Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Πώς θα ψηφίσουμε την Κυριακή

Στις κάλπες θα βρεθούν και πάλι την Κυριακή οι Πιεριείς για να αναδείξουν το νέο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ οι δημότες του νεοσύστατου Δήμου Δίου - Ολύμπου θα κληθούν να εκλέξουν και το νέο Δήμαρχο, μεταξύ των Γιώργο Παπαθανασίου και Κώστα Δημόπουλο.

Πώς όμως θα ψηφίσουμε σε αυτόν τον επαναληπτικό γύρο;

Στις Περιφερειακές Εκλογές

Για την επαναληπτική ψηφοφορία των περιφερειακών εκλογών, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, μόνο μεταξύ των υποψηφίων περιφερειαρχών των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους, υπενθυμίζονται και επισημαίνονται στους ψηφοφόρους τα εξής:

1. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους.

2. Η ψηφοφορία θα αρχίσει την 07.00 ώρα και θα λήξει την 19.00 ώρα.

3. Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, ο εκλογέας δεν θα σημειώνει σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο σύμβουλο, δεδομένου ότι, η ψηφοφορία αυτή επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.

Στις Δημοτικές Εκλογές

Για την επαναληπτική ψηφοφορία των δημοτικών εκλογών, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, μόνο μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους, υπενθυμίζονται και επισημαίνονται στους ψηφοφόρους τα εξής:

4. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία (07-11-2010) με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους.

5. Η ψηφοφορία θα αρχίσει την 07.00 ώρα και θα λήξει την 19.00 ώρα.

6. Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, ο εκλογέας δεν θα σημειώνει σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο σύμβουλο, δεδομένου ότι, η ψηφοφορία αυτή επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους δημάρχους των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.
www.pierikoiantilaloi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου