Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Οκτώ περιφέρειες για ΠΑΣΟΚ και πέντε για τη ΝΔ

Oχτώ περιφέρειες κερδίζει το ΠΑΣΟΚ έναντι πέντε της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.


Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με τον Αρ. Γιαννακίδη, της Αττικής με το Γιάννη Σγουρό, του Βορείου Αιγαίου με το Νάσο Γιακαλή, της Δυτικής Ελλάδας με τον Απ. Κατσιφάρα,της Κρήτης με το Σταύρο Αρναουτάκη (είχε εκλεγεί την πρώτη Κυριακή) του Νοτίου Αιγαίου με το Γιαννη Μαχαιρίδη (είχε εκλεγεί την πρώτη Κυριακή) της Πελοποννήσου με τον Πέτρο Τατούλη (είχε υποστηριχθεί και από τον ΛΑΟΣ) και της Στερεάς Ελλάδος με τον Κλέαρχο Περγαντά.
Η ΝΔ κερδίζει τη Δυτική Μακεδονίαμε το Γ. Δακή, την Ήπειρο με τον Αλ. Καχριμάνη (είχε υποστηριχθεί και από τον ΛΑΟΣ), τη Θεσσαλία με τον Κ. Αγοραστό, των Ιονίων Νήσων με το Σπ. Σπύρου (είχε υποστηριχθεί και από τον ΛΑΟΣ) και της Κεντρικής Μακεδονίας με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Οι 6 από τους εκλεγέντες περιφερειάρχες είναι σήμερα και μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2011 Νομάρχες, οπότε θα αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα: Πρόκειται για τους κ. κ. Γιάννη Σγουρό, Γιώργο Δακή, Αλέξανδρο Καχριμάνη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, Γιάννη Μαχαιρίδη και Κλέαρχο Περγαντά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο link του υπουργείου Εσωτερικών

Τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών δείχνουν τα εξής:

-Στην Περιφέρεια Αττικής, με περίπου το 99,70 % των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Γιάννης Σγουρός (ΠΑΣΟΚ) συγκεντρώνει το 52,86% και ο κ. Βασίλης Κικίλιας (ΝΔ) το 47,14%.

-Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με περίπου το 99,5 % των τμημάτων ενσωματωμένο, ο κ. Αριστείδης Γιαννακίδης (ΠΑΣΟΚ) παίρνει το 51,50%.
και ο κ. Γιώργος Παυλίδης (ΝΔ) με 48,50%.

 - Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με περίπου το 99,92 % των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Ψωμιάδης (ΝΔ) παίρνει το 52,56 % των ψήφων και ο κ. Μπόλαρης (ΠΑΣΟΚ) το 47,44 %.

-Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στο 100% των τμημάτων ο κ. Αθανάσιος Γιακαλής (ΠΑΣΟΚ) παίρνει περί το 50,77% και ο κ. Παύλος Βογιατζής (ΝΔ) παίρνει το 49,23 % περίπου.

-Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και με ενσωματωμένο το 99.89 % των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Απόστολος Κατσιφάρας (ΠΑΣΟΚ) λαμβάνει το 56,65% ενώ ο κ. Γιώργος Παπαναστασίου (ΝΔ) παίρνει το 43,35% των ψήφων.

-Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και με ενσωματωμένο το 100% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Γιώργος Δακής (ΜΔ) παίρνει το 51,81% των ψήφων και ο κ. Γιάννης Παπαϊορδανίδης (ΠΑΣΟΚ) το 48,19 % των ψήφων.

-Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με περίπου το 99,87 % των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Περγαντάς Κλέαρχος (ΠΑΣΟΚ) παίρνει το 52,92 % των ψήφων ενώ ο κ. Χειμάρας Αθανάσιος (ΝΔ)  παίρνει το 47,08 % των ψήφων.

-Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με ενσωματωμένο το 100% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Τατούλης (ΠΑΣΟΚ) παίρνει το 52,53% των ψήφων ενώ ο κ. Δράκος (ΝΔ) το 47,47%.

-Στην Περιφέρεια  Ηπείρου με ενσωματωμένο το 100 % των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Καχριμάνης (ΝΔ) παίρνει περίπου το 55,04% των ψήφων και ο κ. Αργύρης (ΠΑΣΟΚ) περίπου το 44,96% των ψήφων.

-Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με ενσωματωμένο το 100 % των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Σπυρίδων (ΝΔ) πήρε το 50,8 % των ψήφων ενώ, ο κ. Μπεριάτος (ΠΑΣΟΚ) το 49,2%.

«Η σημερινή νίκη του συνδυασμού "Αττική, με έργο πάμε μπροστά" είναι πάνω από όλα νίκη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νίκη των πολιτών της Αττικής, όλης της Αττικής, αυτών που μας ψήφισαν και αυτών, που ψήφισαν στον πρώτο και δεύτερο γύρο άλλους συνδυασμούς. Η ευθύνη μας απέναντί τους είναι μεγάλη και μπορώ να πω μεγαλύτερη απέναντι σ΄αυτούς, που δεν μας προτίμησαν», δήλωσε ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, από το κτίριο της Νομαρχίας.
«Ο σοφός λαός μας δικαίωσε. Σήμερα η Μακεδονία μίλησε, η Μακεδονία ψήφισε, περιφερειάρχη όλων των Μακεδόνων», δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης που εκλέγεται περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Να λάβει το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες κάλεσε τον Π. Ψωμιάδη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μάρκος Μπόλαρης και σημείωσε: «Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες για την ανάπτυξη της περιφέρειας».

«Σήμερα νίκησαν οι πολίτες, όλοι οι πολίτες. Σήμερα νίκησε ο Καλλικράτης. Σήμερα νίκησε το καινούργιο, η ελπίδα, το όραμα που η Νέα Πελοπόννησος φέρνει μαζί της. Η υπέρβαση που εδώ και καιρό είχανε κάνει οι πολίτες, αποτυπώθηκε σήμερα στην μεγάλη μας νίκη», ανέφερε Πέτρος Τατούλης, που εκλέγεται Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου