Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Διμέτωπη επίθεση εναντίον Παναγιώτη Ψωμιάδη και Κώστα Γκιουλέκα εξαπέλυσε χθες το ΠΑΣΟΚ θεσσαλονίκης. To δίλημμα της επαναληπτικής αναμέτρησης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σύμφωνα με το γραμματέα τns Νομαρχιακής Επιτροπής A' θεσσαλονίκης είναι "αλλαγή και πρόοδος ή αποτελμάτωση και οπισθοδρόμηση".

To πολιτικό διακύβευμα απασχόλησε τους ψηφοφόρους την πρώτη Κυριακή, είπε ο Χρήστος Παπαστεργίου. "τώρα το μεγάλο ερώτημα είναι ποιοι εγγυώνται την υλοποίηση του Καλλικράτη'. που είναι το όχημα για την ανάπτυξη. Με αυτό το κριτήριο πρέπει να επιλέξουν σι πολίτες". Αναφερόμενος στον κ. Ψωμιάδη διερωτήθηκε "πώς να τον εμπιστευτούν οι πολίτες, όταν δεν αξιοποίησε ούτε ένα ευρώ του ΕΣΠΑ. όταν δεν έκανε τίποτε για την παιδεία, όταν υπέκυψε σε ένα απλό φύσημα του Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση του αδελφού του".




Διπλή αποδοκιμασία των κυρίων Γκιουλέκα και Ψωμιάδη στις κάλπες της Κυριακής προέβλεψε ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Αναφέρθηκε με ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια στη διοίκηση του δήμου, λέγοντας πως "είναι από τους τελευταίους στην απορρόφηση κονδυλίων για κοινωνική πολιτική, μπήκε από τους τελευταίες στο πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι, είναι ο μόνος δήμος στην Ελλάδα που αρνείται πεισματικά να λειτουργήσει ΚΕΠ στα διοικητικά όριά του". Χαρακτήρισε "μαύρο" το καθεστώς το οποίο διοικεί το δήμο, λέγοντας ότι συνέχειά του είναι ο κ. Γκιουλέκας.

Ανικανότητα ή κάτι άλλο; Βαρύτατους υπαινιγμούς για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Ψωμιάδης διαχειρίζεται τους δημόσιους πόρους έκανε ο δήμαρχος Συκεών. "Δεκαέξι χρόνια δήμαρχος", είπε. "δεν έχω κάνει ούτε ένα 45άρι. Τι σημαίνουν άραγε τα 880 45άρια της νομαρχίας", διερωτήθηκε, προσθέτοντας πως "πολλά εξ αυτών μάλιστα είναι μαϊμού". Τόνισε δε πως. "εάν λειτουργούσαν, όπως έπρεπε, ορισμένοι θεσμοί, δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σήμερα εδώ όλοι αυτοί και να διεκδικούν την περιφέρεια. Τους χαρακτηρίζει απύθμενο θράσος", υπογράμμισε. Ο κ. Δανιπλίδης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο νομός θεσσαλονίκης είναι τελευταίος στην Ελλάδα όσον αφορά τις σχολικές υποδομές. "Ο κ. Ψωμιάδης δεν έχει ζητήσει ούτε ένα ευρώ από τα 144 εκατομμύρια του ΕΣΠΑ τα οποία διατίθενται για σχολική στέγη" είπε και διερωτήθηκε εάν αυτό οφείλεται "στην ανικανότητα του ή υποκρύπτει σκοπιμότητες, γιατί", όπως εξήγησε, "n διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ απαιτεί διαφάνεια, λογοδοσία και δεν επιτρέπει τα γνωστά κόλπα με επεκτάσεις συμβάσεων κ.ο.κ.". Ο κ. Δανιηλίδης ανέφερε επίσης ότι ο κ. Ψωμιάδης δεν αξιοποίησε ούτε ένα από τα πάμπολλα ευρωπαϊκά προγράμματα "κυρίως σε τομείς στους οποίους υποφέρει n Κεντρική Μακεδονία, όπως για παράδειγμα n στήριξη της επιχειρηματικότητας. n βοήθεια προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κ.ά.". Αντιθέτως, είπε. τα πήγε περίφημα στις πελατειακές προσλήψεις "ημετέρων" από το παράθυρο. Κλείνοντας υπογράμμισε ότι "την Κυριακή εκλέγουμε τον "πρωθυπουργό" της Κεντρική5 Μακεδονίας" και κάλεσε τους πολίτες να αναρωτηθούν "σε τι περιπέτειες θα μπει n περιοχή και ενδεχομένως και n χώρα. εάν στη θέση αυτή εκλεγεί ο κ. Ψωμιάδης".
Μπαρμπουνάκη2 υπέρ Μπουτάρη. Έκκληση στον κόσμο να προσέλθει μαζικά στις κάλπες έκανε ο απερχόμενος δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Μπαρμπουνάκης. Υπογράμμισε ότι είναι n πρώτη φορά που "γαλάζιος" υποψήφιος στο δήμο Θεσσαλονίκης παίρνει κάτω από 40%. "απόδειξη ότι οι θεσσαλονικείς θέλουν την αλλαγή", είπε και προέβλεψε νίκη του Γιάννη Μπουτάρη αλλά και του Μάρκου Μπόλαρη.

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΗΛΙΑΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου