Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου επισκέφθηκε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Παπαχρήστος



ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κατερίνη, 25-10-2010




Την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας
και τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου επισκέφθηκε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Παπαχρήστος



Συνεχίζοντας τις επαφές του με τους αναπτυξιακούς φορείς του νομού, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Γρηγόρης Παπαχρήστος επισκέφθηκε την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας. Τον κ. Παπαχρήστο υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μπούρος Γιώργος και τα μέλη του Δ.Σ. Ηρακλής Τσιτλακίδης και Ζώβας Γιώργος. Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε για τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες του στα θέματα ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την ανάδειξη του Ολύμπου καθώς και στη θέση του ότι ο Πιερικός λαός θα πρέπει να ενσωματώσει στο κύριο τουριστικό προϊόν της Πιερίας και το μοναδικό φυσικό και ιστορικό απόθεμά του προκειμένου να αποκτήσει ο τουρισμός μια νέα ελκυστική και διεθνή αναγνωρίσιμη ταυτότητα. Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μπούρος διατύπωσε την άποψη ότι πράγματι ο Πιερικός τουρισμός θέλει ανασχεδιασμό και θα πρέπει να γίνει μια εκ των βάθρων νέα επανεκκίνηση. Βασικές προϋποθέσεις για μια νέα τέτοια προσπάθεια είναι ότι θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα ο χωροταξικός σχεδιασμός του τουρισμού, η ολοκλήρωση βασικών υποδομών και η καλύτερα οργανωμένη τουριστική προβολή. Θεωρεί ότι στη προσπάθεια αυτή η νέα μορφή της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προσφέρει μια σημαντική και αποτελεσματική βοήθεια. Ο κ. Τσιτλακίδης αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες της Πιερίας για τον τουρισμό ότι και ότι ο νέος θεσμός της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης θα μπορούσε να συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξή του. Η Πιερία μπορεί να καταστεί περιοχή με δίκτυα ολοκληρωμένων τουριστικών δραστηριοτήτων όπου οι ακτές θα μπορέσουν να συνδυαστούν με το σπάνιο ιστορικό και φυσικό περιβάλλον. Ο τουρισμός της Πιερίας κατέληξε ο κ. Τσιτλακίδης δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους του, αλλά το σύνολο της οικονομίας του νομού γιατί έχει ένα πολυδύναμο αναδιανεμητικό ρόλο και για το λόγο αυτό αποτελεί ένα εργαλείο για την έξοδο από τη κρίση. Ο κ. Παπαχρήστος κλείνοντας τη συνάντηση που τη θεώρησε σημαντική και παραγωγική τόνισε ότι όλες οι θέσεις της Ένωσης Ξενοδόχων αποτελούν και προγραμματικές προτεραιότητες του συνδυασμού και ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αποκτήσει ο τουρισμός της Πιερίας την ταυτότητα που του αξίζει.
Στη συνέχεια, ο υποφήφιος αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαχρήστος Γρηγόρης επισκέφθηκε τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου. Ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κ. Ιάκωβος Τασχουνίδης υποδεχόμενος τον κ. Παπαχρήστο αναφέρθηκε στη σημαντική δραστηριότητα του Δημάρχου στα θέματα του πολιτισμού και στην ανάπτυξη του θεσμού του Φεστιβάλ, θεωρεί δε ότι με τη συμμετοχή του στο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης θα προσφέρει ακόμη περισσότερο στον πολιτισμό της Πιερίας. Ενημέρωσε τον κ. Παπαχρήστο για τις προετοιμασίες του 40ου Φεστιβάλ Ολύμπου του 2011 και για την πορεία υλοποίησης της χρηματοδότησής του από το ΕΣΠΑ. Τόνισε, μάλιστα, την ιδιαίτερη συμβολή του κ. Παπαχρήστου στη χρηματοδότηση. Ο κ. Παπαχρήστος ενημέρωσε τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. ότι η επίσκεψή του στον ΟΡ.ΦΕ.Ο. έχει και ιδιαίτερη συμβολική σημασία αφού στις προγραμματικές προτεραιότητες του συνδυασμού περιλαμβάνεται η ανάδειξη της σύγχρονης πολιτιστικής ταυτότητας της Πιερίας με τη συνεργασία όλων των πολιτιστικών φορέων του νομού που έχουν δείξει μέχρι σήμερα ένα ιδιαίτερο δυναμισμό. Διαβεβαίωσε τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΡ.ΦΕ.Ο ότι η Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θα έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες για τα θέματα του πολιτισμού και κατά συνέπεια η δική του συμβολή είναι δεδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου