριθούν στα αγωνιώδη καθημερινά ερωτήματα τους , για το άγνωστο μέλλον των διορισμών τους που ήδη έχουν φθάσει «μια ανάσα» πριν την τελική τους ολοκλήρωση , με εκκρεμή ακόμη , μόνον την έκδοση των σχετικών ΦΕΚ διορισμού.
Το Υπουργείο πλέον , παραπέμπει σε αορίστως μελλοντική έκδοση σχετικών αποφάσεων από τα Υπ.Εσωτερικών και Οικονομικών για τον καθορισμό των τομέων προτεραιότητας για προσλήψεις το 2011 , για την τελική αναλογία του 1/5 και για την ακόμη πιο ομιχλώδη διαδικασία της μεταφοράς της – ήδη εγγεγραμένης στον προυπολογισμό του 2011 – πίστωσης , από το ΓΛΚ όπου βρίσκεται και ο σχετικός φάκελος, στο Υπ.Δικαιοσύνης.
Μέσα σε όλα αυτά , οι 148 Έλληνες πολίτες , διοριστέοι δικαστικοί υπάλληλοι , από έναν διαγωνισμό που η ίδια η διοίκηση προκήρυξε για να αντιμετωπίσει το τρομακτικό πρόβλημα των περίπου 3000 κενών οργανικών θέσεων δικ.υπαλλήλων ,
συνεχίζουν να αναζητούν διέξοδο , απάντηση και κυρίως την οφειλόμενη εκ μέρους της Πολιτείας λύση σε ένα πρόβλημα που αποτελούν μέρος του αλλά οπωσδήποτε οι ίδιοι δεν δημιούργησαν.
Πλην η Πολιτεία εξακολουθεί να κωφεύει….γιατί άραγε ;

Οι 148 διοριστέοι δικαστικοί υπάλληλοι
του Υπ.Δικαιοσύνης

Δημοσίευση σχολίου