Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Σάββας Χιονίδης: «Στόχος μας η πρόοδος, η ευημερία και η ανάπτυξη μέσα από τη σύνθεση του νέου Δήμου. Με δράσεις στον τουρισμό, τη γεωργία, την παιδεία, την υγεία και την πρόνοια, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τη νέα γενιά, τις νέες τεχνολογίες, τις υποδομές. Μαζί συνεχίζουμε»

Με ομιλίες στην Καλλιθέα και το Βατάν, ολοκλήρωσε τον κύκλο των επισκέψεων του ο Δήμαρχος Κατερίνης και επικεφαλής του Συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση» Σάββας Χιονίδης.

«Γνωρίζετε τους αξιότερους, γνωρίζετε τους καλύτερους. Την Κυριακή επιλέξτε τους «Πολίτες σε Δράση», για να συνεχίσουμε το μεγάλο μας έργο. Το έργο που άλλαξε την εικόνα του δήμου μας και βάζει τα θεμέλια για την ανάπτυξη και την πρόοδο του νέου διευρυμένου Δήμου Κατερίνης» τόνισε ο Σάββας Χιονίδης, παρουσιάζοντας το έργο της θητείας του καθώς και τα έργα που είναι σε εξέλιξη.

«Από το 2007 ως σήμερα, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την ένταξη των έργων μας σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα, τόσο της Ε.Ε. όσο και των Δημοσίων Επενδύσεων και πετύχαμε χρηματοδοτήσεις 169.000.000 ευρώ για την ανάπτυξη στο δήμο μας. Αποδείξαμε ότι μπορούμε. Αποδείξαμε ότι μπορείτε να μας εμπιστευθείτε, για να συνεχίσουμε το έργο μας. Έχουμε και το πρόγραμμα και το σχέδιο για την επόμενη ημέρα του νέου μας Δήμου. Έγιναν πολλά. Μπορούμε περισσότερα. Και συνεχίζουμε. Συνεχίζουμε άμεσα :


- Την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του νέου Δήμου Κατερίνης για την περίοδο 2011 -2014, όπου καθορίζονται οι στόχοι της ανάπτυξης.

- Την υλοποίηση μεγάλων παρεμβάσεων υποδομής σε κάθε έναν από τους συνενούμενους Δήμους εξασφαλίζοντας χρηματοδοτικούς πόρους από κάθε διαθέσιμη πηγή, εκμεταλλευόμενοι την άρτια οργανωμένη Τεχνικής μας Υπηρεσία.

- Την επένδυση στις νέες τεχνολογίες


- Τη σχεδίαση και αλλαγή των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και την αισθητική αναβάθμιση του οδικού δικτύου.

- Το πρωτοποριακό Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης με τη χρήση κινητού τηλεφώνου(με SMS), το επονομαζόμενο mobiPark, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

- Την επέκταση του έργου ανάπτυξης της υπαίθρου, ενός έργου αγροτικής πολιτικής στο Δήμο μας 21.000.000 ευρώ, το μεγαλύτερο στην Κεντρική Μακεδονία


- Το Έργο «Αγωγοί μεταφοράς νερού της πόλης Κατερίνης» με προϋπολογισμό 7.250.000 ευρώ και συνολικό μήκος αγωγών 22.176 μέτρα.

- Το αποχετευτικό δίκτυο των Δ.Δ. Γανόχωρας, Άνω Αγίου Ιωάννη, Νεοκαισάρειας με προϋπολογισμό 6.650.000 ευρώ

- Την ανάπλαση του πρώην Δημοτικού Γκαράζ στο Βατάν με χώρους πρασίνου, παιδικές χαρές, αισθητικές παρεμβάσεις σε έκταση 5 στρεμμάτων.

- Την επέκταση του προγράμματος συντήρησης και καλλωπισμού στο νέο Δήμο Κατερίνης

- Την ενίσχυση των παιδικών σταθμών, την κατασκευή Δημοτικών ιατρείων

- Τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό έργο «Renewing Health» το οποίο στοχεύει τον καθορισμό του Ευρωπαϊκού Προτύπου Οργάνωσης Υπηρεσιών Τηλε-ιατρικής Χρόνιων Νοσημάτων», μέσω της συνεργασίας με την Ψηφιακή Κοινότητα 11 Δήμων της Κεντρικής Ελλάδας, της οποίας είμαστε ιδρυτικό μέλος, ένα πρωτοπόρο έργο προϋπολογισμού 14.000.000 ευρώ

- Την περαιτέρω επένδυση στην Πρόνοια και τη Φροντίδα των Δημοτών μας

- Τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Teenergy Schools», ως μοναδικός Δήμος στη Βόρεια Ελλάδα, ένα διακρατικό πρόγραμμα που καλύπτει τις Μεσογειακές χώρες

- Την επέκταση των τεχνολογικών υποδομών με στόχο την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών σε όλους τους μαθητές

Συνεχίζουμε και σχεδιάζουμε το αύριο με δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα που αλλάζουν την εικόνα του δήμου μας, την εικόνα του νέου Δήμου Κατερίνης. Στόχος μας η πρόοδος, η ευημερία και η ανάπτυξη μέσα από τη σύνθεση, στις σύγχρονες συνθήκες και απαιτήσεις μιας δύσκολης εποχής. Με προτάσεις που θα αξιοποιήσουν το χθες, θα απαντήσουν στις προκλήσεις του σήμερα και θα στοχεύουν στο μέλλον του τόπου μας, του Νέου μεγάλου Δήμου Κατερίνης. Με δράσεις στον τουρισμό, τη γεωργία, την παιδεία, την υγεία και την πρόνοια, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τη νέα γενιά, τις νέες τεχνολογίες, τις υποδομές. Με την άμεση συνεργασία και τη δημιουργική συμμετοχή σας, θα χτίσουμε το νέο μεγάλο Δήμο Κατερίνης. Πάμε Μπροστά. Πάμε Μαζί. Χτίζουμε το παρόν, διεκδικούμε για το μέλλον. Όλοι μαζί ενωμένοι για το Νέο Μεγάλο Δήμο Κατερίνης. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνης σας».
politispierias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου