Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Μετ' εμποδίων η διανομή πετρελαίου θέρμανσης

Από την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου

Άκαρπη η συνάντηση βενζινοπωλών - Υπουργείου Οικονομίας, χθες το απόγευμα

Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση της διοίκησης της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών με τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά για το πετρέλαιο θέρμανσης το απόγευμα χθες με τον κίνδυνο να μην ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης την Παρασκευή.

ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ

Οι βενζινοπώλες επέμειναν στις θέσεις τους να καταργηθεί η προκαταβολή του αυξημένου ειδικού φόρου κατανάλωσης επισημαίνοντας ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν τις αγορές πετρελαίου θέρμανσης με αυτό το σύστημα. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Από την πλευρά του υπουργείου επισημάνθηκε ότι οι επιστροφές του φόρου θα πιστώνονται σε διάστημα δύο ημερών στους λογαριασμούς των βενζινοπωλών και χωρίς να προαπαιτείται ο έλεγχος των παραστατικών για το πετρέλαιο που διέθεσαν προκειμένου να αποδεσμευτούν οι επιστροφές

ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ

Κατόπιν αυτών η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή μετ' εμποδίων. Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τους βενζινοπώλες πετρέλαιο διανέμουν οι εταιρείες εμπορίας και οι μεταπωλητές.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών θα δώσει σήμερα συνέντευξη Τύπου, ενώ η δεύτερη Ομοσπονδία του κλάδου (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων) θα καθορίσει τη στάση της την Κυριακή σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πηγή: www.olympio-bima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου