Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Νίκος Μηλιώτης: "Στρατηγικός μας στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του νέου δήμου Κατερίνης"

Στο δημαρχείο Κατερίνης βρέθηκε χθες το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης κ. Νίκος Μηλιώτης, όπου επισκέφθηκε όλες τις υπηρεσίες, ενώ είχε και συζήτηση με τον δήμαρχο κ. Σάββα Χιονίδη.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα οικονομικά του δήμου, κατά τη διάρκειά της όμως θίχθηκαν και άλλα ζητήματα, όπως το κυκλοφοριακό, η κατάσταση στον Πέλεκα και η εκπαίδευση.

Όπως σημείωσε ο κ. Μηλιώτης τα οικονομικά στοιχεία θα ζητηθούν και γραπτώς, καθώς είναι πολλά τα ανοικτά μέτωπα και οι υποχρεώσεις του δήμου για να αναλυθούν σε μια συνάντηση. Ο κ. Χιονίδης δικαιολόγησε την ανάγκη για δάνεια με αναφορές στην προηγούμενη διοίκηση και την καθυστέρηση των κρατικών κονδυλίων.
. Ενστάσεις διατύπωσε ο υποψήφιος δήμαρχος και για τα κυκλοφοριακά έργα και τον γενικότερο σχεδιασμό. Η δυσκολία που έχουν τα μεγαλύτερα οχήματα να διασχίσουν τους κυκλικούς κόμβους που έχουν κατασκευαστεί, ιδιαίτερα περιμετρικά της πόλης, είναι χαρακτηριστική και εκφράζονται επιφυλάξεις για το πόσο διευκολύνεται η κυκλοφορία του συνόλου των οχημάτων.

Στη ροή της συζήτησης έγινε αναφορά και στις ελλείψεις των σχολικών κτιρίων, που έχουν ως αποτέλεσμα η Κατερίνη να είναι μια από τις λίγες πόλεις που η διπλοβάρδια δεν έχει εξαλειφθεί ακόμα. Τέλος, συζητήθηκε και η μόλυνση στην περιοχή του Πέλεκα, όπου δεν έχει καταστεί δυνατό να σταματήσει η ρίψη μπαζών και απορριμμάτων.

Μετά την συνάντηση ο κ. Μηλιώτης δήλωσε "Στη σημερινή συνάντηση στο δήμο Κατερίνης, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την δημοτική αρχή τα προβλήματα της πόλης. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι έλλειψη στρατηγικής και οργάνωσης, για να ανταποκριθεί ο δήμος στις νέες απαιτήσεις που καθιερώνονται από τη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης με το σχέδιο Καλλικράτης.

Ο συνδυασμός "Κατερίνη 2010 νέος δήμος νέες δυνατότητες» έχει στρατηγική, έχει πρόγραμμά με ρεαλιστικούς, συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους, που δεν θα μείνουν προεκλογικές εξαγγελίες αλλά θα γίνουν πράξεις. Στρατηγικός μας στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του νέου δήμου Κατερίνης, με προτεραιότητα στην επίλυση των προβλημάτων της γειτονιάς και του χωριού, θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για τη δημιουργία ενός δήμου που "αξίζει να ζεις".. 


 Πηγή: www.pierikoiantilaloi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου