Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη, για εκλογικό αποτέλεσμα

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας γιατί σήμερα με την ψήφο τους έδειξαν τον καινούριο δρόμο που θέλουν να πάρει ο τόπος μας, στις 14 του Νοέμβρη.

Σ’ αυτήν τη μεγάλη βραδιά, βγαίνει πλέον ξεκάθαρα το ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας και η ψήφος ανατροπής ενός κατεστημένου αναποτελεσματικότητας και ευτελισμού της πολιτικής.



Τις επόμενες ώρες αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για προγραμματικό σύμφωνο, το οποίο αφορά στην ανάπτυξη στην Κεντρική Μακεδονία.

Συζητούμε με τις δυνάμεις που καταλαβαίνουν ποιες είναι οι δυνατότητες αυτού του τόπου και ποιες είναι οι συνέργειες που χρειάζονται με τους πολίτες αυτού του τόπου, για να πάμε μπροστά.

Ο τόπος έχει δυνάμεις. Η προοπτική η οποία υπάρχει, είναι ευρωπαϊκή. Σ’ αυτήν τη λογική κατευθυνόμαστε. Γιατί πιστεύουμε στο θεσμό, στο ανθρώπινο δυναμικό, ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητες που έχει η περιοχή μας. Το αύριο θα είναι για όλους καλύτερο.

Κινούμαστε γιατί ο στόχος είναι να διώξουμε την ομίχλη, η οποία σκίασε τα τελευταία χρόνια την Κεντρική Μακεδονία. Θα το πετύχουμε. Το αξίζει ο τόπος. Οραματιζόμαστε το μέλλον με ανοιχτούς ορίζοντες. Θα το πετύχουμε. Θα το πετύχουμε μαζί με τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό θα είναι το τελικό μήνυμα στις 14 Νοέμβρη».

Ο κ. Μπόλαρης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους με ποιους σκοπεύει να συνεργαστεί εν όψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης της ερχόμενης Κυριακής και απάντησε «Με όλους τους ανθρώπους, με όλα τα κινήματα, με όλες τις δυνάμεις και τις παρατάξεις οι οποίες σ’ αυτήν την εκλογική μάχη έδειξαν την αντίθεσή τους στο καθεστώς της αδιαφάνειας, της εσωστρέφειας, της φοβικότητας και δείχνουν ότι μπορούν και θέλουν να πιστεύουν στις συνέργειες και την προοπτική που έχει αυτός ο τόπος.

Όταν ρωτήθηκε αν εκτιμά ότι την επόμενη Κυριακή το ποσοστό αποχής θα είναι τόσο υψηλό, απάντησε «Είμαι βέβαιος πως την επόμενη Κυριακή το ποσοστό αποχής θα μειωθεί, διότι θα πρέπει οι πολίτες ν’ απαντήσουν στο δίλλημα: “Θα πάμε μπροστά με ανάπτυξη, ή θα μείνουμε πίσω σε λογικές στασιμότητας και υστέρησης;”»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου