Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΙΩΤΗΣ: «Λέτε ψέματα κ. Χιονίδη»










ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25 Οκτωβρίου 2010
«Κατερίνη 2010 νέος δήμος νέες δυνατότητες»

ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΙΩΤΗΣ: «Λέτε ψέματα κ. Χιονίδη»


Την απορία του για πρακτικές που ακολουθούνται από τη δημοτική αρχή εξέφρασε στις ομιλίες του σε Ελατοχώρι και Ρητίνη ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης κ. Νίκος Μηλιώτης, καθώς και ενστάσεις για όσα λέγονται αυτές τις μέρες τις προεκλογικής περιόδου. Η κριτική του κ. Μηλιώτη αφορά στις πράξεις και τα λεγόμενα του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, όσον αφορά τα έργα και τα κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί, καθώς και για τη συμπεριφορά του απέναντι σε προμηθευτές και εργολάβους.
Συγκεκριμένα κρίθηκαν και αναφέρθηκαν ως ανακριβείς οι διατυπώσεις στο φυλλάδιο του δημάρχου Κατερίνης που φθάνουν το σύνολο των κονδυλίων στα 167 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας και τα 60 εκ. ευρώ για το νέο περιφερειακό δρόμο της Κατερίνης. Όμως, όπως έχει δημοσιευθεί σε επιστολή του Υφυπουργού κ. Γιάννη Μαγκριώτη προς το νομάρχη Πιερίας, «προετοιμάζεται η δημοπράτηση του έργου από τη διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Κεντρικής Μακεδονίας». Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί αυτά τα χρήματα να λογίζονται από τώρα ότι έχουν κερδηθεί για την περιοχή.
Άλλη αναφορά που είχε να κάνει με τις πρακτικές της δημοτικής αρχής αφορά στη συμπεριφορά του δημάρχου απέναντι σε προμηθευτές και εργολάβους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηλιώτης «υπάρχουν περιπτώσεις που γνωρίζω και έχουν έρθει να μου πουν τι συμπεριφοράς έτυχαν στο δημαρχείο. Όταν πήγαν να ζητήσουν να πληρωθούν, ο κ. Χιονίδης τους είπε, ότι θα έπρεπε να έχουν λεφτά αφού είναι εργολάβοι και θα τους πληρώσει όποτε μπορέσει. Έτσι κάνει έργα ο δήμαρχος;»
Παράλληλα, ο κ. Μηλιώτης αναφέρθηκε και στα θέματα της περιοχής, έχοντας επισκεφθεί και το Παλιό Ελατοχώρι δήλωσε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο πρέπει να στηριχθεί και ο Καλλικρατικός δήμος θα βοηθήσει σε αυτό. Από τη Ρητίνη, σχολίασε την ύπαρξη κτηνοτροφικών μονάδων χωρίς ρεύμα και πρόσβαση δύσκολη ακόμα και με το αυτοκίνητο. «Ελάχιστη υποχρέωση των δήμων είναι να παρέχουν αυτά τα πράγματα στους κτηνοτρόφους καθώς και δωρεάν γη».
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα των επισκέψεών του ο κ. Μηλιώτης, το πρωί της Δευτέρας βρέθηκε στον ΟΑΕΔ, το Δασαρχείο και το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. Μαζί του στις επισκέψεις ήταν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μάρας, Σάκης Γκούνας, Μαρία Τσαλγατίδου, Χρήστος Μπογιατζής και Δαμιανός Καλπακίδης. Στον ΟΑΕΔ αυτό που τονίστηκε ήταν η ανάγκη σταθερού ενιαίου φορολογικού συστήματος και επενδύσεων αλλά και η αξιοποίηση προγραμμάτων που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, ενώ όπως και στο δασαρχείο τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας με τον δήμο Κατερίνης.
Στο Εργατικό Κέντρο, όπου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος Νίκος Κωνσταντίνου καθώς και πρόεδροι επί μέρους σωματείων, συζητήθηκε το θέμα των οικοπέδων που πρέπει να βρεθούν για να προχωρήσουν οι εργατικές κατοικίες και ένας βρεφονηπιακός σταθμός. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη και η πεποίθηση ότι με τον κ. Μηλιώτη θα συνεργαστεί ο δήμος με το Εργατικό Κέντρο και δεν θα το έχει απέναντί του, όπως γίνεται μέχρι τώρα, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου