Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Αποκόλληση μικρού τμήματος υλικού στα έργα της σήραγγας Πλαταμώνα, ανακοίνωσε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. – Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο εργαζόμενοι.

Όπως ανακοίνωσε η Εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., «την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010, και ώρα 08:45 στο κλάδο της σήραγγας του Πλαταμώνα με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη αποκολλήθηκε μικρό τμήμα υλικού από την μια πλευρά της σήραγγας.
Το συμβάν είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο εργαζομένων, οι οποίοι εκείνη τη στιγμή υλοποιούσαν τμήμα των προβλεπόμενων εργασιών στη συγκεκριμένη περιοχή, υπό την επίβλεψη έμπειρου εργοδηγού. Οι εργαζόμενοι διακομίστηκαν για προληπτικούς και μόνο λόγους στο νοσοκομείο Κατερίνης.
Οι εργασίες διάνοιξης της σήραγγας διεκόπησαν για 1 περίπου ώρα ώστε να διενεργηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι.
Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων εκδόθηκε από τον Μηχανικό Ασφαλείας του Έργου το παρακάτω πόρισμα:
Κατά τη διάρκεια των εργασιών υλοποίησης των μέτρων υποστήριξης του Κλάδου της σήραγγας Πλαταμώνα, με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη έλαβε χώρα περιορισμένης έκτασης αποκόλληση τεμάχους εδαφικού υλικού από τη δεξιά παρειά του μετώπου εκσκαφής της σήραγγας. Η αποκόλληση έλαβε χώρα αιφνιδίως, αν και είχε προηγηθεί επιμελημένη απομάκρυνση των εν δυνάμει ασταθών όγκων και εφαρμογή των μέτρων προστασίας-υποστήριξης στο μέτωπο και στην περίμετρο της εκσκαφής, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη του Έργου και τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας Υπογείων Έργων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου