Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Αρχικά να συγχαρώ όλους τους εκλεγέντες, την Αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Συμβούλους Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, ευχόμενος να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πολιτών της Πιερίας.


Οφείλουν όλοι, οφείλουμε όλοι, να προβληματιστούμε από την υψηλή αποχή που αποτυπώνει με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο τη δυσαρέσκεια των πολιτών προς εφαρμοζόμενη την πολιτική αλλά και την εν γένει λειτουργία όλων των πολιτικών θεσμών και την αποτελεσματικότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας.


Ελπίζω τα επόμενα δύσκολα χρόνια οι εκπρόσωποι της τοπικής αλλά και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης να συμβάλουν στην προστασία της τοπικής μας κοινωνίας από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Επίσης να συμβάλλουν, ώστε να ξαναβρεί η πολιτική το περιεχόμενό της, που δεν είναι άλλο από τη δημοκρατία και την υπηρέτηση των δικαιωμάτων του πολίτη για ευημερία.


Επιτρέψτε μου να σχολιάσω δύο γεγονότα, ένα προεκλογικό και ένα μετεκλογικό που με λύπησαν.


Προεκλογικά ο κ. Πολύζος διαμαρτυρήθηκε εντόνως ότι δεν τον βοήθησα να σχηματίσει αξιόμαχο συνδυασμό. Τελικά και τον σχημάτισε και επικράτησε και γι αυτό τον συγχαίρω. Πέραν αυτού, η επί σειρά ετών προσβλητική συμπεριφορά του προς το πρόσωπό μου, μου επέβαλαν να μείνω αδρανής ώστε η προσωπική μου αντίθεση να μην επηρεάσει κανέναν πολίτη του Δήμου Πύδνας - είτε θετικά είτε αρνητικά προς αυτόν. Κολινδρού


Μετεκλογικά Ο Κ. Δημόπουλος υποστήριξε ότι απώλεσε το Δήμο Δίου - και μία από τις αιτίες ήταν η δική μου αδράνεια. Ολύμπου


Κατανοώ την πικρία του Κ. Δημόπουλου και τον συγχαίρω για το 45,25%, το οποίο μόνο ως ήττα δεν μπορεί να εκληφθεί. Τον κ. Δημόπουλο τον υποστήριξα ολόθερμα, δημόσια - ήμουν παρών σε πολλές ομιλίες του και μάλιστα με ευχαρίστησε από το βήμα για τη βοήθειά μου - και του παρείχα ό, τι δυνάμεις είχα στην αντιπαράθεσή του με τον κ. Παπαθανασίου.


Δώδεκα χρόνια έχω αποδείξει ότι κινούμαι στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο. Γι αυτό έχω συγκρουστεί, επειδή λέω φωναχτά και δημόσια τις θέσεις μου και τις αντιθέσεις μου.


Επίσης πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι δεν είμαι σε θέση να επιβάλω αρχές και απόψεις ούτε σε μέλη του φιλικού μου ούτε του πολιτικού μου περιβάλλοντος, όπου ο καθένας έχει την ευθύνη των πράξεών του και κρίνεται γι αυτές. Πέραν αυτού οι όποιες προσωπικές πικρίες του Κώστα πρέπει να κατανοήσει ότι γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης τρίτων και αυτό αμβλύνει την κατανόησή μου. Άλλωστε του εύχομαι να συνεχίσει δημιουργικά μακριά από υψηλούς τόνους ώστε σε τρεισήμισι χρόνια είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει να κερδίσει αλλά και να συνειδητοποιήσει ποιοι είναι πραγματικοί αρωγοί στο έργο του και ποιοι όχι.
Γιώργος Παπαστεργίου
Νομάρχης Πιερίας
 Πηγή:  Πιερία-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου