Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Κάλεσμα του υπ. Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας από την Κατερίνη για τον δεύτερο γύρο των εκλογών Μ. Μπόλαρης: "Οι πολίτες την Κυριακή για πρώτη φορά θα επιλέξουν την τοπική διακυβέρνηση"

Την πεποίθηση ότι ο κόσμος θα προσέλθει στις κάλπες την Κυριακή και θα επιλέξει τις δημοκρατικές δυνάμεις της προόδου και της ανάπτυξης, εξέφρασε από την Κατερίνη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης.

Σε συνέντευξη τύπου τόσο ο κ. Μπόλαρης, όσο και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γρήγορης Παπαχρήστος, ευχαρίστησαν τους πολίτες της περιφέρειας και τους Πιεριείς για την ψήφο τους και επεσήμαναν ότι θα πρέπει να προσέλθουν και πάλι στις κάλπες και να πάρουν τη τύχη του τόπου στα χέρια τους.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Γιάννης Αμοιρίδης και Μαρία Μίχου, οι σύμβουλοι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του κ. Παπαχρήστου, ο κ. Νίκος Μηλιώτης, ο υποψήφιος δήμαρχος Δίου - Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν και στελέχη του κόμματος.

ΟΙ ΠΙΕΡΙΕΙΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ 1η ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαχρήστος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και ευχαρίστησε τους Πιεριείς οι οποίοι όπως είπε με τη ψήφο τους και την επιλογή τους κάτω από δύσκολες συνθήκες, έδωσαν απάντηση σε εκείνους που έλεγαν ότι οι εκλογές στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι μια προεξοφλημένη υπόθεση και όλα θα κριθούν στην πρώτη Κυριακή. Ο νομός Πιερίας κράτησε το μεγαλύτερο ποσοστό με το 34% όπως είπε ο κ. Παπαχρήστος και πρόσθεσε πως όλο αυτό το διάστημα προσπάθησαν να αναδείξουν τον αυτοδιοικητικό τους λόγο αν και οι δυνατότητες δεν ήταν πάρα πολλές και ο χρόνος λίγος.

Ο ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μάρκος Μπόλαρης ευχαρίστησε από την πλευρά του όλους τους κατοίκους της Μακεδονίας γιατί όπως είπε με τη δική τους ψήφο άνοιξαν προοπτικές για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως υπογράμμισε ο κ. Μπόλαρης με τη δική τους επιλογή την επόμενη Κυριακή μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο προσεγγίσεις, σε δυο πολιτικές απόψεις.

"Μπορούν να επιλέξουν στο δίλημμα που λέει αν θα πάμε μπροστά αξιοποιώντας την αποκέντρωση αναλαμβάνοντας εμείς οι πολίτες της περιφέρειας την τεράστια δυναμική που μας δίνει η ίδρυση του νέου θεσμού. Αν θα επιλεγεί περιφερειάρχης που πιστεύει στις δυνάμεις του τόπου που έχει πρόγραμμα, που είναι έτοιμος να χτυπήσει την ανεργία, να στηρίξει τη μικρομεσαία επιχείρηση να παρέμβει για να ξαναπάρει μπρος η βιοτεχνία και η βιομηχανία, που θα στηρίξει τον πρωτογενή τομέα, αν θα υπάρξει παράταξη η οποία θα μπορεί να αναδείξει τις τεράστιες δυνατότητες της περιφέρειας. Ή αν θα επικρατήσουν δυνάμεις συντήρησης, δυνάμεις στασιμότητας οι οποίες θέλουν να καταγράφονται μόνο με ένα κούφιο καταγγελτικό λόγο".

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Αναφερόμενος στο θέμα της αποχής ο κ. Μπόλαρης τόνισε ότι οι πολίτες συνειδητά επέλεξαν να μην ψηφίσουν. "Ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα και είμαι βέβαιος ότι το μήνυμα το πήρε και η Κυβέρνηση και η προηγούμενη Κυβέρνηση που είναι τώρα αντιπολίτευση. Οι πολίτες αυτοί καλούνται να πληρώσουν λάθος επιλογές που έφεραν τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας... Θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς και να τους πω ότι την Κυριακή θα εκλεγεί περιφερειάρχης.

Τη Κυριακή άσχετα από το αν είμαστε σε ύφεση ή όχι, αν υπάρχει μνημόνιο ή όχι, άσχετα από τις κεντρικές πολιτικές, οι πολίτες της κεντρικής Μακεδονίας έχουν για πρώτη φορά το προνόμιο να επιλέξουμε εμείς για την τοπική διακυβέρνηση. Είναι σαφές από το ποιος θα επιλεγεί, θα υπάρξουν άμεσες συνέπειες για την περιφέρεια. Για αυτό τους καλούμε να σηκωθούν από το καναπέ. Τους καλούμε να είναι παρόντες σε αυτή τη φάση γιατί οι εξουσίες που μεταφέρονται στη περιφέρεια είναι σημαντικές και αφορούν στη καθημερινή μας ζωή".

Τέλος ο κ. Μπόλαρης κατηγόρησε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη για αδιαφάνεια κάνοντας λόγο για τα έργα - "μαϊμού" της νομαρχίας. Επικαλούμενος σχετικές αναφορές-παραδοχές του αναπληρωτή νομάρχη Θεσσαλονίκης Γ. Τσαμασλή, σχολίασε ότι, αν τελικά είναι αλήθεια, θα πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη, ενώ, αν είναι ψέματα, θα πρέπει να διαγραφεί από τον κ. Ψωμιάδη.

"Ο κ. Ψωμιάδης πρέπει να απαντήσει για τις αποκαλύψεις, τις ομολογίες, τις καταγγελίες, για τα έργα - "μαϊμού", για τα τεράστια κονδύλια, για την αδιαφανή διαχείριση. Να μας πουν ποιους πλήρωσαν και πώς θέλουν εντολή για να διαχειριστούν τα τεράστια κονδύλια της αιρετής περιφέρειας, όταν η πρακτική τους είναι αυτή" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόλαρης.

www.pierikoiantilaloi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου