Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Οπως τότε: «Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία»!

Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία ήταν το τρίπτυχο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που συνόψιζε εμβληματικά τον αγώνα για την ανατροπή της δικτατορίας, την απελευθέρωση της χώρας από την αμερικανοκρατία, την άνοδο του βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου του λαού, την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία και τη Δημοκρατία.
Φέτος το τρίπτυχο αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα. Η μνήμη αναζωογονείται από την τεράστια εθνική και κοινωνική πρόκληση που συνιστά το Μνημόνιο.
Η μαζική συμμετοχή όλων των πολιτών στον φετινό εορτασμό και την πορεία της Τετάρτης θα στείλει μήνυμα στους "τροϊκανούς", οι οποίοι αυτές τις ημέρες ελέγχουν τα κατάστιχα της χώρας και επιβάλλουν, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, νέα.......... σκληρότερα μέτρα που ανατρέπουν το κοινωνικό - δημοκρατικό συμβόλαιο της Μεταπολίτευσης. Και όλοι ξέρουμε πια τι είδους θα είναι αυτά τα μέτρα, τι θα σημαίνουν για τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, για τη δουλειά, τα δικαιώματα και το εισόδημά τους. Μετά την καταιγίδα των περικοπών, τώρα το πλιάτσικο στα ρημαγμένα νοικοκυριά. Κάπως έτσι...
Αύριο η πορεία του Πολυτεχνείου μπορεί να αποτελέσει μια νέα αφετηρία μαζικών ενωτικών αγώνων κατά του Μνημονίου, μια ευκαιρία να ξαναπιάσουμε το νήμα από τα συλλαλητήρια του Μαΐου.
 
Πηγή: kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου